Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Mark Mohr flydde in i drogerna

Rickard Bransell | 01 jun , 2018
Redan som nioåring rökte Mark Mohr marijuana för första gången. Det blev starten på ett drogmissbruk där han flydde både från sina problem och från Gud. Istället trasslade han in sig i rastafarireligionen. – Jag ville vara cool och passa in, men istället började det gå snett för mig, berättar Mark vars liv fick en helt ny inriktning på ett kristet läger.
Mark_Mohr_flydde_in_i_drogerna
Mark Mohr växte upp i en kristen familj i Los Angeles i USA. Men redan vid nio års ålder rökte han marijuana för första gången, dessförinnan hade han testat både alkohol och cigarretter. Mark såg upp till sin sju år äldre bror och andra äldre ungdomar och gjorde allt han kunde för att passa in.
– Varje litet barn försöker alltid vara äldre och mognare än vad det är. Jag ville vara cool och passa in, men istället började det gå snett för mig, säger Mark.
Marks situation blev värre och värre och han började snart ta tyngre droger.
– När mina föräldrar upptäckte vad jag höll på med blev jag utskälld efter noter och bestraffades hårt. Det ledde till att jag rymde hemifrån. Det var då det blev riktigt illa, säger han. 
Hela Marks tonårstid kom sedan att handla om att testa nya droger. Kokain och marijuana använde han regelbundet, vid sidan av det förekom även LSD och crystal meth.
– Jag använde drogerna som en flykt. Det var ett sätt för mig att glömma mina problem, säger Mark och beskriver hur han kände sig sviken av sina föräldrar, en känsla han tryckte undan genom att ta ännu mer droger.

Upptäckte reggae

Under de år Mark experimenterade med droger såg han hela tiden Jesu ansikte i sitt inre. Han bad då Jesus försvinna ur hans liv för han ville inte längre ha något med honom att göra.
– Jag är glad att han inte svarade på den bönen utan att han fortsatte dra i mig. Så även om jag flydde från Gud i många år så var han lösningen på mina problem och ville befria mig, säger Mark.
Samtidigt som Mark Mohr levde på flykt från Gud upptäckte han också reggaemusiken och trasslade därmed även in sig i rastafarireligionen. En religion som lånar väldigt mycket från Bibeln, men som sedan förvränger det till att handla om att hylla Etiopiens siste kejsare Haile Selassie (vars tidigare namn var Ras Tafari) som Kristus. Religionen har sitt ursprung på Jamaica, där reggaemusiken också har sitt stora fäste, och använder marijuana som ett heligt sakrament för att dra sig närmare Selassie. 
Mark tyckte i det här skedet att han hade hittat den perfekta religionen. Den citerade Bibeln på ett sätt han kände sig bekväm vid, samtidigt som den motiverade hans användning av marijuana. 

Lämnade drogerna

En månad innan Mark skulle fylla 18, sommaren 1989, blev han övertalad av sina föräldrar att åka på ett kristet ungdomsläger. Han ansåg att alla kristna var falska och gömde sig bakom en fasad som inte var äkta. Så någon större lust att delta på lägret hade han inte.
– Jag var en typisk arrogant icke-troende som tyckte att jag var för cool för dem och att de inte hade någon koll på hur det verkliga livet såg ut.
Då mötte Mark en kille som hette Marcus. Han gillade också reggae och hade levt det liv Mark nu levde, men hade blivit frälst och lämnat drogerna bakom sig. Till en början gillade Mark inte alls honom, men efter några dagar upptäckte Mark att Marcus faktiskt var en kristen han kopplade med.
– Jag mötte äntligen någon vars tro var något jag kände mig lockad av. Jag insåg att det här var det som saknades i mitt liv. Han hade varit där jag var och kommit ut på andra sidan och hade det bättre på grund av vad han funnit, medan jag hade det sämre, säger Mark.
Innan lägret var slut hade Mark tagit emot Jesus till frälsning. Överraskande och mirakulöst försvann då även hans drogberoende.
– Jag har aldrig rört en drog efter det. Jag har bara varit beroende av Jesus. Det går inte att vara högre än att vara hög av den högste, säger Mark medveten om att allas berättelser inte ser lika ut som hans utan att många får kämpa med återfall och liknande innan de blir helt fria från drogerna.  
– Jag är väldigt välsignad som omedelbart blev helad. En nyckel har sedan varit att jag dagligen fyllt mig med Guds ord och levt i bön och att jag gick in för att förändra min karaktär. Jag visste att om jag gick tillbaka till samma vänner och samma fester så skulle jag falla. 

