Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Pär fick gråta ut hos Gud

Anna-Karin Stenberg | 16 nov , 2017
Pär Johnsson var andligt hungrig och en sökare som ägnade sig åt det ockulta, drack stora mängder alkohol och tittade på nätporr. När han gav sitt liv till Jesus fick han kraften att lämna det gamla livet och har fått se stora saker ske i både sitt eget och andras liv.
Par_fick_grata_ut_hos_Gud
– Jag har ingen kristen bakgrund. Men på 80-talet gick jag i söndagsskola och min mamma var troende. Hon brukade be bönen ”Gud som haver” på kvällarna, berättar Pär Johnsson.
– 1986 var jag på en plats utanför Växjö på en kristen konferens och fick då "smaka på Gud" i en vecka, kan man säga. Jag fick inblick i vad som hände och det fanns till exempel bönetält där, fortsätter Pär.
– Som tolvåring drack jag alkohol för första gången på ett disco. Dagen efter var min mage utslagen. Jag blev jättedålig och detta fortsatte. Jag sa inget till mina föräldrar på tre år, men på högstadiet gick jag till läkaren och kollade upp detta.
Det visade sig att Pär drabbats av ulcerös kolit, som är en inflammation i tjocktarmen. Det innebar många sjukhusbesök fram och tillbaka för honom. 2003 genomgick han en operation där läkarna tog bort tjocktarmen.

Mådde väldigt dåligt

– Under den här tiden drack jag mycket och mådde väldigt dåligt. Jag började söka sanningen och meningen med livet. Jag tänkte att det måste finnas någon som känner mig allra längst in i hjärtat. 
– Någon som vet vem jag är mer än alla människor omkring mig, både de som var nära och de långt borta. Innan jag blev frälst sökte jag i new age, spåtanter, skickade efter "heliga" halsband och annat ockult. Men Gud fanns där. 
– Han drog i mig och en dag googlade jag hemma i min tvåa i Växjö. Då läste jag en frälsningsbön och minnen från konfirmationen väcktes till liv. Jag skrev ner bönen på ett papper, satte mig ner och öppnade mitt hjärta för Gud. Efter att jag tagit emot Jesus som min frälsare kände jag Guds Ande slå ner som en kärleksström inom mig. 
– Jag satt och skakade och tackade Gud och fick gråta ut hos honom. Gud tvättade mig ren i sitt ljus.
Pär upplevde en enorm frihet efter den starka frälsningsupplevelsen. Han blev andedöpt och kände att han var förlåten av Gud. Efter att ha varit deprimerad, orolig och rädd fick han ett nytt liv.
– Jag fick en enorm hunger efter att läsa Bibeln. Jag som knappt läst böcker tidigare. Nu läste jag hela Bibeln och blev nyfiken på tungotalet som jag också tog emot en dag. 
– Jag började också städa upp i mitt liv. Världsliga dvd-filmer åkte ut. Jag lade även av med rökning och snus och slutade titta på nätporr.
Pär understryker att han fick en väldig gudsfruktan och fick hjälp av Gud att kunna stå emot synden, även om det till en början var kämpigt. Pär fick också Guds hjälp att be enskilda människor om förlåtelse.

Bad om förlåtelse

– I tjugoårsåldern var jag otrogen mot min dåvarande sambo. Efter tio år kontaktade jag henne och fick tio minuter med henne där jag fick be om förlåtelse och vi kramade om varandra. Jag fick också gifta mig med min nuvarande fru. 
– Vi var sambos och fick beskedet att vi inte kunde få barn på naturlig väg. Vi levde därefter avskilda i sex månader. När vi sedan gifte oss blev min fru gravid efter två veckor och idag har vi två barn på 1,5 och 5 år.
Pär berättar om en kvinna som hade stora problem med hjärtat och som blev mirakulöst helad när han bad för henne.
– Hon hade inte kunnat känna sin puls på tre år, men redan på kvällen kände hon att något hände. Nästa morgon kunde hon känna pulsen och hon var överlycklig.
​ANNA-KARIN STENBERG
 
