Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

David upptäckte Bibelns djup

Petter Allgulin | 06 feb , 2020
David Dahlén D´Cruz hade inte en kristen uppväxt. Under gymnasietiden hände det saker som påverkade hans relation till Gud, och när han satt hemma i soffan och läste ett kristet häfte skedde det en förändring i hans inre.
David_upptackte
David Dahlén D´Cruz är uppvuxen i Skara med sin mamma. Hans första kunskap om Gud fick han i en söndagsskola under lågstadiet. Senare var han med i en scoutverksamhet, ”Ansgars”,  i Svenska kyrkan. Förutom att åka på läger och slå knopar fick han där med sig en del om Gud och de bibliska berättelserna. 
– Där fick jag en liten kännedom om vem Gud var, säger David.
Han fick en barnatro som han bar med sig, men Gud kändes ända ganska långt borta.

Sedan under gymnasiet gick det en glad kristen kille i Davids klass och de brukade sitta bredvid varandra på lektionerna. David följde med på ungdomskafé i Pingstkyrkan och reagerade på den glädje som fanns där hos ungdomarna.
– Jag känner Gud och har gemenskap med honom, berättade kompisen.
David blev påverkad. Men han ville bli biolog, och att tro på en kristen skapelse krockade ju med evolutionsteorin.
Vid ett tillfälle hemma i soffan läste David ett kristet häfte. Han läste på baksidan: ”När du är ute och vandrar i naturen, så viskar änglarna i dina öron”. David, som är en naturmänniska, blev berörd och tänkte till över detta. Han kände ju ofta inspiration och hur tankarna flödade när han var ute och gick. Tanken slog honom att Gud kanske har talat till honom utan att han känt igen hans röst.

”Fick energi och glädje”

– Precis när jag tänkt detta så hände det någonting. Jag fick jättemycket energi och glädje.
Detta styrkte hans tro och han började läsa Bibeln och gå med på möten med den kristna skolgruppen och även till Svenska kyrkan.
Efter gymnasiet blev det dags för lumpen och David packade ner sin bibel så han kunde läsa den under lumpartiden.
– När jag läste på kvällarna var det som en helt ny bok. Wow! Det blev ett sådant djup.
Han tyckte det var ganska okej med lumpen men inte så roligt och meningsfullt. Bibelläsningen däremot var oerhört meningsfull och han hade fått en stor hunger efter ordet. Så under denna läsning lärde han känna Gud bättre och det gav honom en stadig grund.

Chefen blev glad

David fick jobb på ett tvätteri där chefen ofta var sur.
– Gud, jag ber dig att hon ska bli lite glad för en gång skull, bad David.
Några dagar senare stod chefen och pratade med en kollega.
– Jag är så glad idag, jag förstår inte vad det beror på, sade hon.
David mindes vad han hade bett och han fascinerades över vad som hänt. 
Sedan blev han arbetslös ett tag, en fördel med det var att det fanns mycket tid att läsa Bibeln. Han kände hur Gud talade in i hans liv.

Sedan bar det av på språkresa till Moskva. En kristen kille var med på resan och de fick mycket bra kontakt och samtalade om Gud. Han var aktiv i en församling. Det gjorde att David också kände att han ville ta det steget. När han kom hem till Skara gick han till Missionskyrkan och sade direkt till dem att han ville bli medlem.

David åkte på en evangelisationskurs på Donsö. I kursen ingick det att man skulle förbereda en predikan som man skulle hålla i slutet. När han satte sig ner och skrev kände han hur det bara flödade och hur orden kom till honom. 
Efter predikan sade en av ledarna till honom att det var en lysande start på en kommande predikokarriär.  Han fick sedan predika hemma i Missionskyrkan och fick mycket bra respons. Men David kände fortfarande att han ville bli biolog, och inte pastor eller predikant.

Jobbade som lärare

Biologistudier påbörjades men pausades efter tag. Det blev jobb med försäljning och sedan studier till lärare. David jobbade som matematik- och NO-lärare i flera år i grundskolan men kände till slut att han kommit till vägs ände med det. 
När han funderade på vad han nu skulle göra tyckte en kompis att han kanske borde bli pastor. David var ganska tveksam men åkte till öppet hus på två olika skolor. Det ledde till att han började på Korteboskolan år 2009. Det var mycket välsignat där med bra själavård och profetiska tilltal.
– Wow, Gud finns verkligen! Häftigt, tänkte han.
När de läste kyrkohistoria förstod han att det är stor skillnad på de första församlingarna och hur vi har det i våra kyrkor idag, och han började ställa sig frågor om varför vi gör som vi gör och varför det är som det är nu. En längtan efter livet i den tidiga församlingen och ett intresse för pionjärförsamlingar föddes. 
David kände tveksamhet till att bli pastor i en ”vanlig” församling. Han åkte och besökte nya församlingar och lärde sig mer. Han såg filmen ”The Beginning” från danska The Last Reformation som handlar om deras rörelse med mycket gatuevangelisation och nya husförsamlingar.
– Det var exakt vad jag längtade efter.
Filmen kom att bli avgörande för Davids kommande inriktning. Han åkte med ut på gatuevangelisation och började be för sjuka.  Nu är han ledare i en huskyrka i Jönköping med sin fru i nätverket To Be Continued där de är ute på stan en gång i veckan och evangeliserar.
PETTER ALLGULIN
 
