Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Kristna, judar och araber möts i Istanbul

Hans Marklund | 13 feb , 2020
Varje år äger en mycket speciell försoningskonferens rum vars syfte är att sammanföra dem som inte skulle kunna samlas under några andra omständigheter: judiska och arabiska troende från hela Mellanöstern.
Kristna,_judar_och_araber_mots_i_Istanbul
De har ett mål i åtanke: att föra försoning och ansluta de två världar som ofta verkar så långt ifrån varandra. Visionen för konferensen är att bygga en kraftfull och solid bro av försoning som förbinder de två folkgrupper som världen anser vara svurna fiender i en olöslig konflikt. 
Konferensen hålls i Istanbul. Där möts kristna från hela Mellanöstern och Nordafrika. Många av dem var tidigare muslimer, som nu tvingas leva sina liv under jord, eftersom de skulle dödas för sin tro om de visade den offentligt. De är nu passionerade och hängivna pastorer och anhängare av Jesus, de tvingas kämpa svåra strider och står inför enorma umbäranden, motstånd och förföljelser dagligen.
Under konferensen möts de över alla mänskliga gränser, hoppet och tron stärks hos de kristna i Mellanöstern. när de ser att ingen är ensam i sin kamp. Judar och araber möts som bröder och systrar och delar varandras tro.
HANS MARKLUND

Netanyahu: 

– Turkisk ledare kallar mig Hitler men vår handel går upp

Vid ett tal under ett Likudmöte i Ra`anana på onsdagen, skämtade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och sade, att han måste vara den enda israel som inte reser till Turkiet. "När han [Turkiets president Recep Erdoğan] brukade kalla mig Hitler var tredje timme, nu är det var sjätte timme men tack gode Gud handeln mellan Israel och Turkiet går upp!"
HANS MARKLUND

Terrorattack mot israeliska soldater i Jerusalem

Tolv israeliska soldater skadades i vad israeliska säkerhetsstyrkor har beskrivit som en misstänkt terrorattack i centrala Jerusalem strax före 02:00 natten mellan onsdag och torsdag. En grupp israeliska soldater från Golan var på en populär nöjesplats på David Remez Street, under en kulturminnestur inför en manifestation vid Västra muren då de skulle ”svära” trohetseden som soldater i den israeliska armén. De hade gått på trottoaren när fordonet kom bakifrån och körde på dem i hög hastighet. Föraren flydde platsen för attentatet.
En av soldaterna, 20 år gammal, fördes i kritiskt tillstånd till Shaare Zedek Medical Center. De andra skadades lätt och togs till sjukhus.
Polisen lät en stor polisstyrka genomföra en människojakt nära Beit Jala där bilen hittades.
Sjukhuset sade i ett uttalande att en av de skadade var i ett kritiskt tillstånd, och efter att ha opererats är tillståndet stabilt men man kan inte säga att hans liv inte är i fara. De övriga soldaterna förväntas bli utskrivna från sjukhuset senare i dag
Som svar på attacken skickade premiärminister Benjamin Netanyahu en hälsning om återhämtning till de sårade soldaterna. Han sade vidare, "Det är bara en tidsfråga - och inte mycket tid - tills vi får tag på gärningsmannen", "Terrorn kommer inte att besegra oss, vi kommer att vinna."
HANS MARKLUND

Israel tar itu med coronaviruset

Israel förbereder sig för att kunna möta ett utbrott av coronaviruset. Knesset röstade förra tisdagen för bildandet av ett tillfälligt utskott för att ta itu med coronaviruset om patienter som bär viruset hittas i landet. 
Utskottet skall övervaka alla frågor som rör spridning och behandling av viruset. 
HANS MARKLUND

I Ramla råder samexistens mellan araber och judar

Israel är ett såpass litet land med en rik historia, att det kan tyckas som att det inte finns något kvar att upptäcka när man besökt landet ett antal gånger. Då kan man komma till en stad som Ramla och lära sig att det finns så mycket mer att upptäcka: både historiskt, kulturellt, bibliskt och socialt. Det var en av de första städerna där vi planterade en församling för många år sedan efter att ha sett att det inte fanns några messianska församlingar där och ett djupt andligt behov. 
Staden Ramla ligger mellan Jerusalem och Tel Aviv och är rik på historia kulturellt, bibliskt och socialt. Staden byggdes vid korsningen av två stora vägar: via Maris, längs kusten, och vägen som förband hamnen i Jaffa med Jerusalem. Enligt historiska källor grundades Ramla i början av 800-talet och har varit ständigt bebodd sedan dess. Den blev ett viktigt centrum för muslimer i århundraden, ännu mer än Jerusalem. Under vår tid har en unik social miljö skapats i staden, där både israeler och araber, judar, kristna och muslimer samexisterar och bor sida vid sida i en stad som bara är cirka 3 kilometer lång. 
En av orsakerna till samexistensen är den församling som växer fram i Ramala, som har bidragit till att judar och araber har förts närmare varandra. Församlingen har bland annat vuxit i sina humanitära insatser och genomför nu ett projekt för att hjälpa familjer i nöd. Samtidigt står församlingen i stora utmaningar i sin vision att göra en skillnad i hjärtat av Israel,, i en stad som inte är främmande för samexistensen mellan araber och judar.
H​ANS MARKLUND