Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sommarnummer av Inblick i Trons Värld!


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning? Påsknumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


                  

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      
ITV sommar 2019_framsida_hemsida

Sommar 2019

Tidningen är fylld med fräscha vittnesbörd från vanliga människor som berättar om hur Gud har förvandlat deras liv. Linda som var arg på Gud och Kjell som hittade en inre styrka är bara två exempel.

16 sidor, vikt 60 gram


16 jul, 2020
25 jun, 2020

"Jag letar efter det som stör och skaver"

Monika Ekström | 14 nov , 2019
Denna veckan är det psykiatriveckan som fokuserar på den ökade psykiska ohälsan i Sverige. Cecilia Jägestedt drabbades av utbrändhet för några år sedan och utbildar sig till hälsocoach för att kunna hjälpa andra att må bra. – Jag tror att vi har tappat bort oss själva och att vi planerar kalendern full för att slippa att känna efter vad vi håller på med och tänka efter vad vi vill, säger Cecilia till Inblick.
Jag_letar_efter_det_som_stor_och_skaver
Stressen i samhället tror Cecilia bland annat beror på att vi har så höga krav på oss själva och jämför oss med alla andra, samt att vi är dåliga på att känna efter hur vi mår. Det kan vara ett resultat av uppfostran.
– Vi är uppfostrade i att inte ta tag i obehagliga känslor. När du var ledsen som barn fick du en glass eller blev hänvisad till ditt rum tills du var glad igen. 
– Det som skaver får inte ta plats. Men livet är både ock. Och vi behöver båda. Du behöver vara uttråkad och ledsen för att ha något att jämföra med när du är glad.

Varför är vi så stressade?

– Det är individuellt, men ett generellt svar tror jag är att vi ska lyckas med allt samtidigt och att vi jämför oss med andra. 
Cecilia ger exemplet att du har en granne som har ett välbetalt jobb och som kan åka utomlands två gånger om året, sedan har du en vän som tävlar i löpning och sedan känner du någon annan som är heltidsförälder. 
– Du följer dem på sociala media och omedvetet tror att du behöver göra samma saker som dem, samtidigt. Det är väldigt lätt att tro att vi är supermänniskor och bara lägger till uppgifter. 
Cecilia kan inte svara på frågan hur mycket en person har kraft och ork till på en dag, utan önskar att hon hade det svaret. 
– Du kan göra väldigt mycket saker, men då är det på bekostnad av någonting annat, ditt välmående, eller tiden med familjen eller tid med vänner. Du kan inte göra allt samtidigt. 
– Nya aktiviteter blir alltid på bekostnad av något annat, oftast det som är bra för din hälsa som bra mat, sömn och återhämtning. Allt har sin tid. 
Cecilia menar att det inte är stressen i sig som är det som skapar ohälsa, utan det är bristen på återhämtning. 

Hur kommer man tillrätta med stressen?
– Du behöver titta över vad du får återhämtning av. Är det att läsa en bok, promenera, dricka en kopp te eller träffa en vän?
Hon ger rådet att planera in tid som ger återhämtning och plocka bort något annat. 
– Du kan inte bara klämma in och klämma in. Kanske blir återhämtningen på bekostnad av tvätten. Den kanske kan tvättas imorgon istället eller av någon annan.
Att vila innan allt är klart är ett annat tips. 
– Det blir ofta: "Jag ska bara", men vila innan du blir trött. Säg istället "Jag ska bara sätta mig ner och vila", uppmanar Cecilia. 
Cecilia uppmanar till att prioritera sig själv och boka in tid med sig själv.
– Återhämtning ska vara en del av "att-göra-listan" och sker lite då och då. 
Hon frågar sig vad hon gör bara för att någon annan förväntar sig det. 
– Troligen blir någon besviken om jag alltid ställt upp, men inte orkar göra det längre. Det är en process och det kan komma jobbiga känslor hos dig själv och andra. 
– Men återigen; för vems skull lever du ditt liv? Är det för att slippa jobbiga känslor hos andra människor och bara gör det som alla andra säger? Om du ska må bra, behöver du träna dig på att säga nej. 

