Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Jesus befriade Ann- Sofie från missbruk, förtvivlan och ångest

Anna-Karin Stenberg | 18 feb , 2016
Ann-Sofie Norén var missbrukare, men blev ögonblickligt befriad från missbruk när hon mötte Jesus. Genom en lång process är hon även fri från ångest och förtvivlan. Idag, efter två år på bibelskola, mår hon bättre än någonsin.
2016_v7---LIVSBERÄTTELSE---STOR

Ann-Sofie Norén växte upp utanför Södertälje i ett hem med tuffa förhållanden. Det ledde till att hon kände en stor otrygget i livet. Ändå har tron på Gud alltid funnits där. Vid jul gick de till kyrkan och tårarna var nära.
– I kyrkan vid jul spelade de musik och jag skämdes, för att tårarna var så nära, berättar Ann- Sofie.
Hon minns också tillfällen i skolan när hon känt Guds närvaro, till exempel när fröken läste om Maria, Josef och Jesusbarnet. Då infann sig en skön känsla inombords.
Men Ann-Sofie började missbruka och hon både drack och tog droger. Tiden som missbrukare var tuff och det hände ibland att hon blev slagen av olika män.
Hon försökte sluta med drogerna många gånger, men misslyckades varje gång.
– Jag kämpade i egen kraft och klarade inte av det, berättar Ann-Sofie.
För drygt tio år sedan lärde Ann-Sofi känna några grannar som var kristna. 
– De pratade om Gud och Jesus och tog ut mig på promenader när jag var bakfull. Mannen i familjen läste ur Bibeln. Det blev som balsam i bröstet på mig, minns Ann-Sofie. 
–  Det enda krav de hade var att de inte ville träffa mig när jag var påverkad. De gav inte upp utan fortsatte berätta om Jesus för mig tills jag blev frälst, säger hon.

Fullständigt fri från missbruk

Hon började förstå att Jesus fanns och älskade henne. Hon sa ja till Jesus och i frälsningsögonblicket blev hon fullständigt befriad från missbruket. 
Men allt har inte varit lätt. Smärta från barndomens upplevelser började komma upp till ytan när hon inte längre kunde fly genom missbruket. 
– Det har varit tufft många gånger, men Jesus har tagit mig igenom och jag har inte fallit tillbaka i varken droger eller alkohol, berättar hon.
Hon grät många år hemma i sin lägenhet tillsammans med Jesus. Så föddes en längtan att gå bibelskola, men det var osäkert med försörjningen.
– När jag lämnat in ansökan så ordnade sig den ekonomiska biten. Trots att några som lovat hjälpa mig svek mig ekonomiskt löste det sig ändå. 
Hon började på bibelskola och första året fortsatte hon att gråta och grät ut mycket ångest, sorg och smärta. Idag, efter två år på bibelskola, är ångesten borta. 
–  Jag tänkte faktiskt på det häromdagen, att jag nästan aldrig har någon ångest längre.  Det är viktigt att jag sköter min hälsa och sover bra, men ångest har jag inte längre.
Gud helade minnen och hon kan titta tillbaka på både uppväxt- och missbrukartiden utan att må dåligt. Hon kan till och med be för de män som misshandlade henne.
– Jag ber att de ska bli frälsta och få möta Guds kärlek.

Bättre än någonsin

Ann-Sofie har också fått uppleva hur det är att vara utbränd. Läkaren sa till henne att hon aldrig skulle kunna jobba mer än tio timmar i veckan. 
Under utbrändheten utmanade Jesus henne:
–  Han sa "Jag vill att du springer en timme", berättar Ann-Sofie som antog utmaningen och började springa hemma i lägenheten. 
– Jag satt klockan på en timme och så sprang jag en timme och jag orkade. Resten av dagen låg jag till sängs.
Nu, två år efter utbrändheten, mår Ann-Sofie bättre än någonsin.
– Jag blev av med så mycket förtvivlan och hopplöshet på bibelskolan att nu gråter jag väldigt sällan. Visst kan jag bli ledsen om någon sårar mig, men så bra som jag mår nu har jag aldrig gjort i hela mitt liv. 
Nu ska hon dessutom snart bli farmor och vill gärna fortsätta gå bibelskola. I framtiden finns också planer på en bok om livet.  
– Jesus har sagt till mig att det jag inte vill att människor ska veta om mig, det ska vi skriva en bok om i framtiden.

