Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


14 sep, 2020

”Håll samtalet levande genom hela livet”

Eva Marklund | 19 jul , 2020
Pelle och Mona Marklund har mitt i livet lyckats att forma en fungerande tillvaro där de arbetar på var sin ort. – Det är en fördel att få längta lite efter varann, säger Pelle och Mona som trivs med sitt gemensamma liv och tillbringar all ledig tid tillsammans.
marklund_wetwo

Pelle och Mona Marklund har sitt hem i hjärtat av Västergötland. Under många år har Pelle arbetat som pastor i Bergstena Missionsförsamling och haft nära till sitt arbete.
För fyra år sedan ställdes han inför en ny utmaning i sin pastorstjänst. Han fick en kallelse till Donsö Missionsförsamling i Göteborgs södra skärgård. En utmaning som Pelle antog.
– Jag närmade mig 60 och kände att om jag skulle göra en förändring i livet var det nu. Då blev en ny församlingstjänst en ny härlig utmaning för mig, säger Pelle.
Mona arbetar som ingenjör på ett företag nära hemmet. Paret valde att ha kvar sitt hem i Västergötland och att Mona arbetar kvar på sitt arbete som hon trivs med.
– På Donsö har vi inrett en fin liten lägenhet som jag bor i under tiden jag arbetar i församlingen. Övrig tid är vi tillsammans här på Donsö och hemma.
– Vi älskar havet och har en segelbåt, så västkusten passar oss utmärkt.
– Det är en fördel att få längta lite efter varann, tycker Pelle och Mona som trivs med sitt nya liv.
Paret Marklund ser fördelar med att arbetstiden blir mera intensiv och att den lediga tiden blir mer koncentrerad.
– Tidigare när Pelle jobbade på hemorten var han aldrig ledig. Nu är det annorlunda, tycker Mona.

En tur på motorcykel

Pelle och Mona träffades en vacker dag i september 1980 och gifte sig tredje oktober 1981. Snart firar de 40-årig bröllopsdag.
– En tur på min motorcykel blev vår första träff. Jag fastnade för att Mona var vacker att se på. Hon hade ett mjukt sätt och utstrålade trygghet, säger Pelle.
– Pelle hade ju motorcykel, vem blir inte imponerad av det, säger Mona och ler.
– Men det jag fastnade för var att han kändes förtroendefull och trygg, fortsätter hon.
Innan bröllopet hade Pelle och Mona varit tillsammans i lite över ett år. Under den tiden hade de seriöst pratat igenom vad de ville med sitt gemensamma liv. De ville känna sig förberedda inför framtiden och ett äktenskap.
Paret Marklund har samma värdegrund i livet, men är olika i personligheten. Pelle är mera känslostyrd och Mona den stabila.
– Olikheterna påverkar oss mer positivt än negativt, men det är en utmaning att lära sig lyssna till varann och försöka förstå den andres sätt att tänka. Över tid har vi upptäckt att vi kompletterar varandra och att olikheterna gör oss starka tillsammans, säger Pelle och Mona.

Barnen flyttar

Pelle och Mona har tre barn, två döttrar och en son. Alla är gifta. Idag har de sju barnbarn och tre bonusbarnbarn. Barnen har flyttat i omgångar och den siste tog lite mer tid på sig.
– När det första barnet lämnade hemmet flyttade hon över Atlanten så det kändes tungt. Vårt sista barn däremot lämnade boet och kom hem flera gånger. När han slutligen lämnade hemmet definitivt kändes det faktiskt bra, konstaterar de.
Den nya tiden utan barn i huset tycker de känns bra. Pelle och Mona har inte gjort några stora förändringar efter att barnen flyttat ut.
– Det blev ganska skönt och tomt att bara vara två i huset men livet fortsätter ungefär som vanligt, konstaterar de.
Pelle och Mona tycker det är roligt när familjen växer och uppskattar att lära känna nya människor.
– När släkten blir större tycker vi det är spännande att få se en ny generation växa upp. Det är roligt att följa barnbarnen som verkligen är en god efterrätt i livet, säger Pelle och Mona.

Jobbiga situationer

Hur har ni tacklat utmaningar i ert äktenskap?

– Vi har inte haft någon speciellt utmanande tid, men vi har gått igenom jobbiga situationer i livet.
– Lösningen blev att vi pratade och grät. Sedan förlät vi varandra och bad tillsammans.
Pelle och Mona anser att kommunikation är en viktig nyckel i äktenskapet och att ta tag i jobbiga situationer direkt när de uppstår i relationen.
– Det är också viktigt att göra saker tillsammans och prata med varann. Det stärker vårt gemensamma liv.
När två olika personer skall leva ett liv tillsammans anser paret Marklund det är av stor vikt att välsigna och uppmuntra varandra.
– Vi är två olika personligheter som vill tillåta och stötta varandra. Vi vill också se varandra växa och blomma i våra olikheter, berättar de.
De tror att äktenskapet är en samlevnadsform för alla generationer. Deras övertygelse är att löftet man ger varann och att välsignelsen från Gud leder till trohet, trygghet och stabilitet i relationen.
– Löftena vi gav varann är grundbultarna i vårt äktenskap, konstaterar de.

Vilka råd vill ni ge angående äktenskapet?

– Prata med varann om framtiden, om vad ni vill och era drömmar. Flytta inte bara ihop.
– Var beredda på att hålla ihop och vara trogna även under jobbiga situationer.
– Håll samtalet levande genom hela livet. Prata om allt: barn, jobb, pengar, svärföräldrar och prata om sex, ger Pelle och Mona som råd.

EVA MARKLUND