Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Rigmor Holst blir ny chefredaktör för Inblick

Monika Ekström | 30 aug , 2018
Efter valet den 9 september tar Rigmor Holst över chefredaktörsposten för Inblick. Hon efterträder Ruben Agnarsson som både varit tidningschef och chefredaktör samt vice koncernchef. – Det har varit en fantastisk och mycket fruktbar tid på Inblick. Jag kommer att sakna den dagliga kontakten med redaktionen, personalen och läsekretsen, säger Ruben Agnarsson, som dock kommer att fortsätta skriva i tidningen framöver.
Rigmor_Holst_blir_ny_chefredaktor_for_Inblick
– För mig är det bara en enda stor glädje att få Rigmor som chefredaktör för tidningen Inblick. Jag tror att vi har gjort något som är väldigt viktigt, men nu kommer det en annan tid när vi ska ge människor lösningar, svar på deras bekymmer och peka på evangelium, säger koncernchefen Börje Claésson om nyrekryteringen. 
– Jag är jättestolt över att ha få ha henne så nära. Nu när hon väljer att bli vår chefredaktör har jag stor förväntan. Jag vet att Rigmor har det evangeliska i sig så starkt. Det är det som kommer att prägla tidningen, fortsätter Börje.
Ruben och Börje har arbetat tillsammans i Kanal 10 koncernen i sju år och Börje ser med tacksamhet tillbaka på den tiden. 

Försvarat människan

– Ruben har gjort ett fantastiskt jobb och kommer att finnas med på ett hörn. Jag är övertygad om att vi kommer att betyda en hel del för väckelsen i Sverige. 
– Ruben är en unik människa på många olika sätt. Jag har trivts med hans sätt att skriva. Ruben har ju varit fullständigt orädd. Det jag gillar i hans reportage är till exempel när det gäller att ställa politiker till svars och ifrågasätta vårt försvar. 
– Han har tagit den lilla människan i försvar gentemot polismyndigheter och andra myndigheter på ett sätt som jag tycker är helt enastående. Det var där vi började vårt samarbete, som berörde många människor och myndigheter, inte bara i Sverige. 
– Tiden med Ruben har varit en positiv tid, vi har ökat kraftfullt och gått från det ena presstödet till det andra. Vi hade en våldsamt tuff omgång när vi fick presstödet. Det var med en rösts övervikt vi fick till det. Där gjorde Ruben ett jättejobb. Det kommer inte att bli sämre nu. Vi har lagt grunden, nu lyfter vi. 
Ruben Agnarson är tacksam för sin tid på Inblick och kommer att fortsätta att skriva. 
– Det har varit en förmån att få jobba tillsammans med ägaren och ansvarige utgivaren Börje Claésson. Han har gett mig ett stort förtroende och stor frihet i att utveckla tidningen och jag är mycket glad för den genuina vänskap som har uppstått. Tack vare att han värvade mig till Kanal 10-sfären har jag fått utvecklas på nya områden, bland annat fått en större kunskap om tv:s betydelse och möjligheter, säger Ruben till Inblick.
– Inblicks styrka är en engagerad och kunnig personal, en hängiven läsekrets, samt ett modernt och unikt tryckformat. Kombinationen av en offensiv nyhetsförmedling och personliga berättelser om vad Jesus gjort i människors liv är vinnande, fortsätter han. 
När Rigmor Holst tackade ja till att bli chefredaktör blev Ruben mycket glad. 

Ett viktigt uppdrag

– Hon kommer att tillsammans med övrig personal fortsätta utveckla tidningen, som har ett viktigt uppdrag i Sverige, säger Ruben Agnarsson, som kommer att börja på tv-kanalen Himlen TV7 efter valet. 
Rigmor Holst vittnesbörd och hennes förväntningar på sin nya roll som chefredaktör kan du läsa om i vittnesbördet om henne på sidorna 12-13 i dagens tidning. 
​MONIKA EKSTRÖM
 