Nya mål

Två veckor efter frälsningen fick Mark möjlighet att delta på ytterligare ett kristet läger. Då det skulle hållas en talangtävling på lägret och Mark hade skrivit sin första kristna reggaelåt fick han framföra den. När han hade gjort det kom basisten i kompbandet fram och sa: "Nu är du ingen rastafari längre. Nu är du en Christafari". 
Det namnet hängde kvar hos Mark och han började resa runt och ge spelningar under det namnet samtidigt som han delade sitt vittnesbörd. Fyra år senare släppte Christafari sin första skiva. Det har sedan blivit ytterligare drygt 20 album, varav det senaste: "Original Love" släpptes i april. 
Överallt Christafari spelar blir människor frälsta. Mark Mohr ger inte en konsert utan att utmana konsertbesökarna till att ta emot Jesus till frälsning. Hittills har han aldrig sett färre än tre människor bli frälsta under en konsert, men skarorna har ofta varit betydligt större. För tre år sedan satte därför Christafari upp ett mål om att på tio års tid få se en miljon människor bli frälsta.
– Jag upplevde att det var Gud som gav oss målet. Jag lyssnade på en pastor som betonade vikten av att sätta mål som det mänskligt sett är omöjligt att uppnå, mål som bara går att uppnå tillsammans med Gud, säger Mark.
Med det gjort har Christafari hittills fått se över 300 000 människor ta emot Jesus. En siffra som i sig själv inte är viktig. 
– Vi gör inte det här för vår egen belönings skull. Det handlar om att göra det Jesus sa åt oss att göra. Jesus sa inte; "gå och omvänd folk." Han sa: "gå ut i alla länder och gör folk till lärljungar". Vi gör vårt bästa för att fullfölja det, berättar Mark.
På varje plats jobbar därför Christafari tillsammans med en lokal kyrka eller organisation som kan ta över lärjungaträningen när Christafari reser vidare.
I augusti väntar ett nytt Europabesök för Christafari. Marks förhoppning är att det då även blir ett nytt Sverigebesök då de inte spelat i Sverige sedan Frizon 2009.
R​ICKARD BRANSELL
 
eBlick
Evangelium är vagen ut ur kriminalitet
apr 02, 2020
– Med en pistol riktad mot mig satt jag där bakom det låga soffbordet. Mannen vickade med pistolen , tog ut magasinet ur kolven och tömde det. Sedan plockade han in skotten igen, stängde magasinet och osäkrade vapnet, berättar Börje Erdtman för Inblick.
eBlick
mar 31, 2020
Christer Olsson var 55 år då han drabbades av en svår depression, tillsammans med djup, ofta på ränsen till outhärdlig, ångest. Ingen medicin hjälpte och det skulle dröja tio år innan han blev frisk. Nu vill han ge hopp och tröst till andra. – Det är inte helt fel att människor får veta att vem som helst kan drabbas. Att en legitimerad psykolog åker på en sådan sjukdom. Av det skälet har jag alltid varit öppen, berättar Christer
eBlick
mar 19, 2020
På Katedralskolan i Linköping var det många som kom till tro på Jesus när Göran Jacobson gick där i slutet på sjuttiotalet. De hade samlingar i aulan och den kristna skolgruppen växte så det knakade. Göran störde sig rejält på detta och försökte tala de nykristna tillrätta.
eBlick
mar 12, 2020
Lars Öhlund tappade tron på Gud i tonåren. Arbetet på en kyrkogård gjorde att döden kom nära och ledde till dödsångest. Men en bibelvers om Guds kärlek förändrade situationen. Senare drabbades familjen av en stor tragedi, men ett möte med Gud hjälpte Lars vidare.
eBlick
mar 05, 2020
Antonios Papadimitriou är smålänningen som lever ett spännande liv i sydöstra Kina. I tioårsåldern började han be till Gud och på gymnasiet skrev han en uppsats om olika kristna samfund. Där föddes ett frö, men efter examen följde jakt på jobb och pengar. För fyra år sedan tog ändå längtan efter Gud överhand.
eBlick
feb 27, 2020
Andreas Arvidsson växte upp i en trygg, kristen familj, men började ändå tidigt gå på farliga vägar. – Jag såg glimtar av Gud genom hela min ungdom och många gånger tänkte jag att Gud beskyddade mig när jag var i totalt galna situationer, berättar han för Inblick.
