Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sverige är ett kristet land

Ruben Agnarsson | 15 mar , 2018
Korset i Sveriges flagga är ett uttryck för 1 000 år av kristen närvaro i vårt land. När exempelvis unga liberaler vill byta ut Sveriges flagga resonerar man som om ett existensiellt vakuum är att föredra. Det är mer än en naiv tanke. Det folk som förvägras tro på Gud är beredda att tro på vad som helst, lär förre vice statsminister Odd Engström (S) ha sagt.
Sverige_ar_ett_kristet_land
Det är lätt att se att nedmonteringen av Sveriges judisk-kristna värderingar har lett till att vidskepelse och skrockfullhet – inte vetenskaplighet och intellektualism – har fått större utrymme i Sverige. Det är bara att titta på Sjuans tv-tablå för att se hur andetro och spökerier lyfts fram som de mest populära programpunkterna. Människan är nämligen en obotligt andlig varelse.
Det är samma identitetskris och kristendomsförakt från medier och beslutsfattare som har släppt in islams inflytande i Sverige. Det är tankevillan om ett värdeneutralt vakuum som blir inkörsporten för Muhammeds tankegods.


Eftersom Vänsterns motsägelsefulla stöd till islam i stor utsträckning beror på en fientlighet till kristen tro, behöver man kunna hålla flera tankar i huvudet samtidigt.
När biskopen i Växjö, liksom Dagens Nyheters ledarsida, utan förbehåll säger ja till böneutrop för muslimer är det både tanklöst och naivt. Svenska moskéer finansieras inte sällan av totalitära diktaturer som Saudiarabien, där det kan innebära dödsstraff att äga en bibel. Talet om religionsfrihet och demokrati blir ihåligt – ja, i det närmaste parodiskt – när islams totalitära anspråk då inte problematiseras.
Kyrkklockor och böneutrop kan inte jämföras. Att ropa ut islams trosbekännelse ”det finns ingen gud utom Allah och Muhammed är Allahs sändebud” fem gånger per dag är inte detsamma som en klockringning som enligt en tusenårig svensk tradition påminner dem som vill att komma till gudstjänst.


Mahmoud Aldebe är ordförande för Sveriges muslimska förbund. I april 2006 skrev han ett brev till Sveriges politiker och krävde oblygt att muslimer i Sverige skulle få särlagstiftning, samt två timmars ledighet för fredagsbön. Han krävde även en moské i varje stad/kommun.
I oktober 2010 skrev Mahmoud Aldebe ett brev till kristna samfund, där han anklagade dem för att tvinga asylsökande att konvertera till kristendomen och uppmanade kristna ledare att avstå från att döpa personer från muslimskt dominerade länder. Det är så religionsfriheten fungerar i muslimvärlden: envåldshärskarna har beslutat att ingen egentligen vill konvertera från islam.
Mahmouds fru Ebtisam Aldebe nekade som nämndeman (C) i Stockholms förvaltningsrätt flera konvertiter – bland annat en afghansk man – uppehållstillstånd med hänvisning till att han ”inte konverterat av genuin övertygelse” (Världen idag). Ebtisam Aldebe uteslöts nyligen ur Centerpartiet och avstängdes från Solna tingsrätt, sedan det visat sig att hon i sina domskäl hade försvarat en muslimsk man som misshandlat sin fru.
Dessa anspråk på Sveriges rättssystem och politiker behöver avvisas med beslutsamhet. Det är dags att använda sig av den yttrandefrihet som inte existerar i musimska länder: Sverige är ett kristet land, och ska så förbli!
RUBEN AGNARSSON
Chefredaktör
ruben@inblick.se
eBlick
Kraftens_betydelse
nov 14, 2019
Det barkar mot vinter och enligt SMHI och motsvarigheterna i våra grannländer så kommer denna vinter att bli en mild och aningen blåsig historia med starka vindar och mycket nederbörd. Detta kan vara goda nyheter för landets elkunder.
eBlick
nov 07, 2019
Fars dag är en fin tradition som i vårt avlånga land började firas för över 80 år sedan. I de Nordiska länderna sker detta den andra söndagen i november månad.
eBlick
okt 31, 2019
Halloween är en modern företeelse som ges allt större utrymme i media och i marknadsföring från svenska handlare som gärna tjänar några extra slantar på pumpor, spöken och gastar.
eBlick
okt 24, 2019
Sedan urminnes tider har den svenska allmogen gått man ur huse för att under några färgsprakande höstdagar jaga skogarnas konung, det ståtligaste villebråd som Sverige har att erbjuda. Den årliga älgjakten som för de flesta jaktlag inträffar andra måndagen i oktober månad är för många en helig tradition.
eBlick
okt 17, 2019
Ur svenska hjärtans djup en gång, en samfälld och en enkel sång, går till kungen fram”, så lyder första strofen ur den svenska kungssången från 1844. Konungariket Sverige har varit en arvsmonarki sedan år 1544. Landets statsöverhuvud har sedan i kronologisk succession gått från far till son och sedan 1981 till äldsta barn.
eBlick
okt 10, 2019
Redan de gamla grekerna använde sig av en form av skolväsende och de flesta av våra ideér om demokrati, vilket är grekiska och betyder folkstyre, kommer från denna epok som i historieskrivningen getts namnet antiken. Denna epok sträckte sig från de egyptiska och mesopotamska högkulturerna cirka 3000 år före vår tideräkning fram till 500 efter vår tideräkning, eller mer exakt år 476 då det västromerska riket föll samman för.
eBlick
okt 03, 2019
Världens alla ledare vallfärdade i förra veckan till Förenta Nationernas hemvist på jorden, FN- skrapan i New York för att delta i organisationens 74:e generalförsamling. Innan världsledarna fick äntra talarstolen fick den svenska klimataktivisten Greta Thunberg chansen att förmedla sitt aktuella budskap på ett klimatmöte i samma byggnad.
eBlick
sep 26, 2019
En fana är en symbol för något, den bär på ett budskap och ska förmedla detta till alla som går den förbi. Det symboliska värdet, det som associeras med symbolen blir ofta viktigare än flaggan som sådan.
eBlick
sep 19, 2019
Samtidigt som Riksdagens högtidliga öppnande förkunnades nyheten att den svenska EU-kommissionären Ylva Johansson (S) blivit tilldelad sin portfölj nere i Bryssel av kommissionens ordförande, den tyska kristdemokraten Ursula von der Layen:
eBlick
sep 13, 2019
Det börjar blåsa höstvindar i naturen och på de brittiska öarna har den nya premiärministern Boris Johnson stött på oväntad patrull i parlamentet då underhuset röstade igenom en lag som ”tvingar” honom att be om mer förhandlingstid om inget avtal kan slutas med Bryssel före den 31 oktober.
eBlick
sep 05, 2019
Det stundar åter till val i Mellanösterns enda demokrati, som Israel de facto är trots alla resolutioner och fördömanden från FN. Nyvalet kommer att utkämpas den 17 september. Premiärminister Benjamin Netanyahu har en hård strid att utkämpa då han av sina meningsmotståndare beskrivs som korrupt och är under utredning av staten.