Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Lena fann det hon sökte

Eva Ruderstam | 21 jul , 2016
Lena Miller har sökt hela livet. Nu har hon äntligen hittat det hon letat efter – en tro på Jesus. – Tron betyder allt, faktiskt. Jag går till kyrkan och jag pratar jag med Gud, det är verkligen en förmån, säger hon.

Lena4
Lena Miller har sökt hela livet. Nu har hon äntligen hittat det hon letat efter – en tro på Jesus.

– Tron betyder allt, faktiskt. Jag går till kyrkan och jag pratar jag med Gud, det är verkligen en förmån, säger hon.

 

Lena Miller har bott i Örebro hela livet. Men tillvaron har inte alltid varit så ljus och trivsam.

– Jag vill inte prata om det mörka, men jag kan säga att jag trivdes inte med tillvaron. Jag har alltid varit en sökare, men jag har sökt på fel sätt.

För några år sedan började Lena titta åt ett nytt håll, åt Immanuelskyrkan.

– Jag såg att de hade ett körprojekt med en gospelkör. Jag har alltid velat sjunga gospel, så jag tog mod till mig och gick dit. Damerna frågade vad jag sjöng och jag berättade att jag sjöng i duschen. Jag kunde inte det där med olika stämmor. De såg nog att jag var lite vilsen, så de tog väl hand om mig.

 

Nyfiken på tron

Lena trivdes i kören och i kyrkan, men hennes familj var tveksam.

– I min familj är ingen kristen och pappa reagerade till en början på att jag gick till kyrkan. Men när det blev dags för gospelkonserten kom han och jag såg att han faktiskt satt och grät.

 När körprojektet var över erbjöds Lena att gå en Alphakurs.

– Jag svarade att jag inte hade någon hund, för jag trodde Alpha var en hundras. Men jag fick veta att Alpha var en nybörjarkurs i kristen tro. Jag började där för jag var nyfiken på tron, och för att jag behövde träffa nya människor.

– Av kursen förstod jag nästan ingenting. Men jag såg att människorna i kyrkan hade en livsglädje som jag också ville ha. I kyrkan kunde jag släppa alla masker, slappna av och bara vara jag.

 

Kärleksramar

Under kursen hittade Lena en tro, men hon hittade också ramar att hålla sig till.

– Jag behöver ramar i mitt liv. De ramar jag hittat i Gudstron kallar jag för kärleksramar, för de bygger på kärlek.

Lenas tro fick växa och mogna över tid.

– Jag fick ta det i min takt och låta tron växa utan stress. Det var viktigt för mig. Sedan följde jag med på ett läger, där vi läste Bibeln, bad för varandra och umgicks. Tidigare hade jag inte velat vara med när de bad för varandra, men nu kände jag att jag ville vara med och be.

– När de bad för mig blev jag först alldeles varm, och då blev jag rädd. Men så insåg jag att det inte var farligt. Jag kom ihåg att när jag först kom till kyrkan var jag alldeles kall och hård, men nu upplevde jag att mitt hjärta blivit mjukt och varmt.

 

Behövde inte vara perfekt

Lena uppskattar att församlingen accepterade henne som hon var, och att hon inte behövde vara perfekt för att vara välkommen i kyrkan.

– Det gjorde att jag fattade ett beslut inom mig att jag ville vara här.

Flera gånger frågade församlingsmedlemmar om Lena ville döpa sig, men hon avvaktade – fram tills i julas.

– Då hände något. Det var färdigt. Jag fick ett slags lugn kring dopet. Jag funderade på vad jag egentligen gick och väntade på och så bara bestämde jag mig. Jag ville döpas.

Dopdagen blev en stor och fin dag i Lenas liv. Hon hade verkligen bestämt sig för att följa Jesus och dopet blev en markering för att visa det. Vännerna från församlingen firade henne med fika och presenter.

– Efter det har det varit självklart för mig att kalla mig kristen och att berätta det för andra.

 

Tron betyder allt

För Lena var det viktigt att hon fick mogna i sin egen takt.

– Jag är så tacksam för alla fantastiska människor i Immanuelskyrkan som accepterade mig och väntade på mig. Jag väntade kanske lite väl länge, men jag ville vara dundersäker på vad jag gjorde.

Idag är tron på Jesus det centrala i hennes liv.

– Tron betyder allt, faktiskt. Jag går till Immanuelskyrkan och lär mig mer. Och så pratar jag med Gud, det är verkligen en förmån. När det är jobbigt i vardagen ber jag: ”Ske din vilja och inte min”. Det är så skönt.

