Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

David blev helad från djupa depressioner och svåra eksem

Anna-Karin Stenberg | 24 maj , 2018
David Vennberg var femton år när han hade tappat allt hopp och gick i självmordstankar. Han plågades av svåra eksem på händerna och hade mardrömmar på nätterna. Men ett samtal om Gud med hans pappa och en låt om Jesus på YouTube förändrade allt.
David_blev_helad_fran_djupa_depressioner_och_svara_eksem
David Vennberg är född och uppvuxen i Stockholm och bor i Sollentuna. Redan i lågstadiet blev han mobbad. Han hade inga vänner och problemen fortsatte därefter genom åren.
– Jag fick problem i skolan och med socialtjänsten och träffade Barn- och ungdomspsykiatrin en gång i veckan i Sollentuna. Sedan hade jag också depressioner och mycket eksem på händerna som jag skämdes över. Jag hade mardrömmar och kunde inte sova på nätterna, berättar David för Inblick.
– Det var något i mitt huvud som sa att jag skulle ta livet av mig. Jag ville inte leva längre. 
– Jag kände mig som ett misstag, det var en obeskrivlig känsla. Jag kände mig inte älskad och trodde inte att jag hade någon framtid, fortsätter han.

Samtal om Gud

Innan David blev frälst tittade han mycket på dokumentärer om vad som händer efter döden. En dokumentär handlade om en missbrukare som en dag svimmade och fick möta Gud och sedan blev nedsänkt till helvetet.
– Jag tänkte på att min pappa var kristen och jag brukade vara där varannan helg, så jag åkte till honom och började ställa frågor om Gud och om himlen och helvetet. Pappa och jag pratade ända från sex på kvällen till tolv på natten om det här.
En hunger kom efter att få veta mer om Gud för David som kände sig uppgiven. När måndagen kom var David hemma från skolan på grund av all eksem. Hans pappa visade då honom en låt på YouTube som handlade om att följa Jesus.

Befrielse genom dopet

– En minut in i låten började jag gråta och Guds närvaro kom in i rummet. Gud rörde vid mig. Jag blev överbevisad om Guds kärlek och fick en känsla av att vara älskad, en känsla som jag inte haft på flera år. Från den dagen ville jag släppa allt och döpa mig. 
– Ändå upplevde jag en kamp på insidan att jag inte skulle göra det.  Det var som om något inte ville att jag skulle döpa mig. Men så blev det. När jag sänktes ner i vattnet fick jag panik och de drog upp mig. 
– Jag började gråta, hosta och skaka. Något började släppa sitt grepp om mig. De lade händerna på mitt huvud och bad och då kom något ut ur min mun. Jag slutade hosta och må illa och kände ett lugn i mitt huvud som jag inte känt på flera år.

Fri från depression

Depressionen släppte taget om David i ett ögonblick och efter händelsen så började han spendera mycket tid med Gud. Han fick nu uppleva förföljelse för sin kristna tro när en person i hans närhet sa att han var hjärntvättad. Men den första veckan efter dopet var den bästa i Davids liv och han blev mirakulöst helad från alla sina eksem.
Mardrömmarna försvann också efter att han blivit frälst och döpt sig men efter lång tid fick han en hemsk mardröm på natten. Men Jesus kom ofta i Davids drömmar på nätterna och undervisade honom om olika saker och om att han kunde tala till det onda i Jesu namn.

Brinnande för Jesus

David berättar att han tittade mycket på skräckfilmer innan han blev kristen, något han tror var en inkörsport för mardrömmarna. Mardrömmarna kom tillbaka efter en tid men David bad mer och mer och mörkret försvann.
Idag är David brinnande för Jesus och det har gått åtta månader sedan han blev frälst. Han berättar gärna om sin kristna tro för människor och han evangeliserar för sina klasskompisar och skulle vilja predika för hela skolan. 
Depressioner, eksem, självmordstankar och mardrömmar tillhör numera hans förflutna.
ANNA-KARIN STENBERG
 
