Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Linnea mötte Guds kärlek på nytt

Anna-Karin Stenberg | 15 sep , 2016
Linnea Stening vet hur det är att befinna sig på den mörkaste botten och där brottas med självmordstankar, kamp, bitterhet och depression. Besvikelse på kyrkan förde henne allt längre bort från Gud. Men Guds kärlek visade sig vara större än hon förstått.

Linnea670
Linnea bor och är uppvuxen  i Halmstad, men föddes i Montes Klaros i Brasilien, där hennes adoptivfamilj var missionärer. Linnea växte alltså upp i en kristen familj och fick en stark barnatro med sig. Hon döptes som trettonåring, men allt eftersom tiden gick skedde en negativ förändring i hennes kristna  tonårsliv.

– Jag började komma bort från tron och ifrågasatte vem Gud var egentligen. Jag såg så mycket i kyrkan som jag tyckte inte hörde hemma där, berättar Linnea.

– Människor var trasiga och gjorde varandra illa. Jag var både arg och bitter. Det blev så mycket tumult i mitt liv, fortsätter hon.

 

Radikalt förvandlad

Som 19-åring fick hon ett livsförvandlade kärleksmöte med Gud på en nyårskonferens i Stockholm.

– Jag blev radikalt förvandlad och kände att Gud verkligen älskade just mig, säger Linnea. Hon har en danstalang och bestämde sig för att söka in till balettakademin i Göteborg och kom in.

– Där levde jag ut ett radikalt kristet liv, berättar Linnea och skrattar vid minnet. Hon bad för flera av sina klasskamrater och de blev helade.

Eftersom det var tufft och mycket utmanande, så hoppade Linnea av utbildningen efter bara ett år och undervisade sedan i dans på Sturegymnasiet i Halmstad.

– Jag fick sedan möjlighet att åka till Israel på en stor konferens som heter:" The feast of tabernacles", berättar Linnea.

– Det är den kristna ambassaden i Jerusalem som anordnar den och jag har varit där tre gånger.

 

Mörker och hopplöshet

År 2001 gifte Linnea sig och paret fick tre barn. Att bli mamma var för Linnea ganska omvälvande och mycket hände inom henne.

Hon började se saker på ett annorlunda sätt, till exempel i relationen med Gud.

Eftersom Linnea är adoptivbarn så väcktes starka känslor upp inom henne. Efter tio års äktenskap gick Linnea och hennes man av olika skäl skilda vägar.

– De värsta sex åren i mitt liv följde, berättar Linnea.

Hon kom in i ett starkt mörker och brottades med depressioner och självmordstankar och när det var som värst och hon mådde som allra sämst blev hon inlagd på psyket.

– Jag kunde vakna på nätterna och höra en röst som sa: "Du ska dö Linnea!"

– Det som gjorde att situationen vände var förstås Guds ingripande, men också stöttningen från mycket goda och förstående vänner.

 

Vågar visa sig svag

– Jag var bergsäker på att ingen kunde hjälpa mig, men det var när jag var på botten av botten som jag förstod Guds oändliga kärlek och att han verkligen finns när man är som mest trasig.

Linnea jobbade och hade sina barn hos sig varannan vecka.

– Men de veckor jag var barnledig kunde jag knappt ta mig ur sängen, säger hon.

Linnea förklarar att hon alltid har visat sig stark utåt, men idag kan hon vara sig själv och är inte rädd för att visa sig svag.

 

En ny förtröstan på Gud

– Resan jag gått igenom, är från ostadig mark till ett liv med "bara Gud". Jag har fått en annan tillförsikt och vet att jag duger. Jag vet att det handlar inte om mina prestationer.

– Man kan ha en bild av Gud, hur man tror att han funkar. Jag tror att det är viktigt att inte fördöma för man vet aldrig vad en annan människa går igenom, menar Linnea som själv brukade känna mycket fördömelse:

– Idag känner jag ingen fördömelse, utan har en helt annan förtröstan, avslutar Linnea. 

