Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Vi gör som Gud – står upp för Israel och judarna!

Tommy Dahlman | 27 aug , 2015
Vi ser som tidning en kallelse i att regelbundet uppdatera kunskapen om Israel och det judiska folkets särställning i Bibelns frälsningshistoria, men också utifrån den diaboliska antisemitism som ständigt ligger och lurpassar för att skrämma, jaga och trakassera detta folk som sedan Jerusalems förstöring år 70 efter Kristus har tvingats till exil.
2015_v35---OPINION-1---STOR

Nu, 2000 år efter Kristus, finns det knappast någon världsdel som inte fått judiska befolkningsgrupper inom sina gränser och på varje kontinent har förföljelser av judar ägt rum. Redan på 200- och 300- talet fanns det stora judiska kolonier runt om i Europa. Något århundrade senare började restriktionerna visa sig allt tydligare. Man fick som jude bara äga vissa yrken, många av dem med låg status. Judiska samhällsbildningar attackerades och tusentals judar blev dödade. 

I länderna närmast försökte Muhammed på 600-talet tvinga judarna till underkastelse för den nya läran. Han hade ju tagit så mycket ur judarnas heliga skrifter att det borde de kunna ställa upp på, tyckte man. När detta inte hände utsattes judarna för fruktansvärda massakrer. 
På 600-talet fördrevs de från Spanien under oerhörda grymheter, för att senare återkomma och bygga upp en blomstrande kultur. 

Så har det fortsatt genom historien.  Korsfararnas förföljelser av judar på tusentalet. Inkvisitionen på 1100-talet. Förgörelsen av judar i samband med digerdöden år 1300 då man anklagade judarna för den pestsmitta som härskade. Massmorden på judar under 1800-talet i tsarernas Ryssland. Under det första världskriget pågick judiska förföljelseprojekt av värsta sort i Polen, Rumänien och Ungern. 

Andra världskriget betraktas som den största judeutrotningen någonsin. Mer än sex miljoner judar dödades i Centraleuropa, bara några mil ifrån oss.  I Auschwitz gasade och brände man sexhundra judar på tjugo minuter. De judar som försökte fly från Hitlers massakrer och utrotningsfabriker fann inga öppna dörrar i andra länder. Flyktingskeppen avvisades från hamn till hamn. Till sist återvände fartygen med sin last av flyktingar till Tyskland och där väntade gaskamrarna. 

När judarna trots allt motstånd lyckats bygga upp sin stat och omskapat ökenområden till bördigt land, är politikerna och massmedia upptagna med palestinierna som de påstår har drivits bort från sitt land.  Få är de som talar om att folket från den arabiska halvön har underlagt sig allt land i Nordafrika och Mellanöstern, från Atlanten till Persiska viken och har rikt utrymme, medan judarna har tilldelats ett område av sitt gamla land som inte är mycket större än Blekinge. Sanningen är att när den judiska invandringen tillbaka till Israel började fanns det knappast någon bofast befolkning i Palestina.  Ett folk utan land kom till ett land utan folk. Detta borde räcka som argument. 

Idag förs samma kamp mot det judiska folket. Det bränns synagogor i land efter land. I Israels dödas judar genom fanatiska självmordsbombare. Starka krafter inom FN vill frysa ute Israel från den internationella gemenskapen. Här hemma i Sverige marscherar man mot Israel, man målar hakkors och välter stenar. Judar flyr vårt land. 

De profetiska texterna i Bibeln slår dock in. Bara från forna Sovjetunionen har cirka 1,6 miljoner judar återvänt sedan perestrojkan 1989. Profetiorna om judarnas återkomst till landet Israel såg länge helt omöjliga ut. Från det väldiga landet Sovjet fanns det ingen möjlighet för judarna att lämna landet. Innanför gränserna betraktades de mer eller mindre som slavar.  På samma sätt var det för judarna i Polen. 

Bibelns profetior beskriver hur det judiska folket ska vara skingrat i världen och utsättas för förtryck i mer än 2 500 år. Nu har judarna återvänt till sitt land. Samtidigt har Guds rättvisa vakat över historien så att de arabiska folken blivit självständiga nationer med oljefyndigheter och enorma möjligheter att skapa välfärd och trygghet för sina länder. Trots detta vänder sig världsopinionen mot Jerusalem. Även Sveriges ledande politiker vänder sig mot att judar bygger bostäder i Jerusalem trots att de har köpt marken och fått äganderätt över området.  

Bibelns framtidslöften om fred och rättvisa och en värld i försoning är direkt knutna till förutsägelserna om att Jerusalem ska bli Israels huvudstad. Det är på Oljeberget som Messias ska uppenbara sig. Det är utifrån Jerusalem fredsriket ska utövas med global räckvidd. 
Arabvärlden har mer än 99 procent av Mellersta Österns geografiska yta. Det är 14 miljoner kvadratkilometer i jämförelse med Israels drygt 12 000 kvadratkilometer. Rättvisa skall segra. Israel är det judiska folkets hemland. De palestinier som vill stanna innanför Israels gränser har fler demokratiska rättigheter än i något annat land i Mellersta Östern. Frälsningen kommer från judarna. De gav oss Bibeln. De gav oss Messias. 