eBlick
feb 26, 2020
Stephanie levde ett intensivt liv och var ute och festade på Stureplan flera dagar i veckan, helg som vardag. Hon rökte, drack och drog sig inte för att svära. Samtidigt hade hon en känslighet för det andliga och med tiden blev hon rejält involverad i new age.
eBlick
feb 20, 2020
Trots uppväxt i ett kristet hem och en radikalitet på högstadiet lämnade Emmeli Ahlander församlingsgemenskapen när hon flyttade till Stockholm efter gymnasiet. – Jag ville inte vara skenhelig och låta Jesus duga på fredagar, men vara ute och rumla runt på lördagar, berättar Emmeli för Inblick.
eBlick
feb 13, 2020
Imorgon är det Alla hjärtans dag. Jan och Margaretha Lindhe träffades väldigt unga och har levt ett långt liv tillsammans. Trots att de upplevt många utmaningar och stått under mycket press har paret hittat nycklar att hålla sin relation hel och passionerad. – Att lära känna varandras kärleksspråk är en viktig nyckel, säger de till Inblick
eBlick
feb 06, 2020
David Dahlén D´Cruz hade inte en kristen uppväxt. Under gymnasietiden hände det saker som påverkade hans relation till Gud, och när han satt hemma i soffan och läste ett kristet häfte skedde det en förändring i hans inre.
eBlick
jan 31, 2020
Omåttligt festande under studietiden som Magnus Widholm inte kunde kontrollera ledde till problem med studierna och till att hans fästmö till slut ville lämna honom. Fast han var en starkt övertygad ateist öppnade han upp sig och lyssnade när fästmön berättade om sin tro på Jesus.
eBlick
jan 16, 2020
Hon reser jorden runt för att berätta om Jesus och be för sjuka. Men Suzette Hattingh har också en egen livskamp att utkämpa. En misslyckad operation satte henne i rullstol, och det tog ett och ett halvt år innan hon – med Guds hjälp – stod upp igen.
eBlick
jan 10, 2020
Rebecka Ternvall tycker att det är viktigt att ha med Gud i vardagen. Hon minns en dag när hon jobbade på posten och postbilen varnade för att tanken började bli tom. – På vägen upp till en lägenhet bad jag en snabb bön om att Gud skulle hjälpa mig. När hon startade bilen igen hände något oväntat.
eBlick
dec 19, 2019
Mathilda Röjdemo har alltid varit ett musikalisk underbarn som fått se dörrar öppnas. Familjen Röjdemo består av Håkan och Mathilda samt de tre små “grynen”, som tillsammans uppträder de både när och fjärran. – Som en röd tråd genom livet har barnatron funnits med, säger Mathilda till Inblick.
eBlick
dec 12, 2019
Mikael Järlestrand hade fått höra i söndagsskolan att Gud var skaparen och att Jesus kommit för att ge sitt liv. Men det var på ett möte i Seattle, när han var åtta år, som han valde väg. – Vi satt på läktaren och jag ryckte pappa i byxbenet, berättar Mikael för Inblick.
eBlick
dec 05, 2019
Åke Johanssons pappa dog när Åke bara var tre år gammal. Ett par år senare drabbades mamman av en hjärnblödning. Innan ambulansen kom böjde Åkes morfar knä och bad för mamman där hon låg i sängen. – Det gjorde ett oerhört starkt intryck på mig, berättar Åke Johansson för Inblick.
eBlick
nov 21, 2019
När Monika Jensen råkade ut för en svår bilolycka kom tankar på meningen med livet. – Jag tänkte: ”Gud du måste ha någon mening med mitt liv, eftersom jag klarade mig så bra,” berättar hon för Inblick.
eBlick
nov 14, 2019
Annmarie föddes i Tyskland innan kriget. Familjen var fattig och många gånger hjälpte Gud dem ur svårigheter. Hon märkte av antisemitismen. – Min klasslärare var en uniformerad SA-man till 100 procent. Disciplinen var stenhård. Inga judar fick gå i samma skolor som tyskarna, berättar Annmarie som senare kom till Sverige.
eBlick
nov 07, 2019
Som barn gick Robert Samuelsson på en kristen förskola och senare på scouterna i Rydaholm, där det fanns en andlig gemenskap med bön och bibelläsning. Men barnatron försvann och Robert ville gå sina egna vägar. Tron på Gud kunde vänta. – Det kan jag ta när jag blir gammal. Jag vill göra vad jag vill nu, så tänkte jag om det kristna budskapet, säger Robert.
