Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sverige är ett kristet land

Ruben Agnarsson | 15 mar , 2018
Korset i Sveriges flagga är ett uttryck för 1 000 år av kristen närvaro i vårt land. När exempelvis unga liberaler vill byta ut Sveriges flagga resonerar man som om ett existensiellt vakuum är att föredra. Det är mer än en naiv tanke. Det folk som förvägras tro på Gud är beredda att tro på vad som helst, lär förre vice statsminister Odd Engström (S) ha sagt.
Sverige_ar_ett_kristet_land
Det är lätt att se att nedmonteringen av Sveriges judisk-kristna värderingar har lett till att vidskepelse och skrockfullhet – inte vetenskaplighet och intellektualism – har fått större utrymme i Sverige. Det är bara att titta på Sjuans tv-tablå för att se hur andetro och spökerier lyfts fram som de mest populära programpunkterna. Människan är nämligen en obotligt andlig varelse.
Det är samma identitetskris och kristendomsförakt från medier och beslutsfattare som har släppt in islams inflytande i Sverige. Det är tankevillan om ett värdeneutralt vakuum som blir inkörsporten för Muhammeds tankegods.


Eftersom Vänsterns motsägelsefulla stöd till islam i stor utsträckning beror på en fientlighet till kristen tro, behöver man kunna hålla flera tankar i huvudet samtidigt.
När biskopen i Växjö, liksom Dagens Nyheters ledarsida, utan förbehåll säger ja till böneutrop för muslimer är det både tanklöst och naivt. Svenska moskéer finansieras inte sällan av totalitära diktaturer som Saudiarabien, där det kan innebära dödsstraff att äga en bibel. Talet om religionsfrihet och demokrati blir ihåligt – ja, i det närmaste parodiskt – när islams totalitära anspråk då inte problematiseras.
Kyrkklockor och böneutrop kan inte jämföras. Att ropa ut islams trosbekännelse ”det finns ingen gud utom Allah och Muhammed är Allahs sändebud” fem gånger per dag är inte detsamma som en klockringning som enligt en tusenårig svensk tradition påminner dem som vill att komma till gudstjänst.


Mahmoud Aldebe är ordförande för Sveriges muslimska förbund. I april 2006 skrev han ett brev till Sveriges politiker och krävde oblygt att muslimer i Sverige skulle få särlagstiftning, samt två timmars ledighet för fredagsbön. Han krävde även en moské i varje stad/kommun.
I oktober 2010 skrev Mahmoud Aldebe ett brev till kristna samfund, där han anklagade dem för att tvinga asylsökande att konvertera till kristendomen och uppmanade kristna ledare att avstå från att döpa personer från muslimskt dominerade länder. Det är så religionsfriheten fungerar i muslimvärlden: envåldshärskarna har beslutat att ingen egentligen vill konvertera från islam.
Mahmouds fru Ebtisam Aldebe nekade som nämndeman (C) i Stockholms förvaltningsrätt flera konvertiter – bland annat en afghansk man – uppehållstillstånd med hänvisning till att han ”inte konverterat av genuin övertygelse” (Världen idag). Ebtisam Aldebe uteslöts nyligen ur Centerpartiet och avstängdes från Solna tingsrätt, sedan det visat sig att hon i sina domskäl hade försvarat en muslimsk man som misshandlat sin fru.
Dessa anspråk på Sveriges rättssystem och politiker behöver avvisas med beslutsamhet. Det är dags att använda sig av den yttrandefrihet som inte existerar i musimska länder: Sverige är ett kristet land, och ska så förbli!
RUBEN AGNARSSON
Chefredaktör
ruben@inblick.se
eBlick
Nar_fanorna_bleknar
maj 22, 2020
Vänster-internationalens stora festdag första maj, fick i år ställas in. Det blev inga sedvanliga tåg med röda fanor, plakat, allsång och slagord, där de traditionen trogen demonstrerade mot (s)in egen förda politik.
eBlick
maj 07, 2020
Vi lever i den yttersta tiden eller vi tror det i alla fall. Genom historien har människor trott sig leva i unika tidsperioder som varit brytpunkten mellan gammalt och nytt. Att tro sig leva i en avgörande tid är mänskligt och vi vill att just det vi upplever ska vara unikt eller i alla fall lite extra viktigt.
eBlick
apr 30, 2020
Mitt i pågående pandemi är det snart dags för student och examensfirande. Våra unga har kämpat väl och skaffat sig en utbildning, och springer glada ut till framtiden. Eller borde i alla fall få springa glada ut till framtiden.
eBlick
apr 23, 2020
Coronakrisens största fokus ligger på att skydda de äldre och de med underliggande sjukdomar som gör att de är speciellt utsatta för coronaviruset. Helt rätt så långt, det är självklart i ett humant samhälle att de äldre, sjuka och svaga skall skyddas i en kris.
eBlick
apr 17, 2020
Sverige har firat påsk. Påskhelgen är över och Sverige håller på att gå tillbaka till det vanliga livet, så långt det nu går i dessa dagar.
eBlick
apr 02, 2020
Vi är mitt inne i en hälsokris, men inte enbart det, vi upplever också en oroskris som drabbar människor på många sätt, samtidigt har vi också hamnat i en ekonomisk kris.
eBlick
mar 19, 2020
I coronakrisens fotspår dyker de upp som ett brev på posten, de självutnämnda smittskyddsexperterna som vet hur krisen ska hanteras. Inte för att de är sakkunniga men de har ju Google, Facebook och Twitter.
eBlick
mar 12, 2020
En period under åttiotalet när Sverige hade en arbetslöshet på runt 12 procent reste jag en hel del i Finland, som samtidigt hade en arbetslöshet på cirka 25 procent. Var fjärde finsk medborgare var alltså arbetslös. Svensken klagade högljutt över tuffare tider, sämre ekonomi och oron inför framtiden spred sig som en epidemi i landet. Men jag hörde aldrig en finne klaga över situationen.
eBlick
mar 05, 2020
Israel gick till val för tredje gången på ett år. Vid 18-tiden i måndags kväll var valdeltagandet tre procent högre än tidigare, vilket är det högsta valdeltagandet sedan 1999 i Israel.
eBlick
feb 27, 2020
Varannan kristen ungdom upplever sig kränkt på grund av sin tro vilket gör att många unga döljer sin tro. Kränkningarna sker vanligast i samband med lektioner i de naturvetenskapliga ämnena och religionskunskapen. En del elever uppger att de upplever en ”dumförklarande ton” och en ”raljerande attityd över tro”.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 20 apr, 2020
Christian Mölk | 13 apr, 2020
Christian Mölk | 03 mar, 2020
Christian Mölk | 27 feb, 2020
Christian Mölk | 12 feb, 2020
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019