Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

En pågående rättsskandal i Sverige

Ruben Agnarsson | 08 dec , 2016
Inblick har under flera år följt den kvinna som hösten 2009 i TV4 berättade om en våldtäkt som hon blivit utsatt för av en polis. Med ganska enkla hjälpmedel har Inblick kunnat avslöja de personer som ligger bakom en rad återkommande och allvarliga hot och trakasserier mot den aktuella kvinnan.

en_pagaende_rattsskandal_i_sverige
Genom att utsätta kvinnan för en långvarig stressituation vill tydligen de som ligger bakom dessa trakasserier att hon ska tystas ned. Målet verkar vara att via en utmattningstaktik få henne att framstå/agera som en rättshaverist.

Det ligger nu i helt öppen dager att:

* en poliskollega som har försvarat den utpekade polisen har deltagit i dessa mycket allvarliga hot.

* poliskollegan haft kontakt med den man som bevisligen skickat grova övergreppsbilder till kvinnan.

* tre kvinnor, som har anknytning till polisens illegala informatörsverksamhet, har haft en aktiv del i hoten.

* en polischef på polisens internutredningar som samordnade – och lade ned – alla Karins anmälningar, har haft intim e-postkontakt med dessa tre kvinnor.

 

Istället för att gå till grunden med de våldsbrott och efterföljande hot som kvinnan fortfarande utsätts för, verkar ett stort mått av prestige och kåranda hos polisen ha gjort att ärendet har fastnat i den svenska rättsapparaten. Men ju längre polisutredningar och rättsprocesser dröjer, desto mer pinsam blir situationen när sanningen väl avslöjas.

Desperata och upprepade anmälningar från kvinnan tas nu som en intäkt för att hennes berättelse är överdriven och inte stämmer. Å ena sidan uppmanas hon av polisen att anmäla alla hot, i nästa veva tas de många anmälningarna som intäkt för att kvinnan är obalanserad.

Enkla faktakontroller från polisens sida skulle visa att det finns en mycket tydlig kärna av sanning i de återkommande hot och trakasserier som kvinnan genom åren har anmält. Tidigare riksdagsledamöter, högt uppsatta läkare, poliser och kvinnojoursföreståndare kan vittna om och ge trovärdighet till de anmälningar om trakasserier som kvinnan lämnat in. Och såväl TV4 som SVT Aktuellt har rapporterat om kvinnans utsatthet, i Kvällsöppet TV4 skedde det i närvaro av en tidigare rikspolischef och en före detta justitieminister.

 

Inblick har namnen på alla inblandade, både på de personer som mycket medvetet och utstuderat har skapat förvirring kring hela rättsprocessen, men också på de som deltagit i hoten. Alla är lätta att identifiera och förhöra. Många vittnen skulle ställa upp om polis och åklagare verkligen ville göra sitt jobb och gå till botten med denna rättsskandal.

Varje gång medier har uppmärksammat fallet Karin har polis och rättsväsende agerat. Men bara tillfälligt. När de som ligger bakom hoten har avslöjats av Inblick, har de tvingats omgruppera för att hitta nya vägar att misskreditera den kvinna som berättat att hon hösten 2008 utsattes för en våldtäkt av en polis.

Är det verkligen så att poliser ska ha en frisedel att begå brott i Sverige? Både våldtäkten i sig, de efterföljande hoten som poliser deltagit i, samt de systematiska nedläggningar som kvinnans anmälningar resulterat i är en stor rättsskandal i vårt land.

 RUBEN AGNARSSON
Chefredaktör
ruben@inblick.se

eBlick
The_end_of_the_beginning
dec 12, 2019
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning”. Dessa bevingade ord av sir Winston Churchill sammanfattar på ett talande sätt brexit-striden som rasat på de brittiska öarna sedan 2015 och som ikväll får sitt avgörande, men även dagens Sverige sedan valet 2014, då den förödande Decemberöverenskommelsen slöts.
eBlick
dec 05, 2019
Är Sverige månne redo för en ny giv och en ny regering? Den S-märkta författaren och debattören Daniel Suhonen, chef för den socialistiska tankesmedjan Katalys och öppet kritisk till regeringen Löfvens överenskommelse med Centern och Liberalerna skrev i en krönika i Arbetaren 21 november: “Det vi såg (Löfven i SVT:s Agenda 2019-11-17) var slutet för Sverige som vänsterland och ett land där socialdemokratin har något slags grepp över tanken, med makt att formulera de bärande tolkningsramarna för nationens öden.
eBlick
nov 21, 2019
Det har nu gått ett kvarts sekel, sedan lördagen den 13 november 1994 då svenska folket med en liten, men nog så avgörande marginal röstade för ett svenskt medlemskap i Europeiska unionen, EU. Det har stormat rejält kring EU sedan finanskrisen 2008 och flyktingkrisen 2015.
eBlick
nov 14, 2019
Det barkar mot vinter och enligt SMHI och motsvarigheterna i våra grannländer så kommer denna vinter att bli en mild och aningen blåsig historia med starka vindar och mycket nederbörd. Detta kan vara goda nyheter för landets elkunder.
eBlick
nov 07, 2019
Fars dag är en fin tradition som i vårt avlånga land började firas för över 80 år sedan. I de Nordiska länderna sker detta den andra söndagen i november månad.
eBlick
okt 31, 2019
Halloween är en modern företeelse som ges allt större utrymme i media och i marknadsföring från svenska handlare som gärna tjänar några extra slantar på pumpor, spöken och gastar.
eBlick
okt 24, 2019
Sedan urminnes tider har den svenska allmogen gått man ur huse för att under några färgsprakande höstdagar jaga skogarnas konung, det ståtligaste villebråd som Sverige har att erbjuda. Den årliga älgjakten som för de flesta jaktlag inträffar andra måndagen i oktober månad är för många en helig tradition.
eBlick
okt 17, 2019
Ur svenska hjärtans djup en gång, en samfälld och en enkel sång, går till kungen fram”, så lyder första strofen ur den svenska kungssången från 1844. Konungariket Sverige har varit en arvsmonarki sedan år 1544. Landets statsöverhuvud har sedan i kronologisk succession gått från far till son och sedan 1981 till äldsta barn.
eBlick
okt 10, 2019
Redan de gamla grekerna använde sig av en form av skolväsende och de flesta av våra ideér om demokrati, vilket är grekiska och betyder folkstyre, kommer från denna epok som i historieskrivningen getts namnet antiken. Denna epok sträckte sig från de egyptiska och mesopotamska högkulturerna cirka 3000 år före vår tideräkning fram till 500 efter vår tideräkning, eller mer exakt år 476 då det västromerska riket föll samman för.
eBlick
okt 03, 2019
Världens alla ledare vallfärdade i förra veckan till Förenta Nationernas hemvist på jorden, FN- skrapan i New York för att delta i organisationens 74:e generalförsamling. Innan världsledarna fick äntra talarstolen fick den svenska klimataktivisten Greta Thunberg chansen att förmedla sitt aktuella budskap på ett klimatmöte i samma byggnad.
eBlick
sep 26, 2019
En fana är en symbol för något, den bär på ett budskap och ska förmedla detta till alla som går den förbi. Det symboliska värdet, det som associeras med symbolen blir ofta viktigare än flaggan som sådan.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 03 dec, 2019
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019
Christian Mölk | 21 apr, 2019