eBlick
okt 31, 2019
Tord Renkel inspirerades av flower power och gick från mellanöl till tyngre droger som han finansierade genom småstölder. Det var inget problem för honom, men när ett fängelsestraff hotade kom vändningen. När han senare skulle ut på missionsfältet kom nästa chock. Läkarna sa att han skulle dö, men hade fel.
eBlick
okt 24, 2019
På ett nött trappsteg sitter Lilian Hansen och njuter av solens strålar mot sin solbrända hud. Hon blundar mot solen trots sina stora solglasögon och ett lugn strålar om henne. Så händer det. Ansiktet spricker upp i ett leende som når hela vägen till ögonen. Anledningen till hennes leende kommer gående längs med en gata i stadskärnan i Piteå. Han heter Roger Lind.
eBlick
okt 17, 2019
Tommy Lilja ville bli konsertpianist, men planerna grusades. Istället fick han vikariat som musiklärare på skolan som han i princip blivit utsparkad ifrån i åttan. Sedan sökte han in på Lärarhögskolan där han träffade två troende tvillingar. – De hade något som attraherade mig. Jag visste inte ens vad en att frikyrka var och inte att det fanns en pingstkyrka i lilla Sölvesborg, berättar Tommy för Inblick.
eBlick
okt 10, 2019
Gunnar Bergling var ordblind och fick gå om i både realskolan och gymnasiet. Efter ett möte med Gud släppte oförmågan att kunna läsa. – Gud gjorde ett veritabelt under. Det var inte bara det att jag läste, utan jag fattade saker också, berättar Gunnar Bergling för Inblick.
eBlick
okt 03, 2019
Jonas Bergsten, 46 år, är civilingenjören från Stockholm som lämnade storstadslivet och jobbet som IT-konsult för att finna ro i de värmländska skogarna. Nu har han släppt första delen av sin egenöversatta bibel - Kärnbibeln, vars första upplaga redan är slutsåld.
eBlick
sep 26, 2019
Lovisa Landin var mobbad i flera år och mobbningen ledde till självmordstankar. Men när en kvinna några år senare bad för henne hände någonting. – Jag kände hur det liksom klöste i hjärtat, på ett skönt sätt, och jag bara visste att Gud gjorde mitt hjärta helt.
eBlick
sep 19, 2019
Som uppväxt i en missbrukarfamilj var steget inte långt för Karl Tiger att själv bli missbrukare. Han kom snett redan i unga år och när han själv började ta droger gick det snabbt utför. Till slut brydde han sig inte om han levde eller dog. Men efter åtta överdoser och 17 års drogande mötte Karl Tiger för fyra år sedan Jesus och blev fri.
eBlick
sep 13, 2019
– Mitt första minne av övergreppen är från när jag var två, tre år. Det slutade när jag var 12, berättar Maria Okkola för Inblick. – Det var svårt att se framåt. Jag kunde inte se mig själv fylla 25 år eller bli vuxen och skaffa barn, fortsätter hon.
eBlick
aug 29, 2019
Josef Johansson var professionell pokerspelare, men när livet kraschade, ville han inte leva längre. – Jag kom till en punkt då jag ville ta livet av mig. Jag tänkte att antingen så sväljer jag en hel karta sömnpiller eller så hoppar jag framför tåget.
eBlick
aug 22, 2019
Sven Åke Oskarsson har ett brinnande hjärta för mission och ser vikten av ett rikt böneliv. Nyligen firade den energiske entreprenören och “läsaren” från Holmedal 80 år med familj och vänner. – Det bästa med att fylla år är att man för varje gång kommer ett steg närmare evigheten, säger han till Inblick.
eBlick
aug 15, 2019
Redan som barn fick Owe ett tilltal om att han skulle bli predikant, men flydde från Gud och gav sig ut på sjön där han serverade sprit till de fina resenärerna. – Kan du tänka dig, jag ville bli bartender. Jag spottade inte i glaset och kunde inte vara utan en cigarett i en timme. Jag levde ett vanligt syndaliv, berättar Owe Carlsson.
eBlick
aug 08, 2019
Jessica Cisneros hade ingen kärlek till andra människor. – Barn brukade komma fram och sparka mig, eller räcka ut tungan utan anledning. Och jag tyckte att fattiga människor kunde skylla sig själva. Jag kände ingen kärlek till dem. Men när Jessica var på en missionsresa i Argentina hände något med hennes hjärta.
