Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Rigmor Holst säger tack till alla läsare

Monika Ekström | 20 feb , 2020
I augusti 2018 tillträdde Rigmor Holst som chefredaktör. Efter att ha varit sjukskriven en tid lämnar hon nu över till Hans och Eva Marklund. Inblick ställde fem frågor till Rigmor om tiden som chefredaktör.
Rigmor_Holst_sager_tack_till_alla_lasare
1. Hur tyckte du det var att vara chefredaktör på Inblick?

– När jag väl hade beslutat mig och kände pulsen på redaktionen, tyckte jag det var jättespännande. Arbetet utmanade mig att tänka lite längre och det var roligt att tillsammans med redaktionen försöka hitta nerven i just Inblick och sätta vår prägel på tidningen.

2. Vad var roligast och vad var mest utmanade?
– Det roligaste var att hitta material inför kommande nummer och sen se hur helheten föll på plats. Allt ifrån rubriksättning, bildmaterial och typsnitt till nyhetsartiklar, vittnesbörd och andra aktuella ämnen. Utmaningen var att skapa ett team, där alla skulle inkluderas och bidra med sina gåvor. 

3. Varför var du tvungen att dra dig tillbaka?
– Under höstkanten 2018 började kroppen strejka, men jag är inte den som ger upp i första taget. I mars förra året skulle jag ut och predika en helg. Värken i kroppen var hemsk och jag beslöt mig för att uppsöka läkare över helgen. Det var bara det att samma helg dog min mamma i en tragisk olycka. Istället för att uppsöka läkare åkte jag till Norge för att finnas till för pappa. En månad senare, när jag återvände till Sverige tog allt slut. Jag blev heltidssjukskriven och innan jul genomgick jag även en operation. Ibland får man pausa i livet och våga göra bokslut. Jag kom fram till att Inblick har en strålande framtid utan mig.
– Nu är jag på gång igen men kommer lägga min tid på att predika och producera TV-program.

4. Hur har du lyckats ta dig igenom alla svårigheter med humöret i behåll?
– Jag har alltid prioriterat min egen tid med Gud och gubben och så har jag fått en hel del humor med mig i bagaget. 
– Visst har det varit tunga stunder, där jag inte kunnat se en enda framkomlig väg. Då påminde Guds Ord mig om att Jesus är vägen. Jag gjorde någon slags upptäckt. Bibeln säger att den som har tagit emot Jesus som sin Frälsare är i Kristus. Jag fick en enorm trygghet i att jag behövde inte bekymra mig för vägen vidare. Jag är i Jesus, så då är jag redan på en väg som är framkomlig.
5. Vad tycker du om tidningen Inblick? – Inblick är en tidning som sticker ut, inte bara storleksmässigt men även innehållet i den gör att tidningen uppskattas även av människor, som inte är så vana att gå i kyrkan. Språket är lätt att ta till sig och tidningen har gjort sig känd för att vara lättförståelig. – Jag ser inte tidningen som en konkurrent till andra tidningar med kristna förtecken, snarare att den kompletterar, inte minst när det kommer till frågor om Israel. Tidningen är inte heller rädd att sticka ut hakan och lägga sig i frågor, som för många är obekväma. MONIKA EKSTRÖM

Börje Claésson:

"Jag gläds åt Hans och Eva Marklund"

I januari fick Inblick ett nytt chefredaktörspar. Det är Hans och Eva Marklund som under många år varit pastorer och evangelister. 
– Vi är oerhört glada att Hans och Eva har gått in och fortsätter att arbeta i den riktning som Rigmor Holst påbörjade, att göra tidningen Inblick till ett väckelsens redskap, säger Inblicks vd och grundare Börje Claésson. 


