Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

– Det enda som fungerar i Sverige är Skatteverket

Robin Olsson | 19 sep , 2019
Det_enda_som_fungerar_i_Sverige_ar_Skatteverket
Vilka råd har du till regeringen Löfven för att komma till rätta med skjutningarna och gängkriminaliteten i dagens Sverige?
– Alla inblandade gängmedlemmar som grips ska förses med fotboja och när de döms ska de utvisas ur landet om det är möjligt. Vidare måste vi ta bort straffrabatten och se till att även ungdomar får stå till svars för sina gärningar. 
– Det största problemet i Sverige är att Riksdagens partier anser att det viktigare att bekämpa ett visst parti än att stoppa skjutningarna. Detta är inte klokt och att låta skjutningarna fortgå till någon politiker eller deras nära och kära råkar illa ut, då först kanske de vaknar och det blir en förändring.

Känner du något personligt ansvar för att det ser ut som det gör i landets kommuner med tanke på integrationskrisen som du tjänat pengar på? 
– Jag har bara gjort samhället en tjänst som hyrt ut lokaler till Migrationsverket. Däremot så kunde man gjort mycket mer för att tvinga de nyanlända att lära sig svenska och att anpassa sig till våra lagar och värderingar. Det har jag påpekat många gånger, men Migrationsverket gör inget åt saken. 
– Det är en stor skandal att man inte har granskat Migrationsverket i sömmarna. De har kastat bort 100 miljarder av skattemedel, men Magdalena Andersson (S) jagar pensionärer i Portugal. Det är inte klokt alltså.

Hur skiljer sig dåtidens Ny Demokrati från dagens Sverigedemokrater?
– Det finns vissa likheter. Det fanns idioter i båda partierna, men det kommer att lösa sig. På sikt kommer det att bli som i Norge, Danmark och Finland där liknande partier suttit med i regeringen, det är som jag ser det en tidsfråga. Se på Storbritannien, brexit handlar om en fråga och det är invandringen men det talar man inte om.  

Vad kommer att hända med regeringens budget i höst?
– Det ser man på lång väg att Löfven och Socialdemokraterna gör vad som helst för att sitta kvar vid makten. Det bevisas av att de rödgröna går med på att ta bort värnskatten. 
– Se på Centerpartiet. Stockholms-centern tar bort värnskatten för de rikaste och ger pensionärer och vanligt folk på landsbygden 137 kronor, som räcker till lite bensin eller en pizza i månaden. Detta är inte klokt.
– Sverige går åt skogen, om inget görs får vi bo på 10 kvadratmeter i framtiden. Byråkratin gör det nämligen så dyrt att bygga att vi aldrig får bort bostadsbristen. Det är 30 procent av byggkostnaderna idag, som går till byråkrati. 
– Skjutningarna och brottsligheten kommer vi inte heller tillrätta med i denna budget, det kommer krävas att man skjuter fem om dagen innan dom vaknar, än så länge är det bara två. 
Bert är även kritisk till public service i form av SVT och SR.
– Public service är förlegat. Jag sänder ”Berts Värld” på Youtube och har en miljon tittare. 

Kommer Filipstad och Bengtsfors, som uppmärksammats i media, att klara av den kris man upplever?
– Lösningen blir att man måste höja skatten så mycket att alla som har ett jobb flyttar därifrån, Centern ger vanligt folk en pizza i månaden och slopar arbetsgivaravgifterna för nyanlända så de kan tvätta bilar och klippa folk för en hundring. Problemet är att det löser inte ekvationen.  
– Det enda som fungerar i Sverige idag är Skatteverket och Kronofogden. Det här går åt skogen totalt om inget händer snabbt. 
R​OBIN OLSSON
 
