Navigera till koncernens hemsidor
LOGGA IN
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

Sortin för Ahltin

Ruben Agnarsson | 05 maj, 2015
Peter Ahltin meddelar nu, via en debattartikel i Svenska Dagbladet med högt tonläge, att han hoppar av Kristdemokraterna. Han säger sig vara sviken och bedragen av partiet, i och med att partiets riksting valde Ebba Busch Thor som partiledare. Beslutet innebar enligt Ahltin att hans tolkning av kristdemokratin inte var vägledande när partiledarvalet gjordes.
Ahltin hoppar alltså av partiet för att han inte fick välja partiledare alldeles ensam och för att han inte fick vara ensam uttolkare av vad som är kristdemokratiska värderingar. Det visar på en ganska svag lojalitet mot partiets ideologi, av en person som blev medlem i partiet först när han närmade sig en ålder av 60 år.
I artikeln försvarar Ahltin världens mest liberala abortlag, passar på att hylla Göran Hägglunds era som partiledare och kritiserar samtidigt Ebba Busch Thor för att ha sagt att Kristdemokraterna ligger till höger om övriga riksdagspartier. Han verkar inte tänka på att detta uttalande betyder absolut ingenting, med tanke på den samling långt ut på vänsterkanten som övriga etablerade partier, i symbios med journalistkåren, gjort sig skyldig till i exempelvis samlevnads- och värderingsfrågor.
Ahltin tycks mest vara besviken över att han inte längre kan fungera som överrock åt Kristdemokraternas partiledare. Med tanke på trenden i valresultaten under de senaste riksdagsvalen gör Ebba Busch Thor väl i att inte ge någon notis åt dessa försök till påtryckningar.