eBlick
aug 02, 2019
Henrik Karlsson hade extremt mycket energi som barn och saknade samtidigt sina föräldrar som ständigt arbetade. Han kände sig annorlunda och började tidigt med droger. Till slut var han en trasig narkoman som gömde sig för folk. – Jag valde mellan att ta livet av mig eller att ge det en sista chans, berättar Henrik.
eBlick
jul 18, 2019
Mathias var troende som barn, men blev besviken på Gud efter en svår skilsmässa. Han slutade gå i kyrkan, började dricka i smyg och tappade allt hopp. En dag fick han ett oväntat telefonsamtal som förändrade livet.
eBlick
jun 27, 2019
Kiaan Malek gick aldrig utanför dörren utan att vara beväpnad. Många år av kraftigt drogmissbruk och kriminalitet hade gjort honom paranoid. Hans familj hade för länge sedan gett upp hoppet om honom och var övertygade om att Kiaan antingen skulle hamna i en likkista eller i fängelse på livstid. I en fyllecell mötte han Jesus och blev fullständigt förvandlad. – Jag hade aldrig hört talas om att man kan bli frälst, säger Kiaan Malek till Inblick.
eBlick
jun 20, 2019
När Toni Lappalainen blev ensam med fem barn ansåg socialen att han inte var en lämplig pappa, då han hade ett kriminellt förflutet. I rädsla över att bli av med barnen öppnade sig Toni för en tjej på den utbildning han gick. Hon i sin tur förde honom i kontakt med en man som hade bra kontakt med socialen, men istället för att ryta till åt dem bjöd han med Toni till kyrkan. Där fick Tonis liv en helt ny vändning.
eBlick
jun 13, 2019
Janne Fagerström hade noga planerat var och när han skulle ta sitt liv. Repet han skulle hänga sig i var förberett liksom platsen, en hög motorvägsbro över Mälaren. Endast några dagar återstod tills planen skulle bli verklighet. Men något kom emellan…
eBlick
jun 13, 2019
Christina Hörnebrant har kämpat med depressioner hela livet. Sommaren 2014 bestämde hon sig för att satsa fullt ut på Jesus och sedan dess har hon haft en ny glädje på insidan. Men depressionerna fortsatte – fram till den 14 juli 2017, då hon äntligen blev fri. – Jag har kunnat sluta helt med antidepressiv medicin och har inte haft en enda ångestattack. Det som psykiatrin inte klarade, det gjorde Jesus.
eBlick
jun 07, 2019
Mikael Joumé fick efter studier på musikkonservatoriet i Köpenhamn arbete på Malmö opera. Där arbetade han i drygt tre år och sjöng i ett flertal uppsättningar, bland annat Turandot och Figaros Bröllop. – Sedan blev det en total kursändring där Gud hade ett finger med i spelet, berättar Mikael för Inblick.
eBlick
maj 24, 2019
Jennie Lerstrand hade en enormt trasig barndom och uppväxttid. Hon utsattes för sexuella övergrepp av sin morfar, farfar och styvpappa, utan att andra vuxna i hennes närhet ingrep. Hatet som föddes i hennes hjärta, till följd av övergreppen, kunde bara besegras genom att hon bestämde sig för att förlåta sina förövare. Idag brinner hon för att de som utsatts för sexuella övergrepp ska få befrielse och upprättelse. – Den enda vägen till befrielse går genom förlåtelse, säger Jennie Lerstrand till Inblick.
eBlick
maj 09, 2019
Geeta Jabran lämnade tillsammans med sin make Jabran Inayat hemlandet Pakistan för att tjäna Gud i ett land på andra sidan jordklotet; Sverige. Hon kan se hur Gud har varit med henne under hela hennes liv, i både små och stora ting. – Gud har lärt mig att alltid tänka positivt, säger Geeta.
eBlick
maj 03, 2019
Sven Tegnér var en man mitt i karriären som till synes hade allt man kan önska sig. Men vad andra människor i hans omgivning inte kände till var hans problem med alkoholen och hur den höll på att kosta honom livet. – Vid ett tillfälle somnade jag i en snödriva. Det var min hustru som hittade mig där, drog hem mig och på så sätt räddade livet på mig, berättar Sven Tegnér för Inblick.
eBlick
apr 26, 2019
Som 16-åring gick Jan-Erik Alfredsson till sjöss och arbetade hårt som sjöman. Redan som 13-åring stal han sprit från sin far och det blev inte bättre på sjön. – Som 18-åring var jag i stort sett alkoholist, berättar Jan-Erik som växte upp med en far som var periodare och en mamma som var bipolär.
