Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

"Det behövs en genomgripande andlig väckelse"

Monika Ekström | 13 aug , 2020
I dagarna kom Dan Johanssons nya bok från tryckeriet. Titeln är "Framtiden förutsagd - Profetisk kronologi." – Jag presenterar händelserna utifrån den ordningen de kommer att gå i uppfyllelse, berättar Dan för Inblick.
dan_webb

I boken "Framtiden förutsagd - Profetisk kronologi" gör Dan Johansson en sammanfattning av allt det som han har skrivit under 60 år.
– Den skiljer sig från mina andra böcker. Jag går inte in på djupet i grundtexterna och kommenterar, utan jag gör det mer koncentrerat, säger Dan.
En tidsaxel i boken ger en lättöverskådlig bild.
– Gogkriget är det första som kommer att ske. Länder kommer att gå samman och gadda ihop sig mot Israel. En fredsmäklare dyker upp, Antikrist, som räddar världen.
Egentligen hade Dan bestämt att det inte skulle bli någon mer bok.
– Men jag mötte människor som hade förvirrade tankar och de trodde si och de trodde så. Det behövdes en annan typ av bok som jag inte skrivit förut.
I oktober förra året började han skriva och den har nyligen kommit från tryckeriet.
– Den kan fungera som en profetisk uppslagsbok, ett profetiskt bibliotek.
Anledningen till att tankarna är förvirrade hos många beror på två saker enligt Dan.
– Förr var kristna läsare och alla satt med sina biblar och bläddrade. Vi läser inte Bibeln längre. Sedan är det ytterst få pastorer som undervisar om det här. Det är väldigt ovanligt.

"Oerhört allvarligt"

Det förvånar Dan, eftersom texter om Jesu återkomst är det näst största ämnet i Bibeln. Försoningen är det största.
– Församlingsledare bestämmer att det här inte är så viktigt och tänker "Det här behöver inte min församling höra om". Det är oerhört allvarligt.
På 50- och 60-talen undervisades det om det profetiska ordet och om när Jesus skulle komma tillbaka.
– Man spekulerade och så hände det ingenting. Sedan var det ingen som vågade ta upp det och nu har det gått 40 år, en hel generation. De har växt upp i församlingar där det varit dödstyst.
– Bröllopet, att få möta Jesus har de ingen aning om. De har inte hört talas om målet. Det är lite av en väckelsefråga och som har somnat lite. Det behövs en genomgripande andlig väckelse.
Dan hoppas att bokens titel ska locka människor som läser horoskop för att de ska se vad verkligheten säger.
– Det är viktigt att förstå att vi lever i den sista tiden.
I inledningen skriver Dan: "Nedanstående är ett försök att beskriva i vilken ordning det profetiska skeendet skall fullbordas. Det är inget försök att räkna ut när Jesus kommer utan snarare ett försök att följa profetorden i den ordning de skall gå i uppfyllelse."
Genom corona tror Dan att djävulen flyttar fram sina positioner.
– Pandemin är farlig, men det som händer bakom kulisserna är ännu mer allvarligt.

Injicera datachip

Han berättar om planerna för att vaccinera alla barn i Afrika och att samtidigt med vaccinet injicera ett datachip för att kunna följa upp vaccineringen.
– Där finns inga journalsystem och de har ont om datorer. Om en unge kommer tillbaka om ett år så vet han ingenting.
– Chippet är stort som ett dammkorn och genom det går det att läsa av vaccineringen. Fortfarande är det för Afrikas bästa.
Han tror att det snart inte går att handla med kort eller kontanter.
– Vi kommer till ett läge då vi kommer att tvingas att välja. Den dagen kommer det att bli ett stort avfall bland de kristna. De kan välja aktier och bankkontot eller Jesus.
– Ska vi ta märket och rädda allt vi kan rädda? Här kommer den stora skiljelinjen att gå. Folk kommer en dag att tvingas ta ståndpunkt för sin tro eller ta chippet.

