Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Vi gör som Gud – står upp för Israel och judarna!

Tommy Dahlman | 27 aug , 2015
Vi ser som tidning en kallelse i att regelbundet uppdatera kunskapen om Israel och det judiska folkets särställning i Bibelns frälsningshistoria, men också utifrån den diaboliska antisemitism som ständigt ligger och lurpassar för att skrämma, jaga och trakassera detta folk som sedan Jerusalems förstöring år 70 efter Kristus har tvingats till exil.
2015_v35---OPINION-1---STOR

Nu, 2000 år efter Kristus, finns det knappast någon världsdel som inte fått judiska befolkningsgrupper inom sina gränser och på varje kontinent har förföljelser av judar ägt rum. Redan på 200- och 300- talet fanns det stora judiska kolonier runt om i Europa. Något århundrade senare började restriktionerna visa sig allt tydligare. Man fick som jude bara äga vissa yrken, många av dem med låg status. Judiska samhällsbildningar attackerades och tusentals judar blev dödade. 

I länderna närmast försökte Muhammed på 600-talet tvinga judarna till underkastelse för den nya läran. Han hade ju tagit så mycket ur judarnas heliga skrifter att det borde de kunna ställa upp på, tyckte man. När detta inte hände utsattes judarna för fruktansvärda massakrer. 
På 600-talet fördrevs de från Spanien under oerhörda grymheter, för att senare återkomma och bygga upp en blomstrande kultur. 

Så har det fortsatt genom historien.  Korsfararnas förföljelser av judar på tusentalet. Inkvisitionen på 1100-talet. Förgörelsen av judar i samband med digerdöden år 1300 då man anklagade judarna för den pestsmitta som härskade. Massmorden på judar under 1800-talet i tsarernas Ryssland. Under det första världskriget pågick judiska förföljelseprojekt av värsta sort i Polen, Rumänien och Ungern. 

Andra världskriget betraktas som den största judeutrotningen någonsin. Mer än sex miljoner judar dödades i Centraleuropa, bara några mil ifrån oss.  I Auschwitz gasade och brände man sexhundra judar på tjugo minuter. De judar som försökte fly från Hitlers massakrer och utrotningsfabriker fann inga öppna dörrar i andra länder. Flyktingskeppen avvisades från hamn till hamn. Till sist återvände fartygen med sin last av flyktingar till Tyskland och där väntade gaskamrarna. 

När judarna trots allt motstånd lyckats bygga upp sin stat och omskapat ökenområden till bördigt land, är politikerna och massmedia upptagna med palestinierna som de påstår har drivits bort från sitt land.  Få är de som talar om att folket från den arabiska halvön har underlagt sig allt land i Nordafrika och Mellanöstern, från Atlanten till Persiska viken och har rikt utrymme, medan judarna har tilldelats ett område av sitt gamla land som inte är mycket större än Blekinge. Sanningen är att när den judiska invandringen tillbaka till Israel började fanns det knappast någon bofast befolkning i Palestina.  Ett folk utan land kom till ett land utan folk. Detta borde räcka som argument. 

Idag förs samma kamp mot det judiska folket. Det bränns synagogor i land efter land. I Israels dödas judar genom fanatiska självmordsbombare. Starka krafter inom FN vill frysa ute Israel från den internationella gemenskapen. Här hemma i Sverige marscherar man mot Israel, man målar hakkors och välter stenar. Judar flyr vårt land. 

De profetiska texterna i Bibeln slår dock in. Bara från forna Sovjetunionen har cirka 1,6 miljoner judar återvänt sedan perestrojkan 1989. Profetiorna om judarnas återkomst till landet Israel såg länge helt omöjliga ut. Från det väldiga landet Sovjet fanns det ingen möjlighet för judarna att lämna landet. Innanför gränserna betraktades de mer eller mindre som slavar.  På samma sätt var det för judarna i Polen. 

Bibelns profetior beskriver hur det judiska folket ska vara skingrat i världen och utsättas för förtryck i mer än 2 500 år. Nu har judarna återvänt till sitt land. Samtidigt har Guds rättvisa vakat över historien så att de arabiska folken blivit självständiga nationer med oljefyndigheter och enorma möjligheter att skapa välfärd och trygghet för sina länder. Trots detta vänder sig världsopinionen mot Jerusalem. Även Sveriges ledande politiker vänder sig mot att judar bygger bostäder i Jerusalem trots att de har köpt marken och fått äganderätt över området.  

Bibelns framtidslöften om fred och rättvisa och en värld i försoning är direkt knutna till förutsägelserna om att Jerusalem ska bli Israels huvudstad. Det är på Oljeberget som Messias ska uppenbara sig. Det är utifrån Jerusalem fredsriket ska utövas med global räckvidd. 
Arabvärlden har mer än 99 procent av Mellersta Österns geografiska yta. Det är 14 miljoner kvadratkilometer i jämförelse med Israels drygt 12 000 kvadratkilometer. Rättvisa skall segra. Israel är det judiska folkets hemland. De palestinier som vill stanna innanför Israels gränser har fler demokratiska rättigheter än i något annat land i Mellersta Östern. Frälsningen kommer från judarna. De gav oss Bibeln. De gav oss Messias. 

