Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

Mellanösternrapportering utan perspektiv

Ruben Agnarsson | 04 okt, 2015
Det är lätt att tappa perspektiven när man läser nyhetsrapporteringen från Mellanöstern. Över ett år efter att Gaza-kriget avslutades fortsätter Ekot i Sveriges Radio att bevaka kriget (se här och här och här).
Även Svenska Dagbladets Catrin Ormestad (som via ​Palestinagrupperna sprider hatpropaganda mot Israel) uppehåller sig kring Gaza-konflikten i sin Mellanösternrapportering.
Att 300.000 nu har dödats i krigets Syrien och att landets regering enligt människorättsorganisationer som Amnesty och Human ​Rights ​Watch, bombar sin egen civilbefolkning och har satt den värsta sortens tortyr i system mot oliktänkande (se här och här och här) får inte proportionerlig uppmärksamhet.
Assad-regimen lärde sig för övrigt tekniker för tortyr och övergrepp av Nazi-förbrytaren Alois Brunner, som i egenskap av Henrich Himmlers närmaste man efter andra världskriget fick beskydd av Syriens diktatur. 
Själva huvudorsaken till att sju miljoner människor tvingats på flykt inom Syrien och anledningen till att ytterligare fyra miljoner flyktingar tvingats lämna landet ​​möts inte alls av ett lika stort intresse som Gaza-kriget i nyhetsrapporteringen. 
Medierna undviker nämligen att beskriva själva orsaken till den flyktingsituation som fångat hela Europas uppmärksamhet: Assads grymma regim och hans oljefatsbombningar av civila.