Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

SVT-profil och Livets ord-pastor kommenterar Uppdrag granskning live

Ruben Agnarsson | 25 nov, 2015
Inblick har sökt SVT:s Anna Lindman i över en månads tid. Hon har gjort sig otillgänglig. Så även denna vecka, när SVT-profilen Siewert Öholm framför kritik mot hennes nya roll på SVT. Artikeln kommer i morgondagens tidninng.
InblickI kvällens direktsändning från Kanal 10 :s studio kommenterar SVT-profilen Siewert Öholm Uppdrag gransknings reportage om Livets ord som sänds i kväll. I studion finns även Livets ords pastor Joakim Lundqvist.
Vi har återigen inbjudit någon från SVT och/eller Uppdrag granskning till det direktsända samtal vi ska ha i Kanal 10:s studio i Älmhult kl. 21 i direkt anslutning till kvällens Uppdrag granskning-reportage.
Så här skriver jag i en Nyhetskommentar i morgondagens Inblick med anledning av SVT:s agerande (läs hela ​när tidningen kommer):

_______________________________

Sektbeteende, maktmissbruk och girighet

 Inblick har i över en månads tid sökt reportern Anna Lindman på Sveriges Television för att ställa frågor om hennes program ”Den enda sanna vägen”, där Livets ord hamnade bland plymoutbröderna och Moon-rörelsen. I samband med veckans intervju med SVT-profilen Siewert Öholm gjorde vi ett nytt försök, utan att få någon respons.

Inblicks frågor handlade bland annat om Anna Lindmans helt okritiska intervju med Alexander Bard, som för några decennier sedan beskrev sig som satanist och som DN Kultur år 2006 framställde som en sektledare som styrde en elit-grupp med en skvaller-lista via e-post.

Varken Anna Lindman, hennes chef Bengt Strömbro eller SVT:s programdirektör Robert Olsson vill alltså svara på Inblicks frågor. Redaktionen beter sig precis som de fenomen man säger sig vilja kritisera: man sluter sig i tystnad och demoniserar omgivningen.

 I sina sektgranskarprogram uppmanade Anna Lindman till en kritisk hållning och varnade för maktmissbruk i olika rörelser. SVT:s reporter verkar helt omedveten om hur stor makt hon själv har som programledare i SVT och hur mycket människor påverkas av den bild som hon förmedlar via sina program... ...