Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Mitt i karriären blev tron en verklighet

Börje Norlén | 24 nov , 2016
Lars-Eric Näsström var en framgångsrik entreprenör mitt i livet och hans företag växte. Men hustrun Eva sökte något mer i livet. Efter många stickspår fann hon Jesus och det var början till något nytt. – Kunde det hända mig, kan det hända alla, försäkrar Lars-Eric.

mitt_i_karriären_blev_tron_en_verklighet
– I hemmet där jag växte upp fanns inte Gud med på kartan. I den situationen mötte Gud mig och jag är så oändligt tacksam för det, berättar han.

Lars-Eric växte upp i en kreativ företagsmiljö. Efter att ha jobbat en tid i pappans företag, startade han eget som 30-åring, tillsammans med två av sina bröder.

Företaget ägnade sig åt hydraulik. Huvudlagret fanns i Skellefteå och filialer fanns i Umeå (där Lars-Eric själv bodde) och i Stockholm. Som mest hade de 112 anställda.

Men trots att de var unga och framgångsrika var Lars-Erics fru Eva inte riktigt nöjd. Hon sökte efter något mer i tillvaron. Lars-Eric tyckte det var jättejobbig när Eva berättade om sitt andliga sökande, som tog sig uttryck på många sätt.

När så Eva kom hem och berättade att hon blivit frälst, tänkte Lars-Eric att det äntligen kanske skulle bli lugnt hemma.

– Eva hade sökt i så många olika källor och nu verkade det som om hon funnit frid. Hon hade blivit inbjuden till en konsert med Viktor Klimenko i en kyrka.

– På slutet hade han frågat åhörarna om någon ville säga ja till Jesus och då hade Eva räckt upp sin hand, berättar Lars-Eric.

 

Jesus blev levande

Eva började tala om att göra en resa till Israel och hela familjen åkte dit.

Resan blev en oförglömlig upplevelse för hela familjen Näsström, inte minst för Lars-Eric. För honom kändes berättelserna om Jesus inte längre så avlägsna och irrelevanta.

Här fanns de i verkligheten – platserna där Jesus hade rört sig under sina korta år på jorden.

Gång på gång kunde inte Lars-Eric hålla tårarna tillbaka.

– I Betlehem lyssnade vi till en kör från Korea. Jag bara grät och kunde inte vara kvar därinne. Jag fick lyssna till berättelser som gjorde mig alldeles tagen.

– Eva döptes i Israel och jag bestämde mig för att också ta emot Jesus, liksom våra barn. Det var en helt förvandlad familj som åkte hem.

Men allt var inte frid och fröjd. Lars-Eric hade sedan 20-årsåldern dragits med en kronisk njurinfektion och enligt läkaren hade han nu bara tio år kvar att leva.

Njurfunktion och hjärtkapacitet var endast tio procent av den normala. Han var tvungen att äta mycket medicin.

– Listan över defekter var lång: hjärtförstoring, klaffel, kärlkramp; två ärr i hjärtat efter två infarkter, högt undertryck.

– Jag var så utmattad och svag att jag inte kunde göra någonting.

– Min nya läkare Marianne sa: ’Tror du på Gud tycker jag att du ska ropa till honom, för jag kan ingenting göra’. Jag gjorde som hon sa – ropade av hela mitt hjärta till Gud, minns Lars-Eric som då var 40 år.

 

Skrattade hejdlöst

Dagen efter deltog Lars-Eric och några vänner i ett allkristet möte i Skellefteå. Där fick de en så stark beröring av Guds Ande att de blev som berusade. Hela dagen blev som en fest inför Guds ansikte.

Det slutade med att Lars-Eric och hans kompisar skrattade så hejdlöst att de inte kunde sitta kvar på stolarna. Hans son skämdes, när Lars-Eric hamnade på golvet där han och hans vänner tjöt av skratt.

– När vi åkte hem i bilen var vi tvungna att ha fläkten på, fast det var vinter. Det var så mycket av Guds närvaro i bilen att det var alldeles varmt i kupén.

– När vi kom fram kunde två vänner inte gå ur bilen själva, utan vi fick hjälpa dem att komma i säng. Det var inte klokt, men en härlig upplevelse.

När Lars-Eric vaknade på morgonen upplevde han att rummet var som uppfyllt av en mäktig kraft.

Det var som om någon hade lett elektrisk ström genom hans kropp. Inne i bröstkorgen kände Lars-Eric en hand som gjorde en operation i hans hjärta och sedan drog till och spände alla ådror.

– Min spontana reaktion var att Gud själv hade behandlat mig och att jag nu var frisk. Det kändes som att jag hade sockerdricka i blodet och det bubblade i kroppen i flera dagar.

– När jag kom tillbaka till min läkare Marianne blev hon helt överrumplad. Hon tog mig till en hel delegation blivande läkare, och förevisade mig för dem. Hjärtat scannades och inga defekter fanns kvar längre; till och med ärren efter infarkterna var borta.

20 år på övertid

Men njurvärdena var fortfarande inte bra, även om de förbättrats en aning. Två gånger om året gick Lars-Eric därför på kontroll hos en njurläkare.

– De senaste åren jag gick hos honom pratade vi aldrig om njurarna, utan vi samtalade om Gud och våra samtal påverkade hans Gudsrelation på ett avgörande sätt. För tre år sedan tyckte han att det var dags att avsluta dessa regelbundna hälsokontroller.