Anna-Karin Stenberg


 
eBlick
martina_webb
aug 13, 2020
År 2015 stängdes FN-tjänstemannen Anders Kompass av efter att ha larmat om sexuella övergrepp mot barn av franska FN-soldater i Centralafrikanska republiken. När den svenska policyrådgivaren Martina Broström år 2018 anmälde en hög FN-chef för sexuella trakasserier förlorade hon jobbet – vilket hon nu överklagar.
eBlick
aug 13, 2020
Norrköpings tingsrätt meddelade i förra veckan dom i målet mot mamman till den treåriga flickan som i media blivit känd som Lilla Hjärtat. Flickan hittades död i föräldrarnas lägenhet i Norrköping i januari. Tingsrätten dömde mamman för grovt vållande till annans död och narkotikabrott till fängelse i ett år och nio månader.
eBlick
aug 13, 2020
I dagarna kom Dan Johanssons nya bok från tryckeriet. Titeln är "Framtiden förutsagd - Profetisk kronologi." – Jag presenterar händelserna utifrån den ordningen de kommer att gå i uppfyllelse, berättar Dan för Inblick.
eBlick
aug 07, 2020
Samtliga EU-ledare, inklusive Sveriges statsminister Stefan Löfven, utropade sig till segrare efter det maratonlånga toppmötet om EU:s långtidsbudget och ett återhämtningspaket för EU efter coronautbrottet. Men på hemmaplan möts Löfven av alltfler röster som vill lämna EU. – Nu ska vi som inte är med i eurozonen vara med och betala för haveriet. Totalt underkänt, säger Jeff Ahl, styrelseledamot i Alternativ för Sverige, till Inblick.
eBlick
aug 07, 2020
Trumps tweet ”när plundringen börjar, börjar skjutningen” blockerades nyligen av Twitter och fick en varningstext: ”Denna Tweet överträder Twitters regler om att glorifiera våld”. Twitter har tidigare släppt igenom Irans Ayatollah Khameinis uppmaningar om att eliminera Israel.
eBlick
aug 07, 2020
Förra veckan sändes Jesusfestivalen 2020 digitalt från Älmhult. Koncernchefen för Kanal 10, Börje Claesson, är nöjd med satsningen. – Jag tackar Gud för att vi gjorde det här och det blev faktiskt riktigt, riktigt bra, säger en glad Börje Claesson till Inblick.
eBlick
jul 16, 2020
Försvarsminister Peter Hultqvist hoppade av förhandlingarna och vill inte finansiera Försvarsberedningens förslag, trots att han endast har Miljöpartiet bakom sitt förslag. – Det finns ändå goda möjligheter att riksdagen genomför och finansierar Försvarsberedningens förslag, säger Mikael Oscarsson (KD).
eBlick
jul 16, 2020
Mångsysslaren Peo Thyrén har dragit igång en skivbolagsverksamhet som kommer att fokusera på att ge ut instrumental musik. Först ut i raden är gitarristen Erik Mjörnell som framför akustiska och avskalade versioner av några omtyckta psalmer.
eBlick
jul 06, 2020
En sexmejlande polisutredare. En sexköpande åklagare. En sextrakasserande förtalsbloggerska. Och kriminella personer som kan knytas till Sveriges sexindustri. Det nätverk som försvarat en våldtäktsanmäld polis och hotat ”Karin” – kvinnan som blev våldtagen – har samspelat med hennes anhöriga, vilket gjort ”Karin” rättslös och arvslös. Hoten började när ”Karin” berättade i TV4 om poliser som besökt bordeller i Talinn, samt om våldtäkten och de efterföljande hoten.
eBlick
jul 06, 2020
För någon vecka sedan släppte Roland Utbult sin nya skiva "Längs vägen”. – Det som står utanför min kontroll är att dessa sånger blev klara innan jag blev sjuk i corona. Men när de sedan ges ut så fungerar de rätt in i vårt sammanhang, berättar Roland Utbult som är i Älmhult för att medverka i Kanal 10:s sommarprogram.
eBlick
jun 18, 2020
PISA 2018 visar att Sveriges skolresultat förbättrats och välkomnades i höstas av regeringen. Nu ställs dock frågor om de förbättrade resultaten berodde på fusk. – Det är bra att vi får till stånd en kommission som kvalitetsgranskar PISA 2018 undersökningens resultat, säger den liberale politikern och läraren Niklas Lehresjön till Inblick.