Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Moské länkar till kvinnoförtryckande webbsida

Göran Jacobson | 12 mar , 2020
Trots att Göteborgs moské av TV4 Nyheterna avslöjats med att på sin hemsida länka till en annan hemsida, New Muslim Guide, där det förkunnas att en kvinna inte har rätt att neka till att ha sex med sin man, och halvhjärtat tagit avstånd från dess innehåll, så fortsätter moskén att länka till hemsidan med sin förkastliga kvinnosyn.
Moské_lankar_till_kvinnofortryckande_webbsida
På Göteborgs moskés hemsida finns det en flik som heter ”Om Islam”, som innehåller en slags grundläggande undervisning i islam för nyomvända muslimer. Under den fliken finns en handfull länkar som slussar besökaren vidare till bland annat en estetiskt mycket tilltalande hemsida, skriven på utmärkt svenska, vid namn New Muslim Guide. 
Webbsidans innehåll utgörs av en förkortad version av boken ”The New Muslim Guide, författad av Fahd Salem Bahammam, en i muslimska kretsar känd förkunnare. Boken och hemsidan har fått bifall från ett flertal lärda muslimer.
Besökare som surfar in på hemsidan möts direkt av ett innehåll som till stora delar står i strid med svensk lagstiftning. Ett sådant exempel är den kvinnosyn som presenteras där och som i allt väsentligt är allt annat än jämställd. Så här står det under rubriken ”Den äkta mannens rättigheter”: 
”En muslimsk kvinna ska vara lyhörd för sin makes sexuella behov och rekommenderas att göra sig fin för honom. Om hon avvisar hans legitima sexuella närmanden begår hon en synd såvida det inte finns något giltigt skäl, såsom att menstruera, ta igen en obligatorisk fasta som hon är skyldig sedan tidigare, eller vara sjuk.”

Förtryckande innehåll

Enligt New Muslim Guide har en kvinna med andra ord ingen som helst rätt att neka sin man sex, oavsett omständigheter, när han kräver det av henne. Men det finns ytterligare innehåll på hemsidan som går stick i stäv med Svea Rikes Lag och som borde få vem som helst att reagera. Några andra exempel på kvinnoförtryckande innehåll på den hemsida som Göteborgs moské länkar till lyder: 
”En av den äkta mannens rättigheter är att hon inte får lämna hemmet utan hans tillåtelse, oavsett om det rör sig om ett personligt eller allmänt ärende.”
”En kvinna rekommenderas att med vänlighet ge sin make service genom att laga mat åt honom och ta hand om andra hushållssysslor.”
Det var TV4 Nyheterna som avslöjade att Göteborgs moské länkade till hemsidan med den kvinnoförtryckande undervisningen. Efter propåer från media om att plocka bort länken utlovades det från moskén att så skulle ske, men när Inblick besöker moskéns hemsida finns länken till New Muslim Guide fortfarande kvar under fliken ”Om Islam”. I ett halvhjärtat försök, som mer liknar en pudel än en korrekt förklaring, skriver moskén att de inte tar ansvar för innehållet i länkarna.

Finansierad av Saudiarabien

Göteborgs moské är en av de moskéer i Sverige som till hundra procent är finansierad av diktaturstaten Saudiarabien. Moskéns imam Sheikh Abdul Rashid Mohamed. som är salafist och är utbildad i Saudiarabien, uttalade i ett reportage utfört år 2013 av SVT:s samhällsprogram Uppdrag Granskning med dold kamera att månggifte är tillåtet samt att hustrur inte kan neka sin make sex. 
I samband med skolbesök har moskén tidigare framfört krav på att samtliga flickor som deltagit i studiebesöken varit tvungna att bära traditionell muslimsk slöja för att få tillträde till moskén. Detta har fått föräldrar att protestera mot slöjtvånget och att ställa in studiebesöket. Så sent som förra året lovade moskén att se över detta krav, men detta har ännu inte skett. Det är alltså inte första gången som moskén, som är den största i Göteborg, är i blåsväder.
Göteborgs moské uppbär, enligt terrorforskaren Magnus Ranstorp, inget statsbidrag. Dock delar moskén adress med andra föreningar och församlingar som får stöd från Myndigheten för Stöd till Trossamfund (SST), vilka moskén ofta genomför gemensamma arrangemang tillsammans med, som exempelvis Islamiska förbundet och Göteborgs unga muslimer. 
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se