– Beskedet han gav mig var: ’Lars-Eric, dina njurar fungerar inte till 100 procent – utan till 110’.

– Nu har jag levt 20 år på övertid, och har aldrig varit så frisk, säger Lars-Eric med ett hjärtligt skratt.

Lars-Eric driver sedan närmare 20 år tillbaka ett mindre företag i Uppsala, i samma bransch som förut. Företaget är välskött och går bra; hela miljön andas trivsel och känns inbjudande.

Lars-Eric är ett levande bevis på Guds makt. Han är en man som en gång var dödsdömd av läkare, men som nu strålar av en vitalitet, hälsa och livsglädje, som effektivt tar udden av alla försök till bortförklaringar.

BÖRJE NORLÉN

 
eBlick
Donald_Trump_(29496131773) (1)
aug 07, 2020
Trumps tweet ”när plundringen börjar, börjar skjutningen” blockerades nyligen av Twitter och fick en varningstext: ”Denna Tweet överträder Twitters regler om att glorifiera våld”. Twitter har tidigare släppt igenom Irans Ayatollah Khameinis uppmaningar om att eliminera Israel.
eBlick
aug 07, 2020
Samtliga EU-ledare, inklusive Sveriges statsminister Stefan Löfven, utropade sig till segrare efter det maratonlånga toppmötet om EU:s långtidsbudget och ett återhämtningspaket för EU efter coronautbrottet. Men på hemmaplan möts Löfven av alltfler röster som vill lämna EU. – Nu ska vi som inte är med i eurozonen vara med och betala för haveriet. Totalt underkänt, säger Jeff Ahl, styrelseledamot i Alternativ för Sverige, till Inblick.
eBlick
aug 07, 2020
Förra veckan sändes Jesusfestivalen 2020 digitalt från Älmhult. Koncernchefen för Kanal 10, Börje Claesson, är nöjd med satsningen. – Jag tackar Gud för att vi gjorde det här och det blev faktiskt riktigt, riktigt bra, säger en glad Börje Claesson till Inblick.
eBlick
jul 16, 2020
Försvarsminister Peter Hultqvist hoppade av förhandlingarna och vill inte finansiera Försvarsberedningens förslag, trots att han endast har Miljöpartiet bakom sitt förslag. – Det finns ändå goda möjligheter att riksdagen genomför och finansierar Försvarsberedningens förslag, säger Mikael Oscarsson (KD).
eBlick
jul 16, 2020
Mångsysslaren Peo Thyrén har dragit igång en skivbolagsverksamhet som kommer att fokusera på att ge ut instrumental musik. Först ut i raden är gitarristen Erik Mjörnell som framför akustiska och avskalade versioner av några omtyckta psalmer.
eBlick
jul 06, 2020
En sexmejlande polisutredare. En sexköpande åklagare. En sextrakasserande förtalsbloggerska. Och kriminella personer som kan knytas till Sveriges sexindustri. Det nätverk som försvarat en våldtäktsanmäld polis och hotat ”Karin” – kvinnan som blev våldtagen – har samspelat med hennes anhöriga, vilket gjort ”Karin” rättslös och arvslös. Hoten började när ”Karin” berättade i TV4 om poliser som besökt bordeller i Talinn, samt om våldtäkten och de efterföljande hoten.
eBlick
jul 06, 2020
För någon vecka sedan släppte Roland Utbult sin nya skiva "Längs vägen”. – Det som står utanför min kontroll är att dessa sånger blev klara innan jag blev sjuk i corona. Men när de sedan ges ut så fungerar de rätt in i vårt sammanhang, berättar Roland Utbult som är i Älmhult för att medverka i Kanal 10:s sommarprogram.
eBlick
jun 18, 2020
PISA 2018 visar att Sveriges skolresultat förbättrats och välkomnades i höstas av regeringen. Nu ställs dock frågor om de förbättrade resultaten berodde på fusk. – Det är bra att vi får till stånd en kommission som kvalitetsgranskar PISA 2018 undersökningens resultat, säger den liberale politikern och läraren Niklas Lehresjön till Inblick.
eBlick
jun 18, 2020
I måndags släpptes volym fem av Bo Theutenbergs ”Dagbok från UD”. Boken beskriver hur UD:s ledning omgående kopplade ett grepp om Palmeutredningen. – De här trupperna hade aldrig stormat in om det hade varit en ensam gärningsman. Varför detta engagemang från Utrikesdepartementet där UD tog ledningen över polisutredningen? frågar författaren sig.
eBlick
jun 05, 2020
Sovjetunionen och KGB låg bakom mordet på Olof Palme i medverkan med Iran och Sovjet-trogna kurder. Det menar Bo Theutenberg, som nästa vecka släpper den femte och sista volymen av "Dagbok från UD". 34 år efter Palmemordet tar han bladet från munnen. - Det är ett för landet uppslitande slut, säger han.
eBlick
jun 04, 2020
Jonas Olsson har drivit Sjöstugans camping och hotell i Älmhult i 19 år. Redan sedan starten har de hyrt ut kanoter. Det är en viktig del av verksamheten. – Att paddla kanot är en jättehärlig aktivitet. Och under den tid som vi lever i nu blir det något helt annorlunda. Gillar man uteaktiviteter så är det en kanonbra aktivitet.