 Vi gör som Gud – står upp för Israel och judarna!

Tommy Dahlman
Chefredaktör
tommy.dahlman@crossmail.se 
 
eBlick
jensenwebb
jun 25, 2020
I Norge och Finland har två höga polischefer dömts för haschsmuggling. Walter Kegö, tidigare chef för Rikskriminalens narkotikarotel och sedan regeringens expert i mobilisering mot narkotika, menar att ryska underrättelsetjänster är mycket aktiva i narkotikahandeln. – I Estland jobbade chefen för den nationella narkotikaroteln åt den ryska maffian, som styrs FSB och GRU, konstaterar han.
eBlick
jun 25, 2020
– Än så länge vet vi inte med säkerhet förutsättningarna för resor till Israel i höst, men vi räknar med att landet kommer att lyfta restriktionerna senare under sommaren. Kanske det öppnas för resande från september, berättar Göran Duveskog som äger och driver Duveskogs reseservice som arrangerar åtskilliga resor till Israel varje år.
eBlick
jun 18, 2020
PISA 2018 visar att Sveriges skolresultat förbättrats och välkomnades i höstas av regeringen. Nu ställs dock frågor om de förbättrade resultaten berodde på fusk. – Det är bra att vi får till stånd en kommission som kvalitetsgranskar PISA 2018 undersökningens resultat, säger den liberale politikern och läraren Niklas Lehresjön till Inblick.
eBlick
jun 04, 2020
Jonas Olsson har drivit Sjöstugans camping och hotell i Älmhult i 19 år. Redan sedan starten har de hyrt ut kanoter. Det är en viktig del av verksamheten. – Att paddla kanot är en jättehärlig aktivitet. Och under den tid som vi lever i nu blir det något helt annorlunda. Gillar man uteaktiviteter så är det en kanonbra aktivitet.
eBlick
jun 04, 2020
Det finns enligt Börje Claésson massor av intressant att uppleva i Småland med omnejd. Till Inblick delar han med sig av sina bästa “hemester” tips. – I min ungdom cyklade jag och min bror på tältsemester till Kållandsö, det slutade med att han mötte sin blivande fru, säger Börje med ett leende på läpparna.
eBlick
maj 22, 2020
I den nyutkomna boken «För ditt eget bästa» berättar Pia Johansson hur hon träffade en man och om hur lycklig relationen var i början med middagar och blommor. Efter fem år var den tidigare så energiska Pia ett nervvrak med en kropp som började säga ifrån. – På slutet är man ingenting. Då behöver de ta ett nytt offer att kasta på den känslomässiga sopstationen och gärna trampa en gång till så att man är riktigt död, berättar Pia för Inblick.
eBlick
maj 22, 2020
Riksbanken förordar svenskt medlemskap i EU:s bank- union. Forum för EU-debatt har en diametralt motsatt åsikt. – Detta är ett sätt att frånta Sverige mer makt över våra banker och knyta oss närmare Euron, säger Nils Lundgren, som är debattör och ekonom, till Inblick.
eBlick
maj 22, 2020
Karelen, den del av Finland som ockuperades av Sovjet och ledde till att 400 000 finska flyktingar fick fly till övriga Finland under andra världskriget, skapar återigen rubriker. I centrum står en rysk rättsskandal kring en människorättsaktivist som har hittat flera av Stalins massgravar i området.
eBlick
maj 07, 2020
I coronapandemins spår har det blivit nödvändigt för landets politiker att finna digitala arbetsformer. Ålderspresident Tuve Skånberg sitter i riksdagens konstitutionsutskott (KU) som arbetar med demokratifrågor. – Det är som att vara urmakare inuti riksdagens urverk, mycket av det som KU avhandlar lämpar sig inte att göra på distans, säger han till Inblick.
eBlick
maj 07, 2020
– Vi har rett ut många svårigheter tidigare. Men många kommer att behöva lite hjälp, särskilt de som är sköra, de som redan har en problematisk tillvaro och de som nu får hela sin tillvaro förändrad, säger Marianne Olsson om hur coronakrisen påverkar människor. Hon ger tips och råd för att klara av situationen.
eBlick
apr 30, 2020
Det pågående gängkriget i Östergötland har skördat ytterligare ett dödsoffer. Men tack vare ett intensivt och mycket framgångsrikt polisarbete kunde de två gärningsmännen till den senaste dödsskjutningen snabbt gripas och häktas. – Kriget kommer fortsätta så länge inget av gängen viftar med vit flagg och ger upp, vilket inte finns på kartan, säger Inblicks uppgiftslämnare ”Niklas”.
Senaste nytt
Senaste blogginläggen
Christian Mölk | 26 jun, 2020
Christian Mölk | 17 jun, 2020
Christian Mölk | 20 apr, 2020
Christian Mölk | 13 apr, 2020
Christian Mölk | 03 mar, 2020
Christian Mölk | 27 feb, 2020
Christian Mölk | 12 feb, 2020
Christian Mölk | 26 jan, 2020

SVT

Christian Mölk | 21 jan, 2020
Christian Mölk | 11 nov, 2019