eBlick
Del_i_pagaende_mc-krig
dec 12, 2019
Dödsskjutningen utanför nattklubben Hugo i Norrköping förra veckan, då två centralfigurer inom den organiserade brottsligheten dödades, kan vara en del i ett upptrappat mc-krig i Östergötland. Det är en av de misstankar som har framkommit i samband med utredningen. Östgötapolisen klassar de två morden som en särskild händelse, vilket bland annat innebär att polisen lättare kan frigöra resu
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.
eBlick
dec 12, 2019
I förra veckan kom beskedet att Örebro tingsrätt har beslutat att bevilja den före detta Knutbypastorn Helge Fossmos, som bytt namn och numera heter Iversen, ansökan om att få sitt livstidsstraff omvandlat till ett tidsbestämt straff. Strafflängden blev bestämd till 26 år. Fossmo kan därmed vara ute om två år. – Jag tycker han har suttit alldeles för kort tid med tanke på hans brottsoffer, säger Peter Gembäck, Fossmos före detta pastorskollega i Filadelfia Knutby, till Inblick.
eBlick
dec 06, 2019
När svenska polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu berättar hon själv för första gången om det dramatiska gripandet, om åtta dagar i isoleringscell och fyra månaders vistelse på kvinnofängelse.
eBlick
dec 05, 2019
Dödsdömde Ray Jefferson Cromartie drog sina sista andetag sent på onsdagskvällen den 13 november, fastspänd på en brits i avrättningskammaren i Georgias delstatsfängelse. Trots upprepade överklaganden av dödsdomen med begäran om ett DNA-test för att bevisa Cromarties oskuld till mordet han dömts för, avslogs det sista överklagandet av USA:s Högsta domstol utan någon förklaring. Den dödsdömde hävdade intill slutet att han var oskyldig till anklagelserna. Vittnen till mordet hade dessutom pekat ut en annan man som mördare.
eBlick
dec 05, 2019
Finland firar i morgon fredag sin 102:a självständighetsdag. Genom åren har landets frihet varit hotad och i lördags var det 80 år sedan vinterkrigets utbrott. – Jag kom till Sverige som krigsbarn från Lappeenranta vid ryska gränsen 1944, berättar Rauni Haikonen för Inblick.
eBlick
nov 28, 2019
Att Trump och USA inte längre betraktar bosättningarna på Västbanken som illegala fick Kyrkostyrelsens presidium att uppmana Sveriges utrikesminister att agera i EU. – Jag tror inte att kyrkostyrelsen är rätt insatta i hela den här problematiken, säger kyrkopolitikern Bengt Klingestad, 85 år, som var FN-observatör i Mellanöstern i början 80-talet.
eBlick
nov 28, 2019
För två år sedan startade Åsa E Melander en protestaktion mot bristerna i sjukförsäkringen. Hashtaggen #sickasfk spred sig snabbt som en löpeld på nätets sociala medier och fick slagkraft när tusentals långtidssjukskrivna anslöt till upproret. Reaktionen från Facebook blev att spärra Åsa.
eBlick
nov 28, 2019
Norska Barnevernets främsta expert på tvångsomhändertaganden av barn fick fängelse för att under 20 års tid ha laddat ned 200 000 övergreppsbilder på barn. Norska myndigheter har inte gjort någon jämförelse mellan de barn som mannen tog beslut om och barnen på de beslagtagna övergreppsbilderna. – Det var inte en del av polisens utredning av saken att identifiera de avbildade barnen i det omfattande olovliga materialet, förklarar åklagare Hilde Hermanrud Strand för Inblick.
eBlick
nov 21, 2019
Det blir ingen rättegång mot Börje Claesson, har nu åklagare beslutat. I Norge är däremot bland annat en fembarnsmamma och en 76-årig morfar åtalad i ett fall där mamman försökte fly från Barnevernets försök att tvångsomhänderta hennes son.
eBlick
nov 21, 2019
Hans Marklund var på plats i Israel förra veckan då landet attackerades av raketer från Gaza. Enligt Hans rapporterar israelisk media att ett 40-tal personer fick föras till sjukhus. TT rapporterade också, men med en helt annan vinkel.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 03 dec, 2019
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019
Christian Mölk | 21 apr, 2019