Det som ger glädje

– Gör det som ger glädje, tycker du om att hjälpa människor så gör det. Vad skulle hända om alla gjorde det de tyckte var roligt? 
I en familj fylls det på med aktiviteter som jobb, laga mat, hämtningar till olika aktiviteter. Cecilia menar att bara för att alla andra håller på med en massa saker behöver inte din familj göra det. 
– Fråga dig; Vad mår min familj bra av? Vad kan vi göra tillsammans? 
Det kan finnas en rädsla för att barnen ska hamna utanför om de inte är på alla aktiviteter, men Cecilia undrar vad det är vi i så fall hamnar utanför. 
– Vad är det som är viktigt? Att vi ska stressa oss från aktivitet till aktivitet eller att vi är hemma och tar det lugnt. Våga plocka bort några aktiviteter i veckan så finns det kanske tid att cykla med barnen till skolan. 
Människan klarar stress om hon får återhämtning. Och lagom med stress kan vara bra för hälsan. 
– Människan blir stark om hon utmanas och sedan får vila. Stress blir problematisk när den blir långvarig och vi inte får återhämta oss.
Cecilia tycker också att det behöver finnas en tacksamhet i vardagen och att det inte fungerar att jaga ett större hus, ett bättre jobb eller längre resor. 
– Vi behöver lära oss att stanna av och vara nöjda med det vi har. Att kunna se att jag bor i ett bra hus och har en trevlig man. Bra, då är jag nöjd där och kan lägga tiden på saker som jag tycker om istället för att hela tiden jaga vidare.

Drabbades av utbrändhet

Cecilia drabbades av utbrändhet 2018 och innan sjukskrivningen hade hon gått och tänkt på att det hade varit skönt om hon råkade ut för en olycka för att få en paus i livet. 
– Det skulle vara något som lät mig vila för jag var så fruktansvärt trött. 
Under sjukskrivningen insåg hon att hon kunde göra den förändringen redan då.
– Jag behövde inte vänta på någon olycka. Jag hade möjligheten att bestämma över mitt liv, att göra de förändringar jag behövde utan att någon annan gav mig tillåtelse. 
Det var då hon skrev ner listan på vad som var stressande och åtgärder. Idag har hon fem punkter som är viktiga och som hon strävar mot. De gäller boendesituationen, jobbsituationen och annat. En punkt är kopplad till det fysiska måendet. 
– Jag ville må bra och göra det genom att äta bra mat. Då är det lätt i butiken vid lösgodis-disken. Nej, det blir inget godis till vardags, jag väntar tills på lördag. 
– Har du inte berättat dina mål för dig själv så spelar det ingen roll vad du gör och då är det väldigt lätt att leva efter någon annans agenda.
Cecilia har inte uppnått alla punkter på listan, men mår ändå bättre idag. 
– Jag har en plan och kan därför acceptera läget som det är för jag vet att jag kommer närmare målet. Lösningen är att hitta återhämtningen och vara nöjd med att vara på väg. Kanske till och med att målet ändras på vägen?
Även om Cecilia tar examen om en månad så har hon redan klienter som hon hjälper. När de kommer till henne försöker hon hitta problemet i livet. Oftast är det inte kunskap som fattas.

Alla vet

– När jag pratar med klinter så är inte problemet att de inte vet vad de ska äta. Alla vet att det är bra att träna och äta mat som gör dig frisk. 
– Jag fiskar efter vad det egentliga problemet är. Det är det som är spännande. Beroende på orsak, så får vi hitta en lösning. 
Cecilia tar ett exempel med lösgodis som inte är så bra för hälsan. Men vi kan vara uppvuxna med att äta lösgodis och ser det som den stora glädjen i livet. 
– Frågan är varför du köper det. Är det för att du är sugen, att du njuter av det eller är det för att du är hungrig? Om du är hungrig är lösningen att köpa mat istället. 
– Är du sugen så räcker det med tio bitar på lördagen, sedan är energibehovet tillgodosett. 
Hon letar efter vad det är som stör och skaver i personens liv. Och ofta hjälper det bara att personen får sätta ord på sina tankar och dela dem med en utomstående. 
– Ibland räcker det med att jag sitter med och bekräftar personen och att den blir sedd. Det är en brist i dagens samhälle. Vi ser och hör inte varandra och prioriterar inte att sitta ner och lyssna. 
M​ONIKA EKSTRÖM