Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Omdebatterad nazismutställning slår besöksrekord

Göran Jacobson | 27 feb , 2020
Den omdebatterade utställningen ”Medlöperi och Motstånd – Nazismen i Norrköping då och nu”, på Norrköpings stadsmuseum, har lockat stora skaror besökare. Förra lördagen slogs nytt besöksrekord. Utställningen, som belyser nazismens historia i Norrköping från 1930-talet och framåt, har utsatts för hot och påtryckningar från nynazistiska Nordiska motståndsrörelsen och har även polisanmälts av Sverigedemokraterna.
Omdebatterad_nazismutstallning_slar_besoksrekord
Debattens vågor har gått vilda sedan utställningen ”Medlöperi och Motstånd – Nazismen i Norrköping då och nu” invigdes på Norrköpings stadsmuseum den 26 januari, dagen innan Förintelsens minnesdag. Utställningen har utsatts för hot, bland annat i form av en resväska som i samband med invigningen placerades strax utanför museets entrédörrar. Väskan visade sig innehålla tvålar och en gul davidsstjärna samt texten ”Jude” skrivet utanpå. Det handlar med andra ord om samma typ av stjärna som judar tvingades bära i Nazityskland. Hoten och påtryckningarna har duggat tätt sedan dess.
– Vi får besök av Nordiska motståndsrörelsen på olika sätt i form av klistermärken på dörren som möter oss på morgonen samt att de besöker utställningen och även haft en manifestation här utanför, berättar Ellika Kyndel, museipedagog på Norrköpings stadsmuseum, för Inblick.

Har det varit hotfulla manifestationer?
– Det är klart att de har ett hotfullt budskap och är starkt antidemokratiska. Jag har även haft besök av Jimmy Thunlind, gruppledaren för NMR:s ”Näste 8”, som Norrköping tillhör. Han dök upp på en visning av vår utställning som jag hade, säger Ellika Kyndel.
Hoten från antidemokratiska grupper har resulterat i att museet tvingas ha en säkerhetsvakt på plats i samband med offentliga visningar och programpunkter. Men inget ont som inte har något gott med sig. Besökarna har strömmat till utställningen i stora skaror. När Inblick besöker utställningen, strax efter öppningsdags en torsdag, är det redan ett femtiotal besökare på plats som nyfiket tar del av utställningen, tittar på bilderna, läser texterna och samtalar lågmält med varandra om sina intryck.

Fortsatt turbulens

Förra lördagen slogs ett nytt besöksrekord då 1 012 personer besökte utställningen. Detta ska jämföras med en vanlig dag då det kommer ett par hundra besökare, enligt museiledningen.
Turbulensen kring utställningen har dock fortsatt. Sverigedemokraterna i Norrköping reagerade på att utställningen även innehåller en artikel med en bild på SD:s lokala styrelse. Artikeln fanns med på en vägg med olika löpsedlar och artiklar som speglar en samtida nazism. Darko Mamkovic, ordförande för Sverigedemokraterna i Norrköping, ansåg att bilden i det här sammanhanget smutskastade SD och polisanmälde därför utställningen, varvid artikeln ifråga tillfälligt togs ner. Men anmälan lades ner och artikeln sattes därför upp igen.
Utställningens historiska del bygger på historieforskaren och journalisten Johan Perwes bok ”Mörkläggning. Nazismen och motståndet i Norrköping 1933–1945”. Det är en till största delen traditionellt och rakt berättad museiutställning, med fotografier, väggtexter, filmer och kollage av löpsedlar, artiklar och propagandamaterial.
Många besökare kan måhända reagera på att historiska personer som numera är döda och därför inte kan försvara sig pekas ut som ledande nazister i Norrköping. I en utställningsfolder förklarar museet hur detta kan komma sig.
”Vi har valt att namnge ett antal Norrköpingsbor som hade en pronazistisk agenda under 1930-talet och andra världskriget. Samtliga fall är baserade på källmässigt kontrollerbara fakta. Syftet är inte att svartmåla och stigmatisera, utan att berätta om nazismens framväxt och påverkan i lokalsamhället. Samtliga personer var under sin tid välkända framträdande Norrköpingsbor, betydelsefulla lokala makthavare, som i olika sammanhang offentligt gav uttryck för pronazistiska åsikter och/eller agerade i nazismens namn.
Att de numera är döda och inte längre har möjlighet att bemöta eventuella anklagelser friskriver inte dem från tidigare gärningar. De var lokala makthavare och offentliga opinionsbildare och vi måste även kunna berätta om deras mindre smickrande, hemlighållna sidor”, heter det i foldern.

Inte utpräglat nazistisk stad

– Jag har skrivit delen i utställningen som handlar om tiden efter andra världskriget och fram tills idag. Det är den delen som är i hetluften just nu, säger Ellika Kyndel.
Enligt Ellika har Norrköping aldrig varit en utpräglat nazistisk stad. Norrköping representerar snarare ett riksgenomsnitt när det gäller nazistisk närvaro och nazistiska aktiviteter.
– Det finns städer som haft och fortfarande har långt större problem än vad Norrköping haft. Malmö och Göteborg är två sådana exempel. Men det fanns aktiva nazister här. Norrköping var en utpräglad arbetarstad. Nationalsocialistiska arbetarpartiet, NSAP, blev det största nazistpartiet i Sverige och lockade till sig många arbetare, men hade även medlemmar från övriga samhällsklasser också, säger Ellika Kyndel.
Utställningen ”Medlöperi och Motstånd – Nazismen i Norrköping då och nu” pågår fram till 31 januari 2021 på Norrköpings stadsmuseum.
GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se