eBlick
Byt_ut_ordet_samvetsfrihet_mot_vardvagran
okt 17, 2019
Liberalerna vill ändra ordet samvetsfrihet till vårdvägran och skriva in det i hälso- och sjukvårdslagen. Debatten om samvetsfrihetens vara eller icke vara har därmed fått nytt bränsle genom denna markering från Liberalernas sida. – Jag tycker uttrycket vårdvägran bättre beskriver vad det faktiskt handlar om, säger Allan Widman, riksdagsledamot för Liberalerna, till Inblick.
eBlick
okt 17, 2019
Kristdemokraten Gudrun Brunegård från småländska Vimmerby har motionerat i riksdagen om att införa en nationell minnesdag efter barnboksförfattaren Astrid Lindgren. – Astrid Lindgren har som person, författare och opinionsbildare påverkat sin omvärld på ett sätt som överträffar de flesta samtida svenska medborgare, säger Gudrun Brunegård till Inblick.
eBlick
okt 17, 2019
När skolorna i Norrköping startade upp höstterminen i augusti visade det sig att 24 elever saknades. Det handlar om flickor som blivit bortförda av sina föräldrar till andra länder för att giftas bort eller könsstympas men även om pojkar som skickas iväg på ”uppfostringsläger” på grund av att de har blivit försvenskade. Nu vill Norrköpings kommun inleda samtal med andra aktörer i syfte att motverka att barn förs bort från skolorna i Norrköping.
eBlick
okt 10, 2019
Saudiska människorättsaktivister har, i samarbete med Amnesty International, startat en serie podcasts i syfte att fokusera på olika människorättsfrågor som påverkar Saudiarabien. Serien, som fått titeln ”The great Saudi Arabia”, har inspirerats av journalisten Jamal Koshaggis historia och ambitionen är att visa omvärlden att det inte går att stoppa fria åsikter.
eBlick
okt 10, 2019
Kjell Ericsson, mångårig riksdagsman, kommunalråd och entreprenör, prisades för sina insatser under Centerpartiets stämma i Karlstad genom att tilldelas partiets finaste förtjänstmedalj; Bramstorpsplaketten. – Det är en stor ära att få ta emot denna fina utmärkelse, även om jag inte varit aktiv i Centern eller politiken på tio år, säger Kjell Ericsson till Inblick.
eBlick
okt 10, 2019
Den sjunde september släppte Louisa Lyne och di Yiddishe Kapelye sin tredje platta, "Lust". Releasekonserten var på Victoriateatern i Malmö. – Konserten var magisk. Det är alltid en fröjd att spela på hemmaplan inför fullt hus. Hade jag inte haft lunginflammation så hade allt varit perfekt, berättar Louisa Lyne för Inblick.
eBlick
okt 03, 2019
19-20 september arrangerade "Jerusalem Prayer Breakfast" en konferens i Helsingfors, Finland, med bland andra ambassadören Dov Segev-Steinberg. På varje möte var det cirka 200 besökare. – Vi upplevde en atmosfär med Guds närvaro som alla tyckte var unik, berättar Fredrik Ekholm för Inblick.
eBlick
okt 03, 2019
– Om det är någon som verkligen förstår landet och folkets historia så är det Benjamin Netanyahu, berättar Sara Rivai när Inblick träffar henne i Jerusalem.
eBlick
okt 03, 2019
Solveig anmälde skolan för att inte ta mobbingen mot hennes son på allvar och fick rätt hos norska myndigheter. Men skolan vände sig till det beryktade Barnevernet, som istället menade att familjeförhållanden var orsaken till mobbingen. Efter att ha flytt med sina barn från norska myndigheter hamnade Solveig i häkte i nästan fem månader och får nu endast träffa sina barn i två timmar var tredje vecka.
eBlick
sep 26, 2019
Det mycket jämna valresultatet i det israeliska nyvalet den 17 september bäddar för nya samtal för att hitta en allians som kan styra landet vidare. Ingen av huvudkandidaterna Netanyahu och utmanare Gantz fick egen majoritet. – Valresultatet ger vid handen att det kan bli svårare för Benjamin Netanyahu att sitta kvar vid makten, säger Lennart Sacrédeus till Inblick.
eBlick
sep 26, 2019
Det hindunationalistiska partiet Bharatiya Janata Party (BJP) krossade allt motstånd i det indiska valet i våras och stärkte därmed sin makt i parlamentet i New Dehli. Många bedömare fruktade att BJP:s valseger skulle innebära ett politiskt styre som skulle bli alltmer intolerant och polariserat. – Här har det inte märkts någonting, säger företagsledaren Kumar Iyer, bosatt i Indien sedan många år, till Inblick.