eBlick
martina_webb
aug 13, 2020
År 2015 stängdes FN-tjänstemannen Anders Kompass av efter att ha larmat om sexuella övergrepp mot barn av franska FN-soldater i Centralafrikanska republiken. När den svenska policyrådgivaren Martina Broström år 2018 anmälde en hög FN-chef för sexuella trakasserier förlorade hon jobbet – vilket hon nu överklagar.
eBlick
aug 13, 2020
Norrköpings tingsrätt meddelade i förra veckan dom i målet mot mamman till den treåriga flickan som i media blivit känd som Lilla Hjärtat. Flickan hittades död i föräldrarnas lägenhet i Norrköping i januari. Tingsrätten dömde mamman för grovt vållande till annans död och narkotikabrott till fängelse i ett år och nio månader.
eBlick
aug 13, 2020
I dagarna kom Dan Johanssons nya bok från tryckeriet. Titeln är "Framtiden förutsagd - Profetisk kronologi." – Jag presenterar händelserna utifrån den ordningen de kommer att gå i uppfyllelse, berättar Dan för Inblick.
eBlick
aug 07, 2020
Samtliga EU-ledare, inklusive Sveriges statsminister Stefan Löfven, utropade sig till segrare efter det maratonlånga toppmötet om EU:s långtidsbudget och ett återhämtningspaket för EU efter coronautbrottet. Men på hemmaplan möts Löfven av alltfler röster som vill lämna EU. – Nu ska vi som inte är med i eurozonen vara med och betala för haveriet. Totalt underkänt, säger Jeff Ahl, styrelseledamot i Alternativ för Sverige, till Inblick.
eBlick
aug 07, 2020
Trumps tweet ”när plundringen börjar, börjar skjutningen” blockerades nyligen av Twitter och fick en varningstext: ”Denna Tweet överträder Twitters regler om att glorifiera våld”. Twitter har tidigare släppt igenom Irans Ayatollah Khameinis uppmaningar om att eliminera Israel.
eBlick
aug 07, 2020
Förra veckan sändes Jesusfestivalen 2020 digitalt från Älmhult. Koncernchefen för Kanal 10, Börje Claesson, är nöjd med satsningen. – Jag tackar Gud för att vi gjorde det här och det blev faktiskt riktigt, riktigt bra, säger en glad Börje Claesson till Inblick.
eBlick
jul 16, 2020
Försvarsminister Peter Hultqvist hoppade av förhandlingarna och vill inte finansiera Försvarsberedningens förslag, trots att han endast har Miljöpartiet bakom sitt förslag. – Det finns ändå goda möjligheter att riksdagen genomför och finansierar Försvarsberedningens förslag, säger Mikael Oscarsson (KD).
eBlick
jul 16, 2020
Mångsysslaren Peo Thyrén har dragit igång en skivbolagsverksamhet som kommer att fokusera på att ge ut instrumental musik. Först ut i raden är gitarristen Erik Mjörnell som framför akustiska och avskalade versioner av några omtyckta psalmer.
eBlick
jul 06, 2020
En sexmejlande polisutredare. En sexköpande åklagare. En sextrakasserande förtalsbloggerska. Och kriminella personer som kan knytas till Sveriges sexindustri. Det nätverk som försvarat en våldtäktsanmäld polis och hotat ”Karin” – kvinnan som blev våldtagen – har samspelat med hennes anhöriga, vilket gjort ”Karin” rättslös och arvslös. Hoten började när ”Karin” berättade i TV4 om poliser som besökt bordeller i Talinn, samt om våldtäkten och de efterföljande hoten.
eBlick
jul 06, 2020
För någon vecka sedan släppte Roland Utbult sin nya skiva "Längs vägen”. – Det som står utanför min kontroll är att dessa sånger blev klara innan jag blev sjuk i corona. Men när de sedan ges ut så fungerar de rätt in i vårt sammanhang, berättar Roland Utbult som är i Älmhult för att medverka i Kanal 10:s sommarprogram.
eBlick
jun 18, 2020
PISA 2018 visar att Sveriges skolresultat förbättrats och välkomnades i höstas av regeringen. Nu ställs dock frågor om de förbättrade resultaten berodde på fusk. – Det är bra att vi får till stånd en kommission som kvalitetsgranskar PISA 2018 undersökningens resultat, säger den liberale politikern och läraren Niklas Lehresjön till Inblick.