eBlick
apr 18, 2019
I sociala sammanhang kunde Sahra Gillberg känna sig utanför och annorlunda, som om hon inte riktigt passade in. Sahra "hakade på" de människor som var runt omkring henne men undrade varför tomrummet på insidan inte försvann, trots att hon försökte fylla det.
eBlick
apr 04, 2019
Efter en förlossningsskada var det omöjligt för Eva Nigardsøy Sjøstrand att springa, men på Helandeskolan med Anita Barker för fem år sedan fick hon förbön och efter ett uppehåll på tolv år kunde hon återigen springa. – Jag kan springa så mycket jag bara orkar. Det fungerar även att springa på fjället igen, berättar Eva som löper uppemot en mil om dagen.
eBlick
mar 21, 2019
Dan Johansson föddes in i Jehovas vittnen. Men när han studerade Bibeln tyckte han inte att synen på judarna stämde. Han fick jobb utomlands och det blev familjens räddning. – Israel blev snabbt ett intresse som växte sig starkare, berättar Dan för Inblick.
eBlick
mar 14, 2019
För inte så länge sedan plågades hon av såväl ont i själen som alkoholmissbruk. Men en dag mötte hon en som kunde hjälpa henne att finna vägen till frid och frihet. – Nu vet jag vem jag är, jag är så tacksam till Jesus, säger Sara Jonhede till Inblick.
eBlick
feb 28, 2019
23 år gammal drabbades Therése Sandström av långvarig huvudvärk som ledde till utmattningssyndrom. I tre år hade hon konstant smärta innan hon blev helad 2016. Pastorn som bad för henne hemma uppmanade henne att börja lovsjunga Herren. I samma stund som Therése började sjunga kände hon hur det pirrade utmed tinningarna och strömmade utmed huvudet bak till nacken.
eBlick
feb 22, 2019
I maj förra året förändrades livet på ett minst sagt abrupt sätt för Cynthia Christy när hennes make Samuel Solomon hastigt avled. Samuel var uppskattad pastor och lovsångsmusiker samt även ansvarig för tv-stationen Kanal 10 Indien i hemstaden Chennai. Det blev en enorm utmaning för Cynthia när hon upplevde att Gud kallade henne att kliva in och ta över de uppgifter som hennes make burit.
eBlick
feb 14, 2019
Johnny Billgren och Titti Zandelin har varit ett par i 56 år. De träffades genom gemensamma vänner när de var 16 och 17 år. – Det sa klick ganska snabbt, berättar Titti. Länge levde de utan Jesus i sina liv.
eBlick
jan 31, 2019
Marie Karlsson i Nässjö lever med en obotlig hjärntumör. När man möter denna glada och positiva kvinna är det svårt att förstå det, i alla fall vid första anblicken. Hon har en underbar humor och replikerna är snabba och leder ofta till skratt. Vännen Veronica Petersson har funnits vid hennes sida hela tiden sedan beskedet kom. Marie har flyttat in till henne. Där känner hon sig trygg, och får hjälp och stöd. – Att ha en sådan vän är guld, säger Marie.
eBlick
jan 24, 2019
Hans Marklund var en ängslig själ med dåligt självförtroende. På gymnasiet kraschade han och var tvungen att sluta. Men så deltog han i ett tältmöte där predikanten talade rakt in i hans liv. – Från att ha haft mörka tankar och inte vetat om jag orkat leva, var det nu precis tvärtom. Det var som att komma ut i ljuset, berättar Hans Marklund som blev frälst under Jesusfolkets tid, hade långt hår och slitna skor.
eBlick
jan 10, 2019
Michael Larsson konfirmerades för att han ville ha presenter, men av prästen fick han ett minnesord. Samtidigt upptäckte Michael alkoholen. En nyårsdag åkte han till Alingsås för att festa, men ett möte på festen ledde till oväntade händelser. – När jag ser tillbaka på mitt liv anar jag att det har funnits en röd tråd, berättar Michael för Inblick. – När jag väl upptäckte den tråden bestämde jag mig för att hålla fast vid och följa den, fortsätter han.