 
eBlick
martina_webb
aug 13, 2020
År 2015 stängdes FN-tjänstemannen Anders Kompass av efter att ha larmat om sexuella övergrepp mot barn av franska FN-soldater i Centralafrikanska republiken. När den svenska policyrådgivaren Martina Broström år 2018 anmälde en hög FN-chef för sexuella trakasserier förlorade hon jobbet – vilket hon nu överklagar.
eBlick
aug 13, 2020
Norrköpings tingsrätt meddelade i förra veckan dom i målet mot mamman till den treåriga flickan som i media blivit känd som Lilla Hjärtat. Flickan hittades död i föräldrarnas lägenhet i Norrköping i januari. Tingsrätten dömde mamman för grovt vållande till annans död och narkotikabrott till fängelse i ett år och nio månader.
eBlick
aug 13, 2020
I dagarna kom Dan Johanssons nya bok från tryckeriet. Titeln är "Framtiden förutsagd - Profetisk kronologi." – Jag presenterar händelserna utifrån den ordningen de kommer att gå i uppfyllelse, berättar Dan för Inblick.
eBlick
aug 07, 2020
Samtliga EU-ledare, inklusive Sveriges statsminister Stefan Löfven, utropade sig till segrare efter det maratonlånga toppmötet om EU:s långtidsbudget och ett återhämtningspaket för EU efter coronautbrottet. Men på hemmaplan möts Löfven av alltfler röster som vill lämna EU. – Nu ska vi som inte är med i eurozonen vara med och betala för haveriet. Totalt underkänt, säger Jeff Ahl, styrelseledamot i Alternativ för Sverige, till Inblick.
eBlick
aug 07, 2020
Trumps tweet ”när plundringen börjar, börjar skjutningen” blockerades nyligen av Twitter och fick en varningstext: ”Denna Tweet överträder Twitters regler om att glorifiera våld”. Twitter har tidigare släppt igenom Irans Ayatollah Khameinis uppmaningar om att eliminera Israel.
eBlick
aug 07, 2020
Förra veckan sändes Jesusfestivalen 2020 digitalt från Älmhult. Koncernchefen för Kanal 10, Börje Claesson, är nöjd med satsningen. – Jag tackar Gud för att vi gjorde det här och det blev faktiskt riktigt, riktigt bra, säger en glad Börje Claesson till Inblick.
eBlick
jul 16, 2020
Försvarsminister Peter Hultqvist hoppade av förhandlingarna och vill inte finansiera Försvarsberedningens förslag, trots att han endast har Miljöpartiet bakom sitt förslag. – Det finns ändå goda möjligheter att riksdagen genomför och finansierar Försvarsberedningens förslag, säger Mikael Oscarsson (KD).
eBlick
jul 16, 2020
Mångsysslaren Peo Thyrén har dragit igång en skivbolagsverksamhet som kommer att fokusera på att ge ut instrumental musik. Först ut i raden är gitarristen Erik Mjörnell som framför akustiska och avskalade versioner av några omtyckta psalmer.
eBlick
jul 06, 2020
En sexmejlande polisutredare. En sexköpande åklagare. En sextrakasserande förtalsbloggerska. Och kriminella personer som kan knytas till Sveriges sexindustri. Det nätverk som försvarat en våldtäktsanmäld polis och hotat ”Karin” – kvinnan som blev våldtagen – har samspelat med hennes anhöriga, vilket gjort ”Karin” rättslös och arvslös. Hoten började när ”Karin” berättade i TV4 om poliser som besökt bordeller i Talinn, samt om våldtäkten och de efterföljande hoten.
eBlick
jul 06, 2020
För någon vecka sedan släppte Roland Utbult sin nya skiva "Längs vägen”. – Det som står utanför min kontroll är att dessa sånger blev klara innan jag blev sjuk i corona. Men när de sedan ges ut så fungerar de rätt in i vårt sammanhang, berättar Roland Utbult som är i Älmhult för att medverka i Kanal 10:s sommarprogram.
eBlick
jun 18, 2020
PISA 2018 visar att Sveriges skolresultat förbättrats och välkomnades i höstas av regeringen. Nu ställs dock frågor om de förbättrade resultaten berodde på fusk. – Det är bra att vi får till stånd en kommission som kvalitetsgranskar PISA 2018 undersökningens resultat, säger den liberale politikern och läraren Niklas Lehresjön till Inblick.