 Vi gör som Gud – står upp för Israel och judarna!

Tommy Dahlman
Chefredaktör
tommy.dahlman@crossmail.se 
 
eBlick
Del_i_pagaende_mc-krig
dec 12, 2019
Dödsskjutningen utanför nattklubben Hugo i Norrköping förra veckan, då två centralfigurer inom den organiserade brottsligheten dödades, kan vara en del i ett upptrappat mc-krig i Östergötland. Det är en av de misstankar som har framkommit i samband med utredningen. Östgötapolisen klassar de två morden som en särskild händelse, vilket bland annat innebär att polisen lättare kan frigöra resu
eBlick
dec 12, 2019
European Prayer Breakfast arrangerades i Bryssel 3-5 december och samlade kristna från Europas alla hörn. Pastorn Carlton Deal var primus motor och koordinerade eventet. Bland medarbetarna fanns också svenska Marie Bengtsson Bennet.
eBlick
dec 12, 2019
I förra veckan kom beskedet att Örebro tingsrätt har beslutat att bevilja den före detta Knutbypastorn Helge Fossmos, som bytt namn och numera heter Iversen, ansökan om att få sitt livstidsstraff omvandlat till ett tidsbestämt straff. Strafflängden blev bestämd till 26 år. Fossmo kan därmed vara ute om två år. – Jag tycker han har suttit alldeles för kort tid med tanke på hans brottsoffer, säger Peter Gembäck, Fossmos före detta pastorskollega i Filadelfia Knutby, till Inblick.
eBlick
dec 06, 2019
När svenska polisen grep fembarnsmamman Solveig för att hon flydde från Barnevernet skedde det efter stora polisinsatser och ledde till en omfattande svensk mediebevakning. Nu berättar hon själv för första gången om det dramatiska gripandet, om åtta dagar i isoleringscell och fyra månaders vistelse på kvinnofängelse.
eBlick
dec 05, 2019
Dödsdömde Ray Jefferson Cromartie drog sina sista andetag sent på onsdagskvällen den 13 november, fastspänd på en brits i avrättningskammaren i Georgias delstatsfängelse. Trots upprepade överklaganden av dödsdomen med begäran om ett DNA-test för att bevisa Cromarties oskuld till mordet han dömts för, avslogs det sista överklagandet av USA:s Högsta domstol utan någon förklaring. Den dödsdömde hävdade intill slutet att han var oskyldig till anklagelserna. Vittnen till mordet hade dessutom pekat ut en annan man som mördare.
eBlick
dec 05, 2019
Finland firar i morgon fredag sin 102:a självständighetsdag. Genom åren har landets frihet varit hotad och i lördags var det 80 år sedan vinterkrigets utbrott. – Jag kom till Sverige som krigsbarn från Lappeenranta vid ryska gränsen 1944, berättar Rauni Haikonen för Inblick.
eBlick
nov 28, 2019
Att Trump och USA inte längre betraktar bosättningarna på Västbanken som illegala fick Kyrkostyrelsens presidium att uppmana Sveriges utrikesminister att agera i EU. – Jag tror inte att kyrkostyrelsen är rätt insatta i hela den här problematiken, säger kyrkopolitikern Bengt Klingestad, 85 år, som var FN-observatör i Mellanöstern i början 80-talet.
eBlick
nov 28, 2019
För två år sedan startade Åsa E Melander en protestaktion mot bristerna i sjukförsäkringen. Hashtaggen #sickasfk spred sig snabbt som en löpeld på nätets sociala medier och fick slagkraft när tusentals långtidssjukskrivna anslöt till upproret. Reaktionen från Facebook blev att spärra Åsa.
eBlick
nov 28, 2019
Norska Barnevernets främsta expert på tvångsomhändertaganden av barn fick fängelse för att under 20 års tid ha laddat ned 200 000 övergreppsbilder på barn. Norska myndigheter har inte gjort någon jämförelse mellan de barn som mannen tog beslut om och barnen på de beslagtagna övergreppsbilderna. – Det var inte en del av polisens utredning av saken att identifiera de avbildade barnen i det omfattande olovliga materialet, förklarar åklagare Hilde Hermanrud Strand för Inblick.
eBlick
nov 21, 2019
Det blir ingen rättegång mot Börje Claesson, har nu åklagare beslutat. I Norge är däremot bland annat en fembarnsmamma och en 76-årig morfar åtalad i ett fall där mamman försökte fly från Barnevernets försök att tvångsomhänderta hennes son.
eBlick
nov 21, 2019
Hans Marklund var på plats i Israel förra veckan då landet attackerades av raketer från Gaza. Enligt Hans rapporterar israelisk media att ett 40-tal personer fick föras till sjukhus. TT rapporterade också, men med en helt annan vinkel.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 03 dec, 2019
Christian Mölk | 11 nov, 2019
Christian Mölk | 30 okt, 2019
Christian Mölk | 13 aug, 2019
Ruben Agnarsson | 23 maj, 2019
Christian Mölk | 08 maj, 2019
Christian Mölk | 21 apr, 2019