MONIKA EKSTRÖM

 

 
eBlick
På bild, Olle Eriksson och Jonas Klinteberg, Fotograf, Andreas Diernert 1
sep 14, 2020
Förra måndagen presenterade Olle Eriksson projektet Ung inlåst under ett digitalt seminarium från Skyddsvärnets lokaler i Stockholm. – Vår fulla övertygelse är att om vi ska lyckas nå dem som fått en tråkig och tuff start i livet behöver de få en tilltro till vuxenvärlden, berättade Olle Eriksson.
eBlick
sep 14, 2020
Han säger i polisförhören att han kände ett tvång att döda två människor för att få inre frid. Daniel Nyqvist har varken före eller efter det brutala dubbelmordet i Linköping 2004 varit i klammeri med rättvisan. I 16 år levde han under radarn. I nästa vecka ställs han inför rätta åtalad för ett dubbelmord han erkänt sig skyldig till.
eBlick
sep 11, 2020
Rinkeby Folkets hus var oroliga för att barnen glömdes bort under coronakrisen. Därför startade man tillsammans med Rädda Barnen initiativet Pysselakuten i maj i år. Drygt en månad senare greps och anhölls Rinkeby Folkets hus ordförande av polis, misstänkt för våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.
eBlick
sep 03, 2020
Cajsa Tengblad kom nyligen ut med boken "Kroppsnöjd och själsstark." På ett personligt sätt beskriver hon sin väg till att bli nöjd med sin kropp och ger tips på vad själen behöver för att må bra. – Att bli vän med sig själv och stärka den psykiska motståndskraften är livsviktigt, säger hon.
eBlick
sep 03, 2020
Professionella artister och musiker har drabbats hårt av restriktionerna som följt av pandemin med förlorade speltillfällen och intäkter. Nu visar en ny enkätundersökning att var tredje musiker är på väg att lämna yrket. – Den verkliga siffran är mycket högre, säger musikern Simon Ådahl till Inblick.
eBlick
sep 03, 2020
Turkiets president Erdogan vill återuppliva det Ottamanska riket, som kollapsade för omkring 100 år sedan, efter att riket hade förlorat kontrollen över Jerusalem. Han vill nu ”befria” Al-Aqsa-mosken och ”förena det islamiska samfundet” mot Israel. Turkiet är ett mycket större hot mot Israel än Iran, menar Israels underrättelsechef.
eBlick
aug 27, 2020
I boken "Överlevarna - Röster från Förintelsen" finns citat från 95 personer som överlevde Förintelsen. – Idén är att via personliga citat ge förståelse för något som är ofattbart. Skulle jag bidra med det då har boken fyllt sin uppgift, berättar författaren Bernt Hermele.
eBlick
aug 27, 2020
Litauen klassar nu Hizbollah som en terrororganisation och fattar därmed samma beslut som USA, Kanada, Holland, Arabförbundet, Gulfstaterna, Storbritannien och Tyskland. – Vi uppskattar det framgångsrika samarbetet mellan de litauiska och israeliska säkerhetsorganen, sade landets utrikesminister Linas Linkevičius i samband med beslutet.
eBlick
aug 27, 2020
– Det är omöjligt att säga vad som kommer ske, det är en hårdför regim i Belarus som inte gärna kommer ge sig frivilligt, säger tidigare riksdagsledamoten och valobservatören för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE), Christian Holm Barenfeld till Inblick.
eBlick
aug 20, 2020
I förra veckan nådde Israel och Förenade Arabemiraten fram till en historisk fredsöverenskommelse. Avtalet handlar om att fullt ut normalisera de diplomatiska förbindelserna mellan de två nationerna. – Vår högsta önskan är att få en full normalisering av de diplomatiska förbindelserna med hela arabvärlden, säger ambassadör Ilan Ben-Dov.
eBlick
aug 20, 2020
Motivationstalaren Charbel Gabro har under sommaren samlat 20 killar från utsatta förorter i Norrköping och Linköping för att bryta ner murar mellan deras värld och det svenska samhället. Satsningen heter "Min sommar - Mitt liv". – Tanken var att de som inte har något att göra under sommarlovet ska få något att ägna sig åt gemensamt. Ha något att komma till och känna sig inkluderad, ungefär som i skolan, berättar Charbel Gabro för Inblick.