ANNA-KARIN STENBERG
 
eBlick
martina_webb
aug 13, 2020
År 2015 stängdes FN-tjänstemannen Anders Kompass av efter att ha larmat om sexuella övergrepp mot barn av franska FN-soldater i Centralafrikanska republiken. När den svenska policyrådgivaren Martina Broström år 2018 anmälde en hög FN-chef för sexuella trakasserier förlorade hon jobbet – vilket hon nu överklagar.
eBlick
aug 13, 2020
Norrköpings tingsrätt meddelade i förra veckan dom i målet mot mamman till den treåriga flickan som i media blivit känd som Lilla Hjärtat. Flickan hittades död i föräldrarnas lägenhet i Norrköping i januari. Tingsrätten dömde mamman för grovt vållande till annans död och narkotikabrott till fängelse i ett år och nio månader.
eBlick
aug 13, 2020
I dagarna kom Dan Johanssons nya bok från tryckeriet. Titeln är "Framtiden förutsagd - Profetisk kronologi." – Jag presenterar händelserna utifrån den ordningen de kommer att gå i uppfyllelse, berättar Dan för Inblick.
eBlick
aug 07, 2020
Samtliga EU-ledare, inklusive Sveriges statsminister Stefan Löfven, utropade sig till segrare efter det maratonlånga toppmötet om EU:s långtidsbudget och ett återhämtningspaket för EU efter coronautbrottet. Men på hemmaplan möts Löfven av alltfler röster som vill lämna EU. – Nu ska vi som inte är med i eurozonen vara med och betala för haveriet. Totalt underkänt, säger Jeff Ahl, styrelseledamot i Alternativ för Sverige, till Inblick.
eBlick
aug 07, 2020
Trumps tweet ”när plundringen börjar, börjar skjutningen” blockerades nyligen av Twitter och fick en varningstext: ”Denna Tweet överträder Twitters regler om att glorifiera våld”. Twitter har tidigare släppt igenom Irans Ayatollah Khameinis uppmaningar om att eliminera Israel.
eBlick
aug 07, 2020
Förra veckan sändes Jesusfestivalen 2020 digitalt från Älmhult. Koncernchefen för Kanal 10, Börje Claesson, är nöjd med satsningen. – Jag tackar Gud för att vi gjorde det här och det blev faktiskt riktigt, riktigt bra, säger en glad Börje Claesson till Inblick.
eBlick
jul 16, 2020
Försvarsminister Peter Hultqvist hoppade av förhandlingarna och vill inte finansiera Försvarsberedningens förslag, trots att han endast har Miljöpartiet bakom sitt förslag. – Det finns ändå goda möjligheter att riksdagen genomför och finansierar Försvarsberedningens förslag, säger Mikael Oscarsson (KD).
eBlick
jul 16, 2020
Mångsysslaren Peo Thyrén har dragit igång en skivbolagsverksamhet som kommer att fokusera på att ge ut instrumental musik. Först ut i raden är gitarristen Erik Mjörnell som framför akustiska och avskalade versioner av några omtyckta psalmer.
eBlick
jul 06, 2020
En sexmejlande polisutredare. En sexköpande åklagare. En sextrakasserande förtalsbloggerska. Och kriminella personer som kan knytas till Sveriges sexindustri. Det nätverk som försvarat en våldtäktsanmäld polis och hotat ”Karin” – kvinnan som blev våldtagen – har samspelat med hennes anhöriga, vilket gjort ”Karin” rättslös och arvslös. Hoten började när ”Karin” berättade i TV4 om poliser som besökt bordeller i Talinn, samt om våldtäkten och de efterföljande hoten.
eBlick
jul 06, 2020
För någon vecka sedan släppte Roland Utbult sin nya skiva "Längs vägen”. – Det som står utanför min kontroll är att dessa sånger blev klara innan jag blev sjuk i corona. Men när de sedan ges ut så fungerar de rätt in i vårt sammanhang, berättar Roland Utbult som är i Älmhult för att medverka i Kanal 10:s sommarprogram.
eBlick
jun 18, 2020
PISA 2018 visar att Sveriges skolresultat förbättrats och välkomnades i höstas av regeringen. Nu ställs dock frågor om de förbättrade resultaten berodde på fusk. – Det är bra att vi får till stånd en kommission som kvalitetsgranskar PISA 2018 undersökningens resultat, säger den liberale politikern och läraren Niklas Lehresjön till Inblick.