eBlick
jan 04, 2019
Som tonåring tyckte Therese att kristna var osmarta och hade ologiska resonemang. Trots det följde hon med en klasskompis till en kristen konferens. Där fick hon uppleva Guds närvaro och omsorg. Ett halvår senare blev hon andedöpt. – Det förvandlade mig och var den bästa dagen i hela mitt liv, det största som någonsin har hänt mig. Det går inte att jämföra med någonting som jag varit med om varken före eller efteråt, berättar Therese för Inblick.
eBlick
dec 20, 2018
Gert såg fram emot några timmars avkoppling på tåget. Men resan blev början på ett nytt liv. – De som kände mig sedan tidigare sa när jag mötte dem att jag var den siste som de trodde skulle bli frälst, berättar Gert för Inblick.
eBlick
dec 06, 2018
Camilla hade en traumatisk uppväxt med en alkoholiserad pappa. Efter universitet kom barndomen ikapp och hon ville ta sitt liv. Men hon anade att det kunde finnas något gott när pappan gick med på att få behandling. – Det var första gången jag förstod att något gott kunde finnas i livet, berättar Camilla för Inblick.
eBlick
nov 29, 2018
Ali Husseini hade det jobbigt i livet och han hade inte en aning om att Jesus är Guds son. Mötet med en kristen kompis blev början till resan in i en kärlek han inte trodde fanns. – Nu känner jag mig aldrig ensam längre. Jag vet att Jesus älskar mig och alltid är nära, säger Ali.
eBlick
nov 22, 2018
Hans fick chockbeskedet att han hade obotlig cancer och bara en månad kvar att leva. Efter bön fanns dottertumörerna inte längre kvar i lungor och lymfkörtlar. Hans överlevde även den svåra operationen där man tog bort en stor tumör i magen. – Ett mirakel har ägt rum. Jag har fått hjälp av världens största och bästa läkare – Jesus, berättar Hans för Inblick.
eBlick
nov 15, 2018
Att leva som kristen i Indien är förenat med ständig förföljelse, främst från militanta hindunationalister. Men pastor Samuel Raju upplever ständigt Guds ledning i sitt arbete. Pastor Raju har vigt sitt liv åt att tjäna den Gud som Bibeln talar om och kan vittna om Guds eviga kärlek.
eBlick
nov 08, 2018
Som barn och tonåring plågades Jonathan av ångest, extremt dålig aptit, mardrömmar och stora sömnproblem. Han bråkade mycket i skolan och ägnade sig mest åt datorspel på fritiden. Vändpunkten kom när han som sextonåring vände sig till Gud. I ett enda nu blev han frälst och helad från allt. Från att ha varit aggressiv och hatisk blev han fylld med kärlek och fick ett helt nytt liv.
eBlick
nov 01, 2018
Harri Savolainen förlorade sin son Justus i en tragisk bilolycka. Sonen var på väg till sin brors bröllopsförberedelser två dagar innan julafton. – Polisen stoppade oss längs vägen för att meddela oss att det nyss hade inträffat en allvarlig bilolycka. Den fruktansvärda och chokerande sanningen var att min egen son var ett av offren, berättar Harri Savolainen.
eBlick
okt 25, 2018
Alma drabbades av ångest under tonåren. Stressen av att vilja prestera trots sin dyslexi ledde till psykisk ohälsa. Efter flera års kamp gav Alma allt till Jesus och upplevde hur en fantastisk frid sköljde över henne. – Jag gav upp och orkade inte försöka fixa mig själv längre. Jag kom till Jesus som jag var; sårbar, desperat, äkta och utan masker som sa att jag var okej.
eBlick
okt 18, 2018
De tvingades fly från Afghanistan till en okänd och oviss tillvaro långt borta. Familjen hamnade i Sverige och upptäckte något som var bättre än de någonsin kunnat drömma om – tron på Gud genom Jesus Kristus. – Vi vill vara Jesu lärjungar, säger Abbas och Mahbobeh Rezai.
eBlick
okt 11, 2018
Monica Tinglöf tyckte aldrig att hon passade in i familjen hon växte upp i. Tidigt fick hon höra att ”du ska vara glad att vi tar hand om dig”. Hennes bror behandlades på ett helt annat sätt. Bilden klarnade så småningom, men fortfarande har hon svårt att rota sig någonstans.
eBlick
okt 04, 2018
När Malek Yacoub var fyra år förlorade han sin mamma i cancer. Det satte djupa spår i honom. Han kände saknad och blev utåtagerande. Under tonåren kom våld, droger och kriminalitet in i bilden. Det blev en nedåtgående spiral där Malek bara mådde sämre och sämre. Till slut mådde han så dåligt att han tänkte ta sitt liv. Men innan han gjorde det bestämde han sig för att ringa sin moster. Det blev ett samtal som förändrade hans liv.