eBlick
Donald_Trump_(29496131773) (1)
aug 07, 2020
Trumps tweet ”när plundringen börjar, börjar skjutningen” blockerades nyligen av Twitter och fick en varningstext: ”Denna Tweet överträder Twitters regler om att glorifiera våld”. Twitter har tidigare släppt igenom Irans Ayatollah Khameinis uppmaningar om att eliminera Israel.
eBlick
aug 07, 2020
Samtliga EU-ledare, inklusive Sveriges statsminister Stefan Löfven, utropade sig till segrare efter det maratonlånga toppmötet om EU:s långtidsbudget och ett återhämtningspaket för EU efter coronautbrottet. Men på hemmaplan möts Löfven av alltfler röster som vill lämna EU. – Nu ska vi som inte är med i eurozonen vara med och betala för haveriet. Totalt underkänt, säger Jeff Ahl, styrelseledamot i Alternativ för Sverige, till Inblick.
eBlick
aug 07, 2020
Förra veckan sändes Jesusfestivalen 2020 digitalt från Älmhult. Koncernchefen för Kanal 10, Börje Claesson, är nöjd med satsningen. – Jag tackar Gud för att vi gjorde det här och det blev faktiskt riktigt, riktigt bra, säger en glad Börje Claesson till Inblick.
eBlick
jul 16, 2020
Försvarsminister Peter Hultqvist hoppade av förhandlingarna och vill inte finansiera Försvarsberedningens förslag, trots att han endast har Miljöpartiet bakom sitt förslag. – Det finns ändå goda möjligheter att riksdagen genomför och finansierar Försvarsberedningens förslag, säger Mikael Oscarsson (KD).
eBlick
jul 16, 2020
Mångsysslaren Peo Thyrén har dragit igång en skivbolagsverksamhet som kommer att fokusera på att ge ut instrumental musik. Först ut i raden är gitarristen Erik Mjörnell som framför akustiska och avskalade versioner av några omtyckta psalmer.
eBlick
jul 06, 2020
En sexmejlande polisutredare. En sexköpande åklagare. En sextrakasserande förtalsbloggerska. Och kriminella personer som kan knytas till Sveriges sexindustri. Det nätverk som försvarat en våldtäktsanmäld polis och hotat ”Karin” – kvinnan som blev våldtagen – har samspelat med hennes anhöriga, vilket gjort ”Karin” rättslös och arvslös. Hoten började när ”Karin” berättade i TV4 om poliser som besökt bordeller i Talinn, samt om våldtäkten och de efterföljande hoten.
eBlick
jul 06, 2020
För någon vecka sedan släppte Roland Utbult sin nya skiva "Längs vägen”. – Det som står utanför min kontroll är att dessa sånger blev klara innan jag blev sjuk i corona. Men när de sedan ges ut så fungerar de rätt in i vårt sammanhang, berättar Roland Utbult som är i Älmhult för att medverka i Kanal 10:s sommarprogram.
eBlick
jun 18, 2020
PISA 2018 visar att Sveriges skolresultat förbättrats och välkomnades i höstas av regeringen. Nu ställs dock frågor om de förbättrade resultaten berodde på fusk. – Det är bra att vi får till stånd en kommission som kvalitetsgranskar PISA 2018 undersökningens resultat, säger den liberale politikern och läraren Niklas Lehresjön till Inblick.
eBlick
jun 18, 2020
I måndags släpptes volym fem av Bo Theutenbergs ”Dagbok från UD”. Boken beskriver hur UD:s ledning omgående kopplade ett grepp om Palmeutredningen. – De här trupperna hade aldrig stormat in om det hade varit en ensam gärningsman. Varför detta engagemang från Utrikesdepartementet där UD tog ledningen över polisutredningen? frågar författaren sig.
eBlick
jun 05, 2020
Sovjetunionen och KGB låg bakom mordet på Olof Palme i medverkan med Iran och Sovjet-trogna kurder. Det menar Bo Theutenberg, som nästa vecka släpper den femte och sista volymen av "Dagbok från UD". 34 år efter Palmemordet tar han bladet från munnen. - Det är ett för landet uppslitande slut, säger han.
eBlick
jun 04, 2020
Jonas Olsson har drivit Sjöstugans camping och hotell i Älmhult i 19 år. Redan sedan starten har de hyrt ut kanoter. Det är en viktig del av verksamheten. – Att paddla kanot är en jättehärlig aktivitet. Och under den tid som vi lever i nu blir det något helt annorlunda. Gillar man uteaktiviteter så är det en kanonbra aktivitet.