 

 

 

 

 
 
eBlick
martina_webb
aug 13, 2020
År 2015 stängdes FN-tjänstemannen Anders Kompass av efter att ha larmat om sexuella övergrepp mot barn av franska FN-soldater i Centralafrikanska republiken. När den svenska policyrådgivaren Martina Broström år 2018 anmälde en hög FN-chef för sexuella trakasserier förlorade hon jobbet – vilket hon nu överklagar.
eBlick
aug 13, 2020
Norrköpings tingsrätt meddelade i förra veckan dom i målet mot mamman till den treåriga flickan som i media blivit känd som Lilla Hjärtat. Flickan hittades död i föräldrarnas lägenhet i Norrköping i januari. Tingsrätten dömde mamman för grovt vållande till annans död och narkotikabrott till fängelse i ett år och nio månader.
eBlick
aug 13, 2020
I dagarna kom Dan Johanssons nya bok från tryckeriet. Titeln är "Framtiden förutsagd - Profetisk kronologi." – Jag presenterar händelserna utifrån den ordningen de kommer att gå i uppfyllelse, berättar Dan för Inblick.
eBlick
aug 07, 2020
Samtliga EU-ledare, inklusive Sveriges statsminister Stefan Löfven, utropade sig till segrare efter det maratonlånga toppmötet om EU:s långtidsbudget och ett återhämtningspaket för EU efter coronautbrottet. Men på hemmaplan möts Löfven av alltfler röster som vill lämna EU. – Nu ska vi som inte är med i eurozonen vara med och betala för haveriet. Totalt underkänt, säger Jeff Ahl, styrelseledamot i Alternativ för Sverige, till Inblick.
eBlick
aug 07, 2020
Trumps tweet ”när plundringen börjar, börjar skjutningen” blockerades nyligen av Twitter och fick en varningstext: ”Denna Tweet överträder Twitters regler om att glorifiera våld”. Twitter har tidigare släppt igenom Irans Ayatollah Khameinis uppmaningar om att eliminera Israel.
eBlick
aug 07, 2020
Förra veckan sändes Jesusfestivalen 2020 digitalt från Älmhult. Koncernchefen för Kanal 10, Börje Claesson, är nöjd med satsningen. – Jag tackar Gud för att vi gjorde det här och det blev faktiskt riktigt, riktigt bra, säger en glad Börje Claesson till Inblick.
eBlick
jul 16, 2020
Försvarsminister Peter Hultqvist hoppade av förhandlingarna och vill inte finansiera Försvarsberedningens förslag, trots att han endast har Miljöpartiet bakom sitt förslag. – Det finns ändå goda möjligheter att riksdagen genomför och finansierar Försvarsberedningens förslag, säger Mikael Oscarsson (KD).
eBlick
jul 16, 2020
Mångsysslaren Peo Thyrén har dragit igång en skivbolagsverksamhet som kommer att fokusera på att ge ut instrumental musik. Först ut i raden är gitarristen Erik Mjörnell som framför akustiska och avskalade versioner av några omtyckta psalmer.
eBlick
jul 06, 2020
En sexmejlande polisutredare. En sexköpande åklagare. En sextrakasserande förtalsbloggerska. Och kriminella personer som kan knytas till Sveriges sexindustri. Det nätverk som försvarat en våldtäktsanmäld polis och hotat ”Karin” – kvinnan som blev våldtagen – har samspelat med hennes anhöriga, vilket gjort ”Karin” rättslös och arvslös. Hoten började när ”Karin” berättade i TV4 om poliser som besökt bordeller i Talinn, samt om våldtäkten och de efterföljande hoten.
eBlick
jul 06, 2020
För någon vecka sedan släppte Roland Utbult sin nya skiva "Längs vägen”. – Det som står utanför min kontroll är att dessa sånger blev klara innan jag blev sjuk i corona. Men när de sedan ges ut så fungerar de rätt in i vårt sammanhang, berättar Roland Utbult som är i Älmhult för att medverka i Kanal 10:s sommarprogram.
eBlick
jun 18, 2020
PISA 2018 visar att Sveriges skolresultat förbättrats och välkomnades i höstas av regeringen. Nu ställs dock frågor om de förbättrade resultaten berodde på fusk. – Det är bra att vi får till stånd en kommission som kvalitetsgranskar PISA 2018 undersökningens resultat, säger den liberale politikern och läraren Niklas Lehresjön till Inblick.