eBlick
sep 27, 2018
Som ung salafist närde Tomas Samuel en dröm om att bli jihadkrigare. Han ville återvända med segern eller dö i strid för Gud, precis som hans mamma lärt honom. När Tomas Samuels tänkta uppdrag i Irakkriget blev inställt drabbades han av depression. När så Jesus uppenbarade sig för honom i en dröm fick hans liv en helt ny riktning.
eBlick
sep 20, 2018
Efter att pojkvännen varit otrogen drabbades Evelina av ångest. Självkänslan var i botten och hon var full av självhat, men Gud ledde henne på nya vägar. Idag är såren läkta. – Min identitet var baserad på människors åsikter om mig, inte på Guds sanning. Jag ville göra allt för andra, men hade tappat respekten för mig själv, berättar Evelina för Inblick.
eBlick
sep 13, 2018
Livet var slut för Börje Flygman. Droger och ett destruktivt liv hade tagit ut sin rätt. Men det som hans föräldrar och de sociala myndigheterna hemma på Gotland trodde var omöjligt visade sig vara möjligt för Jesus. Börje fick ett helt nytt liv när han blev frälst.
eBlick
sep 06, 2018
Ishockeyn var livet för Jonas Karlsson. Men när han i 25-årsåldern lade skridskorna på hyllan och slutade med hockeyn så ersattes all tid han lagt ner på träning och tävling istället av ett intensivt festande där drogerna snart gjorde entré. Ett andligt sökande ledde honom omsider till Jesus och idag reser Jonas land och rike runt och predikar på gator och torg om Jesus.
eBlick
aug 30, 2018
Rigmor Holst växte inte upp i ett kristet hem, men hon hade en barnatro som hon fått genom sin farmor. Föräldrarna kom till tro när Rigmor var i tidiga tonåren. – En kväll kom pappa och knackade på min dörr. Han grät och bad mig och syrran om förlåtelse för att han inte gett oss det bästa; tron, berättar Rigmor för Inblick.
eBlick
aug 23, 2018
Vid första anblick går det inte att undvika hur vältränade Kjell och Turil Lohne är. Men det yttre har inte alltid speglat det inre. Först när den yttre fasaden i Kjells liv krackelerade kunde en inre styrka börja byggas upp. – Jag tränade 600 till 700 timmar per år och dessutom jobbade jag 45 timmar varje vecka. Till sist tog jag slut både fysiskt och psykiskt.
eBlick
aug 22, 2018
Jonnie Ströms sjukjournal innehåller många svårigheter och bakslag. Men genom all smärta och prövning har han fått se att Gud är den store överläkaren som aldrig ingriper för sent. – Jag har varit nära döden några gånger, men Gud är den som bestämmer hur och när han verkar. Jag är så tacksam till Gud för allt som han gjort för mig, säger Jonnie.
eBlick
aug 09, 2018
Nikita Ahmady hade en konfliktfylld uppväxt, som ledde till utanförskap. För att överleva bepansrade han sig inom ett skal av hårdhet och hat. Så kunde det ha fortsatt om Nikita inte hade fått en ny assistent i skolan, som inte reagerade som alla andra.
eBlick
aug 02, 2018
Efter en kurs i new age kände Inger Waern att hennes plats inte var där. Istället var det ett vykort på Jesus som fick henne att inse var hon hörde hemma. – Bilden på Jesus fick mig att inse att under stora delar av mitt liv hade jag levt långt borta från Gud. Men i den stunden kände jag att jag blivit funnen, berättar Inger för Inblick.
eBlick
jul 19, 2018
Maria Siren sökte sig till det äventyrliga. Livsstilen ledde in i dåliga relationer och missbruk. – Jag behövde fylla mig med något för att jag skulle känna mig bra och värdig. Jag fyllde mig med alkohol, tv-spel, droger och gick in i negativa relationer, berättar Maria som på krokiga vägar till slut hittade sin själs ankare.
eBlick
jul 05, 2018
Under många år gick Camilla Schütt i gestaltterapi för att få bukt med ångest. – Jag gick i gestaltterapi. Sedan kom tibetansk buddhism in och på 90-talet även reiki .Men ångesten släppte inte. Vid 53 års ålder fick Camilla kontakt med en kristen kvinna och Guds kärlek gjorde att ångesten försvann.
eBlick
jun 28, 2018