Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Ali mötte kärleken han inte trodde fanns

Ola Karlman | 29 nov , 2018
Ali Husseini hade det jobbigt i livet och han hade inte en aning om att Jesus är Guds son. Mötet med en kristen kompis blev början till resan in i en kärlek han inte trodde fanns. – Nu känner jag mig aldrig ensam längre. Jag vet att Jesus älskar mig och alltid är nära, säger Ali.
Ali_motte_karleken_han_inte_trodde_fanns
19-årige Ali Husseini har bott i Sverige i tre år. Han växte upp i Afghanistan och fick i ung ålder lära sig att den muslimska läran var den enda rätta. När han anlänt till sin nuvarande hemstad Växjö lärde han känna några nya vänner och en av dessa vänner skulle få en oanad betydelse för honom.
– Hon trodde på Jesus och jag blev kompis med henne, säger Ali till Inblick.
Just då brottades Ali med olika bekymmer och han var inneboende hos en muslimsk familj. Hans nyfunna vän sa att hon gärna ville hjälpa honom med det som var svårt i livet. En kväll frågade hon om Ali ville följa med på en fest. Det skulle kosta 150 kronor att vara med på festen och då Ali förklarade att han inte hade några pengar förklarade kompisen att hon ville betala även för honom.
– Jag var lite rädd, festen var i Equmeniakyrkan.
Men Ali följde med och han tog även emot förbön från de kristna vännerna i kyrkan, även om det kändes konstigt. De sa även till honom att läsa Bibeln om han kände för det.

Nyfiken på Jesus

– Jag blev nyfiken på den kristna tron och Jesus.
Umgänget med de kristna vännerna och nyfikenheten på Jesus gjorde Ali gladare. En dag ville han följa med på en resa men det fanns ingen ledig plats. Men några dagar senare kom telefonsamtalet som förkunnade att en plats blivit ledig och Ali kunde följa med på resan.
– Då kom en tanke, det finns en Gud. Jag hade fått en känsla av att jag skulle få åka med på den här resan, berättar han.
Allah, som Ali tidigare tillbett, hade aldrig någonsin visat honom något livstecken tillbaka, trots många böner. Ali förklarar att även muslimer tror på Jesus men de tror inte att han är Guds son. Han hade läst mycket i Koranen men inte förstått speciellt mycket av den. Men när han började närma sig Jesus och läsa om honom i Bibeln hände det saker inombords, hans själ fick nytt liv i en ny och ljuvlig dimension. Längtan efter att få komma ännu närmare Jesus växte sig allt starkare.
– Jag vaknade tidigt varje söndag och kände mig glad då jag skulle gå till kyrkan.
Snart tog Ali emot Jesus som sin personlige frälsare och en tid senare valde han att bli döpt.
– Sedan den stunden känner jag mig aldrig ensam längre. Jag vill använda hela mitt liv till att berätta för andra människor om Jesus.
Ali har sin andliga hemvist i Ulriksbergskyrkan i Växjö och han är verkligen ingen morgontrött kille på söndagsmorgnarna.

Längtar till kyrkan

– Jag vaknar tidigt på söndagarna och längtar efter att få gå till kyrkan och hjälpa till med olika saker samt fira gudstjänst tillsammans med mina systrar och bröder.
Livet tillsammans med Jesus har förändrat livsstilen och beteenden. Ali beskriver det som att han fått uppleva en kärlek som är så stark att han omöjligt kan låta bli att ge den vidare till andra människor som han möter.
– När jag var liten gjorde jag ofta dåliga saker. Men när jag fått ta emot Jesu kärlek, Gud är kärlek. Vi är Guds barn och han älskar oss, då måste vi älska varandra.
Ali beskriver även hur Jesus kan hjälpa oss att vända andra kinden till även om det många gånger kan vara ofantligt svårt att göra det när vi blivit ledsna och sårade.
– Jag blir inte arg eller ledsen om andra säger något dumt, jag älskar dem ändå.
Jesu kors är den trygga och säkra grund som Ali varje dag väljer att stå på. Men han känner en stark nöd för alla de människor i hans tidigare hemland Afghanistan samt Iran, där han också bott under en tid, som ännu inte känner Jesus. Bönen för att de länderna ska bli öppna och fria nationer finns ständigt närvarande i hans hjärta.
– Det är det viktiga för mig när jag vaknar på morgonen, att veta att jag är Guds barn. Om Afghanistan och Iran blir demokratiska länder vill jag åka tillbaka dit och berätta om Jesus för människorna där.

