Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

Yosef drömde om Jesus på natten

Petter Allgulin | 30 jul , 2020
Efter trakasserier och blodbad i Irak så ville Yosef Alfarhan och hans familj inte längre bo kvar där. De flyttade till Sverige när han var i tioårsåldern. Som ung tänkte han ofta på frågor om Gud och meningen med livet. Mitt under en vild tonårstid fick hans nykristna syster med honom till ett tältmöte.
yosef_webb

Yosef Alfarhan föddes 1966 i södra Irak i en familj med judisk härkomst. De hade en slags judisk tro men de var ganska liberala och de höll en låg profil utåt eftersom de levde mitt bland muslimer. De firade påsk och andra högtider men föräldrarna berättade inte så mycket om varför eller om Gud.
– Det var ytligt. Mina föräldrar hade inte så mycket kunskap om Gud och Bibeln, berättar Yosef.
Redan som barn sökte Yosef meningen med livet och han hade många frågor om Gud, vårt ursprung och andra livsfrågor. ”Varför är vi här? Vem är Gud? Hur kan man få kontakt med honom?”
På 70-talet i Irak var det demonstrationer mot Israel och alla var tvungna att vara med.
– Jag hade en koppling till judendomen och Israel så jag kände att det var fel, det var ett obefogat hat.
Yosefs familj och släkt blev utsatta för mycket trakasserier och diskriminering för att de var judar. Det gick så långt att släktingar blev fängslade, torterade och dödade. Det var fasansfullt för Yosef och han fick se den ondskefulla sidan av Islam.
– De blev påkörda av lastbilar, upphängda i håret och halshuggna.
Yosefs pappa gav upp och ville flytta långt från Mellanöstern. Så när Yosef var i tioårsåldern började de packa ihop för att lämna landet.
– Vi hittade Sverige, nästan uppe vid nordpolen.

Nyanlända till Sverige

Familjen kom till Stockholmsområdet och Yosef är tacksam över sin uppväxt här i landet.
– Jag fick växa upp i det underbara Sverige och jag fick svenska vänner.
Det var skönt att komma bort från situationen i Irak och Yosef tyckte Sverige var spännande.
– Friheten i Sverige var en stor kontrast till livet i Irak. Man var van att Islam hade allt i sin makt och här var kvinnorna väldigt annorlunda klädda. Det blev lite snurrigt.
Skolan gick bra men under gymnasiet började Yosef komma på glid. Det blev turbulent hemma mellan föräldrarna och han upplevde att han inte hade fått svar på sina livsfrågor.
–  Jag var ute mycket och söp, härjade och slogs. Jag blev en liten vilde.

Systern blev kristen

Yosefs syster följde med sina kompisar till en syriansk kyrka och det ledde till att hon blev kristen.
– Vi i familjen skrattade åt henne. Hon började även klä sig som en syrian.
Systern flyttade hemifrån och Yosef bodde en period hemma hos henne. Hon uttryckte sin nöd för Yosef och hon tände ljus, grät och bad för honom.
– Jag förstod inte varför. Jag tyckte att jag hade det bra. Men hon ville få ordning på mig.
Under denna tid så hade Yosef två ovanliga drömmar på natten. I den ena drömmen såg han Jesus hänga på korset utanför systerns lägenhet. Jesus tittade på honom och grät.
– Jag blev så tagen av hans blick.
En bit bort stod hans mamma och övriga syskon. Yosef ropade till dem att se på Jesus men det gick inte fram till dem. I den andra drömmen såg Yosef sig själv utifrån stå på en scen med tusentals människor i publiken, alla var vitklädda. Yosef pekade mot himlen och grät. Han gick efter detta till en präst och berättade om dessa två ovanliga starka drömmar. Prästen sa att Yosef har en stark kallelse på sitt liv. Yosef bevarade dessa drömmar i sitt hjärta men fortsatte att leva på som vanligt.

Följde med på tältmöte

Så småningom tröttnade systern på hans vilda liv och festande. Hon ställde ett ultimatum: Yosef var tvungen att följa med på ett kristet tältmöte om han skulle få bo kvar hos henne.
– Så jag följde med till mötet för jag ville bo kvar.
Det var Aspnäskyrkan i Järfälla som hade en evangelisationsvecka. Och det var en kristen talare från Iran som höll i micken.
– Jag blev lite förvirrad. Borde han inte vara muslim?
Yosef kände att han ville gå ut från mötet för att röka. Hans kompisar var utanför tältet och signalerade att de ville ut och festa. Men han stannade ändå kvar på mötet som han hade lovat. Väl hemma vid middagsbordet började Yosef tala kritiskt om den iranske talaren.
– Då plötsligt hör jag en stark kärleksfull röst inom mig: ”Min son, varför kritiserar du mig och mina tjänare? Vad har jag gjort dig?”
Yosef blev chockad och oerhört gripen i sitt hjärta och han började gråta.
– Jag berättade direkt för min syster om rösten jag hörde och sa att jag ville med till tältmöte i morgon igen.
Dagen efter var Yosef på plats i tältet igen. Han fick höra och se fascinerande saker. En kille från Polen berättade att den iranske talaren, som inte kunde någon polska, hade talat till honom på polska. När det var inbjudan att gå fram för de som ville ta emot Jesus så gick Yosef fram.
– Jag kände som en börda lyftes av mig. Det kändes rent fysiskt lättare över axlarna.
Yosef blev överlycklig och började tala i tungor. Han började springa runt i tältet i glädje.

Den första kärleken

Omedelbart började Yosef berätta glatt om sin frälsning och om Jesus till alla omkring sig som han träffade i vardagen. 
– Vissa trodde jag var galen, men många såg förändringen som hade skett med mig.
Han kunde höja rösten inne på pizzerior och berätta för alla, och i sitt arbete som busschaufför så fick man höra om Jesus om man steg på hans buss. De som kände honom som en aggressiv person som drack för mycket, fick nu träffa en snäll och glad Yosef. Fem av hans kompisar blev ledda till tro på Herren av honom den första tiden.
– Det var en härlig tid, den första passionen och kärleken till Jesus.
Att få möta Jesus och bli en övertygad kristen blev svaret på alla Yosefs livsfrågor. Det var en uppfyllelse på det som han längtat efter och det gjorde det lättare att förstå vår trasiga, galna och onda värld. Svaren fanns hos Jesus.
– Det var som om alla pusselbitar föll på plats när jag blev kristen. Jag blev så starkt förälskad i honom, wow!  Och det var skönt att få bli frälst redan som ung.
När han började läsa Bibeln var det mycket han kände igen från den judiska kulturen och traditionerna.
– Wow, det var roligt att läsa. Jag tog upp en massa saker med min mamma om betydelsen av vad de gjort under olika högtider.
Att sedan få komma till Israel som kristen var fantastiskt.
– Jag har varit där säkert 20 gånger nu. Känner en sådan hemkänsla och det har varit intressant att lära känna mina rötter.
– Jag har tjänat Herren med ett gott samvete sedan dess. Jag har fått resa till många länder och talat och predikat om Jesus.
Yosefs huvudsakliga sysselsättning är nu som resande gatuevangelist. Han predikar på gator och torg och han berättar om Jesus med glädje och kraft för många människor som han träffar.

PETTER ALLGULIN