– Jag tackar Gud för Rigmor som har stått med oss under alla dessa år. Jag och Britt tycker det är tråkigt att hon slutade på grund av hälsoskäl och inte kunde gå vidare, säger Börje till Inblick
Börje önskar Rigmor allt gott i fortsättningen och berättar att hon kommer fortsatt att vara medarbetare i koncernen.  
– Vi är oerhört glada att Hans och Eva har gått in och fortsätter att arbeta i den riktning som Rigmor Holst påbörjade, att göra tidningen Inblick till ett väckelsens redskap, fortsätter Börje. 
– Vi önskar Hans och Eva stor framgång i deras arbete. Jag tror att det ska bli något mycket positivt för Inblick då Hans och Eva är evangelister och det är den kallelse som chefredaktörer måste ha för att lyckas med att förmedla budskapet via tidningen. 
Börje har känt Hans och Eva under många år och de gör program på Kanal 10, bland annat Israelnyheterna. 
Anledningen till att Hans och Eva blev tillfrågade om tjänsten var deras evangelistiska och profetiska tjänst som Börje tycker är unik. Att Eva även är en av ledarna för ”Kvinnor i nätverk” ser Börje som ytterligare ett stort plus. 
– Att få Hans och Eva som medarbetare till en tidning som vill vara både evangelistisk och profetisk känns väldigt, väldigt bra. Det är vad jag känner från mitt hjärta, säger Börje. 
– Jag gläds åt att vi får stå tillsammans med varandra och göra det som Gud har kallat oss till och sprida budskapet om honom, avslutar Börje. 
MONIKA EKSTRÖM

Eva och Hans Marklund om nya roller på Inblick: 

"Det blir mer fokus på Israel"

I januari blev Hans och Eva Marklund nya medarbetare på Inblick. De efterträder Rigmor Holst som varit chefredaktör. 
– Vi ser fram emot att vara med och lyfta Inblick till nya nivåer och skärpa pennan i tidningens analyser både politiskt och profetiskt, säger paret Marklund till Inblick.


På frågan hur förändringen kommer att märkas i tidningen svarar de att Hans kommer att skriva ledare och Eva kommer att göra en hel del intervjuer med människor som har starka och härliga vittnesbörd. 
– Vi lyfter fram Israel på ett tydligare sätt genom både aktuella nyheter och artiklar om Israel samt sätter Israel i det profetiska ljuset, säger Hans Marklund. 
De hoppas också kunna ge ny energi till personalen och skapa en trevlig atmosfär på redaktionen. 

Reser kontinuerligt 

Tidigare har de varit anställda på Kanal 10 på deltid för att organisera kanalens Israelresor fyra gånger om året. Det kommer paret att fortsätta med och nästa Israelresa blir i slutet av mars. 
– Arbetet kring resorna gör vi med stor glädje. Vi medverkar dessutom i kampanjkvällar på tv. I ett tidigt stadium var vi  anställda som evangelister för Kanal 10.
Hans och Eva Marklund reser kontinuerligt i Sverige och det finns möjlighet för Inblicks läsare att träffa dem ute i landet. 
– Vi reser i landet hela tiden och då finns självklart Inblick med. 
Deras längtan är att Sverige ska få uppleva en ny folkväckelse. 
– Vi drömmer om och arbetar för att Sverige skall få uppleva en ny folkväckelse. Det har vi drömt om sedan vi blev frälsta och andedöpta. 
– Vi tror också att Sveriges kristenhet är i ett stort behov av nya genombrott i den helige Ande. Vi behöver en ny andeutgjutelse i våra församlingar. Vi behöver återerövra andligheten.
Eva arbetar också med organisationen "Kvinnor i nätverk" och brinner för att uppmuntra kvinnor att leva helhjärtat för Jesus och vara frimodiga i sitt uppdrag.

Vad är det positiva med Inblick?
– Inblick är en bra tidning både gällande det profana nyhetsflödet där vi vill ha en skarp samhällsanalys. Inblick har också en tydlighet när det gäller Israel och förmedlar intressanta nyheter, viktig kunskap och information om landet samt ger också en tydlighet i det profetiska ordet gällande Israel och den sista tiden. 
– Tidningen lyfter dessutom fram människors intressanta vittnesbörd och gudsmöten. Genom att prenumerera på Inblick hjälper läsarna oss att göra ett ännu bättre arbete och sprida färska nyheter och analyser, information om Israel samt presentera evangelium. Tidningens röst i landet blir starkare. 
​MONIKA EKSTRÖM
 