En dröm

För ungefär tre år sedan drömde Ali en dröm som han aldrig glömmer, en mycket stark upplevelse för honom. 
– Jag drömde att jag var på ett berg med mycket snö på. Jag hade en kompis med mig men jag kände honom inte. Det var ett högt berg och det var svårt att komma upp. Men jag hörde någon ropa på mig: ”Ali, kom. Du kan komma upp”. Jag kände att det var Jesus.
O​LA KARLMAN
 
eBlick
martina_webb
aug 13, 2020
År 2015 stängdes FN-tjänstemannen Anders Kompass av efter att ha larmat om sexuella övergrepp mot barn av franska FN-soldater i Centralafrikanska republiken. När den svenska policyrådgivaren Martina Broström år 2018 anmälde en hög FN-chef för sexuella trakasserier förlorade hon jobbet – vilket hon nu överklagar.
eBlick
aug 13, 2020
Norrköpings tingsrätt meddelade i förra veckan dom i målet mot mamman till den treåriga flickan som i media blivit känd som Lilla Hjärtat. Flickan hittades död i föräldrarnas lägenhet i Norrköping i januari. Tingsrätten dömde mamman för grovt vållande till annans död och narkotikabrott till fängelse i ett år och nio månader.
eBlick
aug 13, 2020
I dagarna kom Dan Johanssons nya bok från tryckeriet. Titeln är "Framtiden förutsagd - Profetisk kronologi." – Jag presenterar händelserna utifrån den ordningen de kommer att gå i uppfyllelse, berättar Dan för Inblick.
eBlick
aug 07, 2020
Samtliga EU-ledare, inklusive Sveriges statsminister Stefan Löfven, utropade sig till segrare efter det maratonlånga toppmötet om EU:s långtidsbudget och ett återhämtningspaket för EU efter coronautbrottet. Men på hemmaplan möts Löfven av alltfler röster som vill lämna EU. – Nu ska vi som inte är med i eurozonen vara med och betala för haveriet. Totalt underkänt, säger Jeff Ahl, styrelseledamot i Alternativ för Sverige, till Inblick.
eBlick
aug 07, 2020
Trumps tweet ”när plundringen börjar, börjar skjutningen” blockerades nyligen av Twitter och fick en varningstext: ”Denna Tweet överträder Twitters regler om att glorifiera våld”. Twitter har tidigare släppt igenom Irans Ayatollah Khameinis uppmaningar om att eliminera Israel.
eBlick
aug 07, 2020
Förra veckan sändes Jesusfestivalen 2020 digitalt från Älmhult. Koncernchefen för Kanal 10, Börje Claesson, är nöjd med satsningen. – Jag tackar Gud för att vi gjorde det här och det blev faktiskt riktigt, riktigt bra, säger en glad Börje Claesson till Inblick.
eBlick
jul 16, 2020
Försvarsminister Peter Hultqvist hoppade av förhandlingarna och vill inte finansiera Försvarsberedningens förslag, trots att han endast har Miljöpartiet bakom sitt förslag. – Det finns ändå goda möjligheter att riksdagen genomför och finansierar Försvarsberedningens förslag, säger Mikael Oscarsson (KD).
eBlick
jul 16, 2020
Mångsysslaren Peo Thyrén har dragit igång en skivbolagsverksamhet som kommer att fokusera på att ge ut instrumental musik. Först ut i raden är gitarristen Erik Mjörnell som framför akustiska och avskalade versioner av några omtyckta psalmer.
eBlick
jul 06, 2020
En sexmejlande polisutredare. En sexköpande åklagare. En sextrakasserande förtalsbloggerska. Och kriminella personer som kan knytas till Sveriges sexindustri. Det nätverk som försvarat en våldtäktsanmäld polis och hotat ”Karin” – kvinnan som blev våldtagen – har samspelat med hennes anhöriga, vilket gjort ”Karin” rättslös och arvslös. Hoten började när ”Karin” berättade i TV4 om poliser som besökt bordeller i Talinn, samt om våldtäkten och de efterföljande hoten.
eBlick
jul 06, 2020
För någon vecka sedan släppte Roland Utbult sin nya skiva "Längs vägen”. – Det som står utanför min kontroll är att dessa sånger blev klara innan jag blev sjuk i corona. Men när de sedan ges ut så fungerar de rätt in i vårt sammanhang, berättar Roland Utbult som är i Älmhult för att medverka i Kanal 10:s sommarprogram.
eBlick
jun 18, 2020
PISA 2018 visar att Sveriges skolresultat förbättrats och välkomnades i höstas av regeringen. Nu ställs dock frågor om de förbättrade resultaten berodde på fusk. – Det är bra att vi får till stånd en kommission som kvalitetsgranskar PISA 2018 undersökningens resultat, säger den liberale politikern och läraren Niklas Lehresjön till Inblick.