eBlick
På bild, Olle Eriksson och Jonas Klinteberg, Fotograf, Andreas Diernert 1
sep 14, 2020
Förra måndagen presenterade Olle Eriksson projektet Ung inlåst under ett digitalt seminarium från Skyddsvärnets lokaler i Stockholm. – Vår fulla övertygelse är att om vi ska lyckas nå dem som fått en tråkig och tuff start i livet behöver de få en tilltro till vuxenvärlden, berättade Olle Eriksson.
eBlick
sep 14, 2020
Han säger i polisförhören att han kände ett tvång att döda två människor för att få inre frid. Daniel Nyqvist har varken före eller efter det brutala dubbelmordet i Linköping 2004 varit i klammeri med rättvisan. I 16 år levde han under radarn. I nästa vecka ställs han inför rätta åtalad för ett dubbelmord han erkänt sig skyldig till.
eBlick
sep 11, 2020
Rinkeby Folkets hus var oroliga för att barnen glömdes bort under coronakrisen. Därför startade man tillsammans med Rädda Barnen initiativet Pysselakuten i maj i år. Drygt en månad senare greps och anhölls Rinkeby Folkets hus ordförande av polis, misstänkt för våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.
eBlick
sep 03, 2020
Cajsa Tengblad kom nyligen ut med boken "Kroppsnöjd och själsstark." På ett personligt sätt beskriver hon sin väg till att bli nöjd med sin kropp och ger tips på vad själen behöver för att må bra. – Att bli vän med sig själv och stärka den psykiska motståndskraften är livsviktigt, säger hon.
eBlick
sep 03, 2020
Professionella artister och musiker har drabbats hårt av restriktionerna som följt av pandemin med förlorade speltillfällen och intäkter. Nu visar en ny enkätundersökning att var tredje musiker är på väg att lämna yrket. – Den verkliga siffran är mycket högre, säger musikern Simon Ådahl till Inblick.
eBlick
sep 03, 2020
Turkiets president Erdogan vill återuppliva det Ottamanska riket, som kollapsade för omkring 100 år sedan, efter att riket hade förlorat kontrollen över Jerusalem. Han vill nu ”befria” Al-Aqsa-mosken och ”förena det islamiska samfundet” mot Israel. Turkiet är ett mycket större hot mot Israel än Iran, menar Israels underrättelsechef.
eBlick
aug 27, 2020
I boken "Överlevarna - Röster från Förintelsen" finns citat från 95 personer som överlevde Förintelsen. – Idén är att via personliga citat ge förståelse för något som är ofattbart. Skulle jag bidra med det då har boken fyllt sin uppgift, berättar författaren Bernt Hermele.
eBlick
aug 27, 2020
Litauen klassar nu Hizbollah som en terrororganisation och fattar därmed samma beslut som USA, Kanada, Holland, Arabförbundet, Gulfstaterna, Storbritannien och Tyskland. – Vi uppskattar det framgångsrika samarbetet mellan de litauiska och israeliska säkerhetsorganen, sade landets utrikesminister Linas Linkevičius i samband med beslutet.
eBlick
aug 27, 2020
– Det är omöjligt att säga vad som kommer ske, det är en hårdför regim i Belarus som inte gärna kommer ge sig frivilligt, säger tidigare riksdagsledamoten och valobservatören för Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE), Christian Holm Barenfeld till Inblick.
eBlick
aug 20, 2020
I förra veckan nådde Israel och Förenade Arabemiraten fram till en historisk fredsöverenskommelse. Avtalet handlar om att fullt ut normalisera de diplomatiska förbindelserna mellan de två nationerna. – Vår högsta önskan är att få en full normalisering av de diplomatiska förbindelserna med hela arabvärlden, säger ambassadör Ilan Ben-Dov.
eBlick
aug 20, 2020
Motivationstalaren Charbel Gabro har under sommaren samlat 20 killar från utsatta förorter i Norrköping och Linköping för att bryta ner murar mellan deras värld och det svenska samhället. Satsningen heter "Min sommar - Mitt liv". – Tanken var att de som inte har något att göra under sommarlovet ska få något att ägna sig åt gemensamt. Ha något att komma till och känna sig inkluderad, ungefär som i skolan, berättar Charbel Gabro för Inblick.